HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Vlada Zem, 148mb.. Kako je to nemoguce? Tako je pisalo nesto kad je sveze odradjen factory reset. Ne govorim za tacan broj jer mi je ovako nesto ostalo u secanju. E sad, mozda i gresim, al bilo je bas dosta memorije, da bi posle nesto malo instaliranja odjednom ja nemao vise memorije...

P.s. Nesto se cak razmisljam da napisem mail HTC-u i pitam kako objasnjavaju drugacije ekrane na dva razlicita Desire-a :D
Poslednja izmena od vanjuska u Čet, 26. Avg 2010. 23:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Veliki je ovo problem i veoma kompleksan kada je ekran desirea u pitanju i ovakav rebus ne sme da ostane neresen i nedorecen jer ja ne smem da zapocnem skolsku godinu 1.septembra jer ce se direktor ljutiti sto sam odustao,a ni deca me nece voleti kao do sada jer ce reci da ucitelj ne daje dobar primer ;) Salu na stranu,ali je veoma zanimljivo ovo sa ekranima ili ekranom. Ja sam primetio taj zracak svetlosti u tom delu ekrana kao sto sam napisao,ali sta kazete na to da mi je ugao vidljivosti kao na onom desireu sa onog testa koji ima amoled ekran,tj vidljivost je savrsena.Kod mene su i boje extremno jake i nikad se ne mogu porediti sa e71.kad udjem u meni telefona i kada je crno oko ikonica,ta crna boja je bas bas bas crna.Ono sto sam rekao za crnu boju kada mi je ukljucena kamera to i dalje stoji kao moje zapazanje.Da li je ovo neka zavera od strane htc-a kada je u pitanju ekran i njihova tvrdnja da desire ima samo AMOLED ekran prosudite sami ili kupite novi broj casoppisa Trece oko u kome ce se ta misterija razresiti na sveopste odusevljenje nas zadovoljnih,ali zbunjenih i neobavestenih korisnika...Red je malo da se opustimo pa se izvinjavam urednicima na delu ovog posta koji izlazi van koloseka.OVO JE NAJBOLJI I NAJZANIMLJIVIJI FORUM SA NAJBOLJOM EKIPOM I SVE VAS POZDRAVLJAM./////edit:Ne znam da li je ovo normalno jer ja i kada totalno iskljucim osvetljenje i dalje vidim sve normalno i kada su ikonice u meniu telefona u pitanju,ali i dalje vidim svetlo u gornjem delu ekrana.U sobi sam sa lampom koja je okrenuta ka zidu,a ja normalno vidim sve na netu i to bez naprezanja ociju
Note IV N9100 dual

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Učitelju, poludeo si ovde ;) Ne smemo dopustiti da škola, direktor i deca pate zbog tvog telefona :)

Uzmeš jednu lupu, a može i bez nje ako imaš dobar vid, pa se zableneš u sitan crni tekst na beloj pozadini (ili obratno). Na AMOLEDu ivice teksta izgledaju nazubljeno zbog pentile matrice, što sigurno nije slučaj na LCDu.
Dakle, ako vidiš nešto ovako: Slika
onda si (ne)srećni vlasnik telefona sa Samsungovim sra... pardon, genijalnim ekranom :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

zlivan, znaci bas tako daleko mora da se ide i da se gleda kroz duplo staklo.Spremicu se ja uz pomoc mog starog druga za obe varijante roo-ta pa ce se tada pokazati koji je ekranozder u pitanju
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel napisao:...ako iskopaš neki No Sense ROM...
Imas na benchu, covek je napisao uputstvo za svoj "stock/no sense" rom, deluje prilicno jednostavno, e sad kako i da li sve "radi"...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

Ljudi treba mi pomoc...
Odlucim se ja ipak da unapredim fon preko neta... i posle sat skine on update, ali kad je krenuo da instalira, dodje do pola i stane, navodno nema dovoljno memorije (treba da bude najmanje 25mb)...
Obrisao sam neke aplikacije, i napravio dovoljno prostora, ali sad ne mogu da pronadjem gde se nalazi taj update na telefonu da bi mogao ponovo da pokusam instalaciju. Kad odem na update on ponovo trazi da skine sa neta :(

