BenQ-Siemens EF81

Odgovori
GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Okt 2007. 23:04

Post od GR-44 »

tomas.hokenberi, uspeo sam namestim net bio je problem u podesavanjima nije bio izabran pravi profile za podesavanja :D :D bas sam srecan

maremas
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 08:43

Post od maremas »

1. Iz glavnom meniju pronađite opciju Messages , pa izaberite Msg. Setup i tu izaberite opciju Email
2. Izaberite opciju Setup pa tu izaberite Accounts
3. Izaberite Profile 1 . Pritisnite Options , izaberite Rename i upišite: Telenor e-mail
4. Pritisnite Options , izaberite Change settings i tu izaberite User settings
5. Provider - pritisnite Change i izaberite Profile 1 . Pritisnite Change , pa izaberite Options , pa Rename i upišite: Telenor, pa pritisnite Save.
6. Izaberite Telenor , izaberite Change setting , aparat Vam daje obaveštenje: Changes may affect application. Continue? izaberite Yes
7. Izaberite GPRS settings , pa izaberite Edit :
8. APN: internet
9. Login name: telenor
10. Password: gprs
11. DNS 1: 000.000.000.000
12. DNS 2: 000.000.000.000
13. Pritisnite Save . Vratite se do opcije User settings
14. User name: xxxxxx (Vaš broj telefona, bez 063) ili 62xxxxxx (ako se radi o 062 brojevima)
15. E-mail addr.: xxxxxx@063.telenor.co.yu ili xxxxxx@062.telenor.co.yu
16. Reply-t. Addr.: Ostavite prazno
17. User I: xxxxxx (Vaš broj telefona, bez 063) ili 62xxxxxx (ako se radi o 062 brojevima)
18. Password: Vašu šifru koju se odredili prilikom slanja poruke na broj 9830*
19. Potvrdite sa OK
20. Izaberite opciju Mail settings:
21. Downl. Only mails smaller than < xx > kByte Upišite 99
22. Leave copy on server: opciono
23. Types: POP3
24. POP3 server: pop3.063.telenor.co.yu ili pop3.062.telenor.co.yu
25. POP3 Port: 110
26. SMTP server: smtp.063.telenor.com ili smtp.062.telenor.co.yu
27. SMTP port: 25
28. SMTP Authentication: No
29. Pritisnite OK

*Pre nego što podesite parametre, potrebno je da kreirate nalog kod Telenora. To možete učiniti slanje SMS-a na broj 9830. Tekst poruke treba da bude: EMA ******** (lozinka koja može imati od 5 do 8 karaktera, dozvoljena su brojevi i slova engleskog alfabeta i pravi se razlika između velikih i malih slova). Tu istu lozinku unesite kao parametar. Kreiranjem naloga dobijate adresu xxxxxx@063.telenor.co.yu ili xxxxxx@062.telenor.co.yu i mailbox veličine 1 Mb.
jel neko podesavao sebi e-mail ko je na 063, ovo je sa telenorovog sajta i ja ne mogu da se snadjem tacnije stavka 4 i 5, kao da je tu nesto ispreskakano, moze li neko ko je podesio mail da okaci lepo upustvo.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

maremas,
Message->Message settings->E-mail
Dobices "E-mail accounts". Ako nije bilo vec accounta treba izabrati neki koji je <Empty> pa Options pa Rename (npr "telenor-mail") - OK. Zatim Options pa Edit pa unosis ostale parametre.

Tacka 5. se unosi pod "Connection info"-"Data service provider"

Nije nista ispreskakano. Ovo gore nije uputstvo za EF81, ali su svi potrebni podaci tu.

maremas
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 08:43

Post od maremas »

Dobices "E-mail accounts". Ako nije bilo vec accounta treba izabrati neki koji je <Empty> pa Options pa Rename (npr "telenor-mail") - OK. Zatim Options pa Edit pa unosis ostale parametre.
To sam vec odradio, e sada ovako mi sada stoje parametri (dole) i ne radi mi E-mail, GPRS mi je podesen i radi bez problema, gde gresim?

Izvinjavam se na mozda glupim pitanjima ali sve ovo mi je konfuzno!

User info:

yourname:
moj broj fona bez 063
E-mail adress:
mojbroj@063.telenor.co.yu
Replay-to address:
prazno
User ID:
mojbroj
Password:
Onaj koji sam poslao na 9863
SMTP user ID:
prazno
SMTP password:
prazno

Connection info

Data service provider:
Telenor WAP
Receive server type:
POP3
POP3 server:
pop3.063.telenor.co.yu
POP3 server port:
110
POP# uses SSL/TLS:
No
IMAP4 server:
prazno
IMAP4 server port:
143
IMAP4 uses SSL/TLS:
No
SMTP server:
smtp.063.telenor.com
SMTP server port:
25
SMTP usses SSL/TLS:
No
SMTP authenticate:
No
5. Provider - pritisnite Change i izaberite Profile 1 . Pritisnite Change , pa izaberite Options , pa Rename i upišite: Telenor, pa pritisnite Save.
EDIT:
Uspeo sam da podesim e-mail!

