Nokia 6630

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nikolaq45
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 03. Dec 2006. 22:56

Post od nikolaq45 »

Pa napisi gde si nasao, da kupim i ja... nemo' da si sebican
:D :D :)

btw, da li si cuo da se negde u ovoj Srbiji moze naci stoni punjac za Nokiu?

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2005. 18:58

Post od brankons »

Sad vise nece ni da ga prepozna. Kaze 'not connected' (na kompjuteru)! Odlepicu! :shock:
Inace u telefonu kada udjem u povezivanja, imam opciju da ga sinhronizujem samo preko BT-a, a na displeju mi je, kada je prikljucen na usb, stoji onaj mali znak da je povezan!
Sony Ericsson C510

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nikolaq45, u Zeleznickoj, onaj deo do bulevara, skroz na kraju, prekoputa lingve, sa leve strane :wink:

nikolaq45
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nikolaq45 »

Hvala ti Azimuth!
Nego, imam jedan problem:
Kada telefon povezem preko usb-a, sve izgleda u redu, na displeju imam onu malu ikonicu, pc suite kaze 6630 connected via USB...
ali kad pokusam da prebacim neku pesmu, instaliram igru ili program, ili da udjem u sadrzaj telefona samo mi kaze not available?! :x

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Da nije ta bl-5c od 1100 u stvari bl-6c , ona je oko tih 1100...
Sto se tice pc suita reinstaliraj ga ili jos bolje nadji najnoviji na stranici njokse :wink:
Слобода или смрт

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

bestboy, ne ne ne..bl-5c je oznaka. Postoji i od 1200mAh bl-5c al tu nisam uspeo da nadjem.
nikolaq45, pokusaj da sinhronizujes telefon i komp, imas opciju tamo gde su konekcije :wink: Imas odmah u glavnom meniju taj folder. Mislim da je Meni>Connectivity>Sync.

nikolaq45
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nikolaq45 »

resio sam problem, nasao resenje na jednom forumu, nesto u registry je bilo :)

Kazite mi neki dobar program za zakljucavanje sms poruka, po mogucstvu da stavlja sifru na sam messaging a ne u neke njegove foldere?

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

'Advanced device locks" - stavis sifru na sve sto zelis,a postoji u fonu - Messaging,Gallery,Fexplorer,itd.,ama bas na sve,za mene najbolji program 8) !
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

pilgrim, napokon extra program koji radi!Hvala na obaveshtenju.... :)

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

nikolaq45 napisao:resio sam problem, nasao resenje na jednom forumu, nesto u registry je bilo :)
Aj molim te postavi link ili mi objasni posto imam vrlo slican problem, ako ne i isti...

nikolaq45
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nikolaq45 »

Regsvr32.exe %Windir%\System32\Ole32.dll

Idi na Start---Run pa onda ovo gore!

pilgrim, super program!

Izvinite na dosadi, jos mi samo jedan program treba: Za snimanje razgovora!
:oops:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

nikolaq45, najbolji program za snimanje razgovora je Total.Recall.v1.03...možeš da podesiš da se ne čuje ton beep dok snima i možeš da izabereš da snima svaki razgoor koji obavljaš preko fona, ali da te na kraju razgovora pita da li da ga sačuva...mislim da je to praktično iz razloga što nikad ne znaš dok ne završiš razgovor koliko on može da ti bude bitan posle, a ne sačuva bespotrebne razgovore automatski... :roll: :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

Izvini nikolaq45, ali ne razumem da li si ti ovo meni odgovorio

(Regsvr32.exe %Windir%\System32\Ole32.dll

Idi na Start---Run pa onda ovo gore)

Gde na start?
Sony Ericsson C510

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

brankons, u Windows-u klikneš na Start, pa na Run i tu odradiš Paste
"Regsvr32.exe Ole32.dll" (bez navodnika, ne mora da se naznači sistemski folder) i Ok
treba da dobiješ poruku DllRegisterServer in Ole32.dll succeeded.

