HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 12. Okt 2004. 22:18
- :: htc desire
moze li pomoc i savet u vezi update,elem skinuo ovaj 2.29 update instalirao i sada krene da dize sistem i minud dva onaj htc logo i kratko se ugasi i opet htc logo i tako dok ne izvadim bateriju.probao i sa recoveri modom na ekranu slika telefona i crveni truogao sa uzvicnikom. moze li se ovo resiti bez nosenja u servis.telefon kupljen u telenoru i radio super do veceras dog nisam pokusao update.hvala unapred
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
da da, telenor je u pitanju! u principu ja koristim telenor, tako mi nije neka velika frka, ali eto ako se desi da ne mogu da se naviknem na touch, i ako ga bude prodavao, bilo bi lepo da bude otkljucan! ako nista tu je ona turbo sim kartica
iance danas sam u par navrata dobijao napad! ekran je definitivno preosetljiv, od 5 poziva 3 sam promasio tj pozvao pogresnu osobu, a o kuckanju smsova necu da pricam, ne moguca misija! nznm da li je ovo samo period privikavanja za mene posto sam ranije imao resistivni ekran. ili sta

iance danas sam u par navrata dobijao napad! ekran je definitivno preosetljiv, od 5 poziva 3 sam promasio tj pozvao pogresnu osobu, a o kuckanju smsova necu da pricam, ne moguca misija! nznm da li je ovo samo period privikavanja za mene posto sam ranije imao resistivni ekran. ili sta