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

Kako vidim ova podesavanja su 063 i 062 a jel ima za 064 :( i jel treba samo da se podesi ili mora da se zove npr MTS ili nesto da bi se aktiviralo kako se proverava posta itd molio bi da mi objasnite please nemoj te da mi kazete vidi taj i taj link ili tako nesto help

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, Idi na mondo preko wap browsera tamo je bilo ranije objasnjenje. Inace meni je glupa ideja da se koristi mail kod mobilnog provajdera. GMAIL + google mail account je mnogo bolje resenje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

aj mi objasni netso oko tog GMAIL-a i google mail account-a molim te i da podesio sam net bio mi je izabran los profile

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, Evo kratkog objasnjenja za GMAIL:

Idi na PC-u na sledecu adresu: http://mail.google.com i tamo se registruj za novi email account na adresi: http://mail.google.com/mail/signup.

Kada tu zavrsis onda pokreni wap browser na telefonu i idi na adresu http://gmail.com .

Na vrhu stranice ces videti hiperlink Get faster Gmail. Idi na taj link i tamo ce ti ponuditi da skines GMAIL klijenta. Skini ga i instaliraj.

Kada zavrsis instalaciju izadji iz browsera i pokreni aplikaciju. Uloguj se sa korisnickim imenom i lozinkom koji si izabrao preko PC-a. I to bi bilo to. Isti nalog mozes da koristis i na PC-u i na mobilnom telefonu bilo gde. Mozes da podesis da ti se poruke skidaju na PC preko mail klijenta (Outlook Express, Pegasus Mail, ...) ili da citas preko web browsera (mozes da cuvas kopije na google mail serveru posto imas inbox od par gigabajta). Sve poruke koje sacuvas na serveru ce ti biti dostupne i preko mobilnog :) 8)

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

hvala tomas.hokenberi, uspeo sam da napravim ali na mobu u programu kako ima levo exit a desno sign in na pocetku meni ne reaguju ova dva dugmeta nego je ono levo exit levo na ona cetiri tastera za navigaciju a za sign in mi je desno
a kad sam isao na sign in on je napisao load.....i onda sam dugo cekao i smorio se i izasao valjda radi i jel zna kako da promenim ikone na vodafone 58 i ako znas koje mogu okaci mi link
isto ovo je pitao i sasa oboje imamo isti problem molim te napisi ovde odg
hvala :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, :x Znam. To je bug u novoj verziji (1.50) GMAIL-a. Ja sam ga updateovao upravo danas i otkrio da su poremetili raspored tastera :disgust: . Nadam se da ce uskoro izbaciti ispravljenu verziju. U medjuvremenu potrazi na web-u stariju verziju (pre 1.50) pa je instaliraj preko BMC-a.

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

tomas.hokenberi, ok a jel znas kako da zamenim ikone na vodafone 58 treba mi molim te ove ikone su ocajne :o

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, Resenje problema sa GMAIL-om 1.5.0 --> link ka verziji 1.1.1 koja radi ispravno:
http://gmail.com/app/gmail.jad?make=Gen ... ver=v1.1.1

Ovaj link treba ukucati u wap browseru mobilnog i odraditi "downgrade" :dry:

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

cao,

imam nemacku v.58 i sve mi je OK sem dve stvari:
1. svaka 2-3 dana telefon mi se sam ugasi...obicno se desava u toku razgovora ili kad se nesto cacka na telefonu

2. ne mogu da otvorim neke slike koje sam prebacio sa npr. Nokie, velicine 439kb, jednostavno mi napise "Cannot process media"

Da li neko moze da mi pomogne?

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

Ljudi pomagajte dosad sam imao neke manje probleme i sve sam resio instalacijom Vodafone 58 i danas mi se pojavio jedan problem u listi gde su mi poruke (poruke pa inbox) prva poruka ne reaguje nemogu da je procitam ni da je brisem kad ugasim i upalim fon mogu da je procitam jel ima neko resenje za ovo????????
Necu morati da ga valjda flashujem OPET
MOLIM VAS ODGOVORITE MI !!!!!!!!! Hvala unapred :smutny:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

@GR-44 :ohmy: pa zar vodafon nije savrsen, bez mane :o
Nego sta nego da ga flesujes i to na nemca 58 :P

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

e pa necu :P ovo mi se desilo samo jednom i vise ne sad radi ko bombona :D.

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjena dopuna poruka tačkicama, smajlijima ili drugim karakterima! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Kako hoces, evo i meni radi ko bombona vec 30h :wink: , nekako mi je neobicno sto moze da slika otvoren na najvisoj rezoluciji :o , dobar prijem signala bez stelovanja, ista brzina. Zamenio sam mu odmah desni i levi soft key al ce da vidimo u narednih nedelju dana kako se ponasa za sad je OK 8) :wink:

djroske
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Okt 2007. 22:43

Post od djroske »

ovo pitanje je upucjeno svima: jel neko uspesno uspeo da ukloni zvuk kamere pri okidanju slika. ja sam probao sve mogucje sa raznih foruma i nista, ton je i dalje tu.unapred hvala za bilo kakvo objasnjenje.

imam jos jedno pitanje: da li bi neko mogao da mi objasni da li je i zbog chega sw48 sa srpskim bolja od ruske sw58. kod mene sve, ali bas sve radi bolje na ovoj sw58 ru,a srpski mi ne-treba.pozz 4 all

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

djroske,
(1) Moguce je ukloniti zvuk samo na sw<48.
(2) Nije bolji pomenuti fw48 od fw58

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Kako niko da provali gde se nalazi taj fajl sa zvukom. Oni rusi prevrnuse ceo telefon i nista :? Prosto za ne poverovati. Al i to nije tako lose, uvek znas kad te neko slika pogotovo za lepsi pol :wink:

Odgovori