Azimuth, BL-5C je 970mAh i jedino takva postoji u originalnoj varijanti. Ima nekih zamena koje su navodno većeg kapaciteta ali ih ne pravi Nokia već Maxximus, Koracell, itd. Namerno sam napisao "navodno" jer je njihov kapacitet vrlo diskutabilan. Ja sam nabavio Maxximus (zamena za BL-5C) bateriju od 1250mAh i činjenica je da se puni nešto duže (čak i do 2 sata) ali traje isto ili malo duže od originalne. Takođe sam imao i kopiju Nokia baterije koja je prilično kraće trajala od originalne, mislim da je bila oko 600-700mAh, ako ne i manje.

Uostalom, pogledaj na sajtu Nokia baterije, klik na Browse categories > Power > Batteries, videćeš tipove baterija i njihov kapacitet.

A ovako izgleda Maxximus 1250mAh, platio sam je 1000 din.
Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Miškoni, znam za to punjenje i koliko traje "kopija" al kazem samo da su i te baterije bl-5c a ne bl-6c. Sto se tice samog punjenja, pa valjda je normalno kad je veci kapacitet da se i duze puni, ako sam dobro skontao. Mozda gresim, nisam siguran. Original jeste od 970mAh al je ja nisam nigde nasao osim u CT-u koji mi otvoreno kazu da su ti "originali" koje oni imaju i prodaju po ceni po kojoj prodaju iz Kine tako da je vrlo diskutabilno koliko ce drzati i trajati uopste. A bas bas original nisam nigde uspeo da nadjem, jbg. Ta baterija koju si ti imao je nesto ispod 600mAh, takvu mi je vecina nudila "pa koliko ti traje nek traje a ti uzmi drugu i tako u krug". Za sad me ova lepo sluzi, drzi mi uz neko nazovi normalno koriscenje oko 3 dana bez gasenja, to mi je i dosta, dojadilo mi ono nosanje punjaca svugde sa sobom. Dok sa druge strane kosta 500 din, cak je jeftinija i od te kinezare sto kazes da si i ti imao :D

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

Uspeo sam da ga uskladim sa racunarom i bez te prepravke u registry-u, ali hvala u svakom slucaju. Sada imam drugi problemcic. Naime, stize mi poruka sa broja koji imam memorisan u imeniku u formatu 064..., a telefon mi ne prepoznaje broj i ne prikazuje ime, nego +38164...
O cemu se radi? Da li je moguce da moram sve brojeve da upisujem sa +381...?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

brankons, verovatno pod različitim imenom imaš sačuvan isti broj...proveri u imeniku da li ti se poklapaju i dupliraju brojevi i imena... :roll: :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

To je to! Svaka čast! Hvala. Inače, bio sam od onih koji su za Simbian telefone govorili da su neupotrebljive skupe igračke... Sve dok nisam skontao da mi stvarno treba smartphone! Čak i ovaj post kucam sa mog dragog 6630 :-)
Sony Ericsson C510

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od brankons »

Uh! Šta mu se sad desilo? Baterija mu je trajala 2 dana prvih par punjenja. Juče sam ga napunio oko 11 ujutro i do uveče mu je tek spala 1 crta. Ujutro kad sam se probudio, ostale su samo 2!!! :ohmy:
Pritisnuo sam i zadržao onaj taster za ulazak u meni i video da je upaljen samo "dnevnik". Posle sam proverio ono što ste već pisali da može da isprazni bateriju: GPRS (isključen), Mrežni režim (GSM), paketni prenos podataka (po potrebi). Da li ima još nešto što treba proveriti?

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Osvetljenje ekrana? Smanji za 2 stepena ispod maksimuma.Koje programe si instalirao? Proveri preko nekog task manager-a da li imas puno procesa u pozadini.

Odgovori