jel neko podesavao sebi e-mail ko je na 063, ovo je sa telenorovog sajta i ja ne mogu da se snadjem tacnije stavka 4 i 5, kao da je tu nesto ispreskakano, moze li neko ko je podesio mail da okaci lepo upustvo.
1. Iz glavnom meniju pronađite opciju Messages , pa izaberite Msg. Setup i tu izaberite opciju Email
2. Izaberite opciju Setup pa tu izaberite Accounts
3. Izaberite Profile 1 . Pritisnite Options , izaberite Rename i upišite: Telenor e-mail
4. Pritisnite Options , izaberite Change settings i tu izaberite User settings
5. Provider - pritisnite Change i izaberite Profile 1 . Pritisnite Change , pa izaberite Options , pa Rename i upišite: Telenor, pa pritisnite Save.
6. Izaberite Telenor , izaberite Change setting , aparat Vam daje obaveštenje: Changes may affect application. Continue? izaberite Yes
7. Izaberite GPRS settings , pa izaberite Edit :
8. APN: internet
9. Login name: telenor
10. Password: gprs
11. DNS 1: 000.000.000.000
12. DNS 2: 000.000.000.000
13. Pritisnite Save . Vratite se do opcije User settings
14. User name: xxxxxx (Vaš broj telefona, bez 063) ili 62xxxxxx (ako se radi o 062 brojevima)
15. E-mail addr.: xxxxxx@063.telenor.co.yu ili xxxxxx@062.telenor.co.yu
16. Reply-t. Addr.: Ostavite prazno
17. User I: xxxxxx (Vaš broj telefona, bez 063) ili 62xxxxxx (ako se radi o 062 brojevima)
18. Password: Vašu šifru koju se odredili prilikom slanja poruke na broj 9830*
19. Potvrdite sa OK
20. Izaberite opciju Mail settings:
21. Downl. Only mails smaller than < xx > kByte Upišite 99
22. Leave copy on server: opciono
23. Types: POP3
24. POP3 server: pop3.063.telenor.co.yu ili pop3.062.telenor.co.yu
25. POP3 Port: 110
26. SMTP server: smtp.063.telenor.com ili smtp.062.telenor.co.yu
27. SMTP port: 25
28. SMTP Authentication: No
29. Pritisnite OK
*Pre nego što podesite parametre, potrebno je da kreirate nalog kod Telenora. To možete učiniti slanje SMS-a na broj 9830. Tekst poruke treba da bude: EMA ******** (lozinka koja može imati od 5 do 8 karaktera, dozvoljena su brojevi i slova engleskog alfabeta i pravi se razlika između velikih i malih slova). Tu istu lozinku unesite kao parametar. Kreiranjem naloga dobijate adresu xxxxxx@063.telenor.co.yu ili xxxxxx@062.telenor.co.yu i mailbox veličine 1 Mb.
To sam vec odradio, e sada ovako mi sada stoje parametri (dole) i ne radi mi E-mail, GPRS mi je podesen i radi bez problema, gde gresim?Dobices "E-mail accounts". Ako nije bilo vec accounta treba izabrati neki koji je <Empty> pa Options pa Rename (npr "telenor-mail") - OK. Zatim Options pa Edit pa unosis ostale parametre.
EDIT:5. Provider - pritisnite Change i izaberite Profile 1 . Pritisnite Change , pa izaberite Options , pa Rename i upišite: Telenor, pa pritisnite Save.