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 06. Dec 2010. 14:57
@feelgood333
Najbolje je da ga odneses u servis, po mom skromnom misljenju. Moguce je da bi ti RUU+fastboot pomogli da se resis tog problema, ali mislim da ce mnogo brze momci u servisu to da rese.
@yocasilver
Radio upravlja nekim osnovnim funkcijama telefona, kao sto su GSM (prijem signala) i GPS. Mozes, i treba da ga zamenis, nakon (pazi, nakon) sto instaliras ROM, posto prelazis sa Eclair (2.1 Android) na FroYo (2.2). Koji ces radio da instaliras (flash iz recovery, nakon sto ROM zavrsi sa svojim reboots) moze da utice na potrosnju baterije/prijem, nema "univerzalnog". Ja koristim neki koji je na glasu po stedljivosti, zove se 32.48.00.32U_5.10.05.30, a mozes prosto da stavis poslednji, to se lako nadje.
@dr_markovic
Pitanje malo nejasno, ali pretpostavljam da vas zanima instaliranje na SD. Moguce je, ima vise varijanti: FroYo ima svoj app2SD, kojim aplikaciju najpre instalira na internu memoriju a onda, ako je to za datu aplikaciju omoguceno pri izradi iste, prebacuje na SD. Za ovo ne treba ROOT, ali treba upgrade na FroYo, npr OTA (nije ovo 2.29 sto se upravo nudi i izaziva bootloop kao kod feelgood333). Druga popularna opcija je A2SD, imaju je custom ROMovi, treba da se uradi ROOT telefona, particionise SD kartica (EXT3, 512Mb ili 1 GB) i instalira ROM koji podrzava ovu A2SD opciju (mnogi podrzavaju, da ne kazem vecina). U ovoj varijanti, sve aplikacije se instaliraju na SD i to automatski, mali deo podataka ipak ode na internu memoriju, ali ovo omogucava preko 100 instaliranih aplikacija. I, za kraj, ima data2sd, relativno nova i kontroverzna opcija, koju ne mogu nikom da preporucim, ima probleme, daje ogromnu internu memoriju i ogroman Quadrant score, ali ima brojne neresene probleme, daje lagove i potencijalno unistava SD.
Najbolje je da ga odneses u servis, po mom skromnom misljenju. Moguce je da bi ti RUU+fastboot pomogli da se resis tog problema, ali mislim da ce mnogo brze momci u servisu to da rese.
@yocasilver
Radio upravlja nekim osnovnim funkcijama telefona, kao sto su GSM (prijem signala) i GPS. Mozes, i treba da ga zamenis, nakon (pazi, nakon) sto instaliras ROM, posto prelazis sa Eclair (2.1 Android) na FroYo (2.2). Koji ces radio da instaliras (flash iz recovery, nakon sto ROM zavrsi sa svojim reboots) moze da utice na potrosnju baterije/prijem, nema "univerzalnog". Ja koristim neki koji je na glasu po stedljivosti, zove se 32.48.00.32U_5.10.05.30, a mozes prosto da stavis poslednji, to se lako nadje.
@dr_markovic
Pitanje malo nejasno, ali pretpostavljam da vas zanima instaliranje na SD. Moguce je, ima vise varijanti: FroYo ima svoj app2SD, kojim aplikaciju najpre instalira na internu memoriju a onda, ako je to za datu aplikaciju omoguceno pri izradi iste, prebacuje na SD. Za ovo ne treba ROOT, ali treba upgrade na FroYo, npr OTA (nije ovo 2.29 sto se upravo nudi i izaziva bootloop kao kod feelgood333). Druga popularna opcija je A2SD, imaju je custom ROMovi, treba da se uradi ROOT telefona, particionise SD kartica (EXT3, 512Mb ili 1 GB) i instalira ROM koji podrzava ovu A2SD opciju (mnogi podrzavaju, da ne kazem vecina). U ovoj varijanti, sve aplikacije se instaliraju na SD i to automatski, mali deo podataka ipak ode na internu memoriju, ali ovo omogucava preko 100 instaliranih aplikacija. I, za kraj, ima data2sd, relativno nova i kontroverzna opcija, koju ne mogu nikom da preporucim, ima probleme, daje ogromnu internu memoriju i ogroman Quadrant score, ali ima brojne neresene probleme, daje lagove i potencijalno unistava SD.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Mirko BGD, može da se otključa.. Ali samo otvaranjem tel i menjanjem nekih kontakata.. Znam, jer sam se ja raspitivala pre uzimanja novog belog Desirea iz Telenora.. Koliko se sećam, cena je bila oko 40 EUR.. Sva sreća pa nisam imala potrebe za tim jer moj primerak nije bio zaključan..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Mozes da ga promenis ali moras prvo odraditi root. Radio ti je firmver koji deluje izmedju operativnog sistema i celularnog hardvera, a upravlja stavkama u telefonu kao sto su zvuk, kamera, GPS, Bluetooth, pozivi...yocasylver napisao:mogu li ja da promenim radio i cemu on sluzi?
Sa ovim budi dosta oprezan ako mislis da radis update. Ako verzija koju imas instaliranu radi ok, ne treba promena...
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
uuu bzvz skroz
hvala bogu pa mi nije tolika frka, inace sta mislis, oce to vremenom da se sredi da ide preko koda isto?
edit
nikako ne mogu da instaliram navigaciju, skinem je, prebacim na SD, pokrenem .apk fajl i kad hocu da je startujem dobijem poruku: please insert your motonav sd card? zna li neko u cemu je problem?

edit
nikako ne mogu da instaliram navigaciju, skinem je, prebacim na SD, pokrenem .apk fajl i kad hocu da je startujem dobijem poruku: please insert your motonav sd card? zna li neko u cemu je problem?
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Mirko BGD, koliko su mi objasnili neće nikad moći preko koda da se otključa, jer ga u Telenoru hardverski zaključavaju... Tako su mi rekli u proverenom servisu, a sad da li je baš sve tako - ne znam, ali ja im verujem..
Za navigaciju, ne zanam šta da ti kažem... Ja nisam imala nikakvih problema... Znači, prebaciš folder na karticu, instaliraš program i to je to...
Možda ti fajlovi na kartici nisu dobri... Jel provereno kod drugih radi taj folder?
Za navigaciju, ne zanam šta da ti kažem... Ja nisam imala nikakvih problema... Znači, prebaciš folder na karticu, instaliraš program i to je to...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Proveri da li u motonav folderu na kartici imas license folder i u njemu neke fajlove. To je bio problem kad sam ja probao drugu da namestim. Ako nemas probaj da nadjes drugu instalaciju.
edit: Ne videh edit
edit: Ne videh edit

Poslednja izmena od antec u Pet, 10. Dec 2010. 23:35, izmenjeno 1 put ukupno.