Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od Green »

Pa sto ne bi dozvolili.
Ko zna koliko para je tu bilo na "izvol'te, posluzite se"... 8)
Sad isti ti direktori u Nokiji uzivaju na nekom tropskom ostrvu. I tako ce im biti lepo do kraja zivota. Mozda bismo i mi tako uradili.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja sigurno ne bih tako uradio jer bih mislio na tradiciju i radnike. Zalosno je sta se sve radi
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Da ti stave na racun jedno 20 miliona, ti bi mislio na tradiciju i radnike? Sta kao postao bi gadljiv na lovu? :D

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Pa sami su trebali da znaju sta moze da ih ocekuje. A malo mi je nelogicno da gigant tako postupi.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Green za te pare prodas i sebe i njih i kompaniju i kuče i skener marke canon.
inače nokia kao nokia mi baš nedostaje.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, nisam pohlepan i ne bi to kod mene sigurno proslo. Mislim da su oni vec imali gomilu love i da im je to sto su dobili samo prelilo šerpu i danim nista posebno ne znaci. Onome ko ima previse je uvek malo. Meni je tesko kada vidim ljude koji ne rade, koji nemaju sansu da zapocnu i planiraju zivot. Nije cilj imati po svaku cenu nesto ako ce vecina posle toga da pati. Jedan moj rodjak sada prica kako je dobro vreme zato jer on radi i lepo zaradjuje, ali ja to n3 mogu da kazem zato jer nije dovoljno da samo meni bude lepo ako ljudi iz moje okoline i meni dragi ljudi tesko zive i ni sami ne znaju kako prezivljavaju. Dovoljno me srce boli sto mi brat nema posao i ko zna kada ce ga pronaci. Prijavio se na biro u Smederevu kako bi pokusao da konkurise u Železari, ali nista ni od toga na zalost
Note IV N9100 dual

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ocigledno nisam dovoljno pratio vesti u proslosti... Hoce mi neko reci ili poslati link da procitam sta se to u proslosti desavalo sa Apple-om? Kako i zasto su se vracali iz mrtvih?
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja sam gledao film o Jobsu. Napravili su bum sa racunarima, onda se Steve zakacio sa upravom jer je htio da gura projekte koji nisu donosili zaradu i onda su ga izgurali. Firma onda skoro pa propala, vratili Jobsa, on rastjer'o ostale i krenuo sa svojim projektima. Ostalo je historija

NSX
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Avg 2013. 12:18
:: Nokia N8

Post od NSX »

ne mora da znači da su direktno njima platili možda je plaćeno službama da ih kompromituju švalerke orgije search history ( :D ) i slično

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Apple je direktno pogurala americka Vlada.
Sto se tice Nokije, ono sto je uradjeno nije ni prvi ni poslednji put. Svako bi isto uradio... Toda, naravno da ni ti, ni bilo ko drugi ne bi mislio ni na kakvu tradiciju i radnike, uz pravu cenu. Ljudi, daj da se ne lazemo. Sve je na prodaju, samo je cena razlicita.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

miodrage, ne znam bas.
Sve sto je rekao toda81, vazi i za mene.
Imam dovoljno godina, a i diplolma i akademskih titula (mada se po mojim komentarima to ne bi dalo primetiti, zar ne? :D), pa su mi nudjene razne stvari i stvarcice, istina, nista u milionskoj vrednosti, ali u vrednosti strelovitog napredovanja u struci, i sve sam ih odbio.
Da li sam glup jer sam tako postupio? Mozda.
Ali, meni je bitno da mogu da pogledam sebe u ogledalu ujutru kad ustanem, a da se ne postidim samog sebe. Dobro znam kako je gladovati, jesti jednom dnevno, nositi dva para farmerki 4 godine, i sl. I bas zbog toga ne bih nikad mogao da neciju porodicu osudim na takav zivot, ma po koju cenu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, pazi, svaka tebi cast... svima...
Ja samo kazem da svako, i sve na ovome svetu ima neku svoju cenu (ne mora da bude samo novac)... Recimo, necu ti pobiti familiju... kapiras sta hocu da kazem?
Direktnim finansiranjem i uticajem, M$ je ubacio Elopa u Nokiu, on je kao njihov covek radio po njihovom diktatu, i ovo je sve rezultat toga. Uopste me ne bi cudilo da je sledeci Samsung ili neko drugi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, ma naravno, razumemo se u potpunosti. Samo se pitam zasto su se bili toliko nameracili na Nokiju, koja je u ono vreme bila jedan od najjacih igraca (oko 30% trzista, ako se dobro secam), sto nisu preuzeli neku manju firmu, kako im se isplatilo da bukvalno godinama rade na Nokijinom unistavanju, da bi je na kraju kupili za smesne pare? Je li moguce da su ti patenti koje je Nokija imala vredni tolikog truda, vremena, (bacenog) novca..?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Evindzer, a da ti je ipak nudjeno nesto u milionskoj vrednosti, i tad bi ih odbio? :D
Ljudi, nemojmo se lagati, kao sto rece miodrage. Sve i svako na ovom svetu moze da se kupi. Odbili bi milionske sume, jer niste tako vaspitani, skolovani, vodili ste tezak zivot? Sa tim parama bi obezbedili i sebe i kompletnu familiju, do kraja zivota. Djavola bre ne bi prihvatili...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Miodrage, prijatelju stari, cudna sam ti ja živuljka i zato me stalno glava boli. Previse mislim na to sta ce drugi misliti zbog svega sto uradim pa se zato evo vec skoro 35 godina zlopatim, ali jednostavno svi se mi razlikujemo. Ne kazem da sam andjeo, ali mrzim nepravdu i mislim da su sanse extremno minimalne da bih ja pao na tako nesto, ali ne kazem da mozda postoji 0.000001% koji kazu mozda suprotno. Imao sam ja mozda sansu da budem direktor, ali bih srce dao za coveka koji je sada direktor i svim srcem sam se borio da ostane tu iako sam imao veoma neprijatan razgovor s druge strane da ne kazem odakle, ali ja nisam popustio
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A da je bilo da biras da li ces ikad vise da vidis svoju zenu npr.? Raxumea sta govorim? Mozda nije sve placeno novcem.
Evindzer, ko zna sta sve Nokia ima, M$ to zna odlicno, i znao je, i znali su sta rade. Nisu od juce u poslu.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Green, ako nekog cenim na ovom forumu, onda si to ti, zato necu da se prepirem s tobom. Naravno da bih prihvatio pare ako je posledica toga da umesto jednog upravnog odbora bude neki drugi, ali ako ce zbog toga izgubiti posao stotine ili hiljade ljudi, ne bih. Svi smo razliciti, i iz razlicitih razloga postupamo razlicito.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, pitanje i za tebe: kazu ti da ako ne prihvatis da pripazis na porodicu i ostalo... sta ces onda?
"Logic clearly dictates, that the needs of the many, outweight the needs of the few" ali da li je to bas tako? Ponovicu, nije samo novac u pitanju

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, ma naravno, brate, razumeli smo se. A ne zelis da znas sta bih ja uradio u takvoj situaciji, veruj mi.
No, da se vratimo temi - i tako, moj odgovor na pitanje "Da li se Nokija dize iz mrtvih?" bio bi: Ne, i mislim da do toga nece ni doci u bliskoj buducnosti, bar sto se tice proizvodnje mobilnih telefona.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Evindzer, pitanje sam postavio cisto onako, malo ozbiljno a vise kao sala (smajlic na kraju). Nisam mislio da zapocnem nikakvu prepirku. Tacno jeste, svi smo ipak razliciti. 8)

Odgovori