Ne znam o cemu trenutno vodiite razgovor, ali meni je hitno potrebna pomoc :cry:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Udjes u Settings/About phone/system software updates pa klikni na Check now.To je ta putanja do updatea
Note IV N9100 dual

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

toda81, koliko sam shvatio, covek je tako skinuo froyo, ali ne zna kako da ga instalira jer mu se prekinulo iz prve, a ako ode na 'system software updates' ponovo ce krenuti download, iako je to covek vec ucinio... Misli da je pitanje kako samo instalirati vec skinuti oficijalni froyo? Zar ne? :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

toda81, ma znam to ali vec sam skinuo update, ne znam da li se razumemo...

Znaci necu ponovo da skidam 90mb jer nemam na racunu toliko, da li neko zna da li je on negde sacuvao update koji je skinuo i gde se to nalazi?

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

glume, moja preporuka ti je da root-ujes telefon i onda nabacis kuvani rom po zelji. Ako ne zelis da se zezas sa kuvanim romovima mozes da nabacis oficijalni rom, a da i dalji imash root. Jer ako nabacis OTA froyo onda ce ti biti teze da posle root-ujes fon, a veruj mi kad tad ces zeleti.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Skoro sve što se skida ide u folder Download na kartici, AKO je skinut fajl koji može da se pokrene s telefona, pa pogledaj tamo.
+1 glas za root, u svakom slučaju zbog fleksibilnosti.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od glume »

Recimo da root-ujem telefon i ubacim neki custom rom ili sta vec, da li ce mi ostati preuzete aplikacije , i sta ce biti sa podesavanjima za net, brojevima i drugim glupostima... mozda je pitanje glupo ali posto nisam upoznat sa ovim stvarima onda moram da pitam :wink: ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, daj neki link. Nisam baš neki posetilac bencha, pa se i ne snalazim tamo. :wink:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

araphel, evo link, ima vise korisnih tema :lol:
http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?f=35
ex ivan87

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ok, pošto sam se definitivno rešio da ovo odradim tokom vikenda i ubacim taj ROM i postanem senseless android :lol: šta mi preporučujete kao najbolju varijantu za backup? U principu mi nije teško da poinstaliram sve aplikacije ponovo, na kartici mi uvek stoje APK za ono najbitnije, a kontakti i mailovi će ionako sići na fon ponovo sa Googla, čim se sinhronizujem :D Ali svejedno, za svaki slučaj, šta preporučujete, pogotovo imajući u vidu da nemam trenutno rootovan telefon, a vidim da neke backup aplikacije zahtevaju upravo to.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

araphel, MyBackup Pro, koristan programčić, lak za korišćenje, sa sasvim razumljivim menijem :wink:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

araphel, |Svaki backup ti je gotovo isti osim titanium backup-a ali za njega treba root access :smutny: :smutny: . Svejedno ces morati da formatiras karticu da bi napravio ext particiju tako da se ne bi cimao sa backup-om zapamti sta sve imash i kada budes nabacio novi rom nabaci titanium backup i nikad necesh imati problema sa tim.
Sto se tice romova najbolje gledaj na ovom forumu
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628
Jer ljudi koji su otvorili teme o romovima su obicno i oni sto ih prave, po meni je najbolje da pitash njih o onome sto te zanima. Ja sam probao par nosens romova i najbolji mi je pinky clasic(naci ces ga na forumu iz linka).
Sto se tice citave procedure root-ovanja, ako se dobro secam ti imash OTA froyo, posto sam i ja bio u istoj situacijiji evo ti link za tutorial kako da odradis i root i flash novog roma.
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ok, krenuo sam da skidam sve ovo sto mi treba po proceduri sa benchmarka, ali jedan od fajlova, i to bas onaj koji mi treba da bih vratio hboot na .80 Ima li neko to, odnosno da mi sibne link gde da skinem?

Edit: nasao

veceras verovatno proba 8)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Moze li neko da ode u Manage applications u Settings > Applications i da pod karticom All vidi da li ima Contacts Storage i koliko mu to zauzima mesta.. Meni 7.16mb. Jel to puno?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

vanjuska, Ha ha ha... Prijatelju, ne znam šta bih ti mogao reći... Kod mene piše da je 762 kb :wink:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Odgovori