HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Hvala! braon boja, telenor mreza! razlika je prisutna i to ogromna! zadovoljan sam, samo nebih da ga ureknem :lol:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, hehe..:-) Da, pazi da ga ne ureknes..:-) :-)
Koliko sam cula, super si prosao sa kupovinom..:-) Nadam se da ces biti zadovoljan i da ti baterija nece biti problem..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da prosao sam odlicno! bateriju imam u planu da narucim jacu ako ova bude pravila problem, jedino mi je ekran nekako malo cudan :( ne slusa me :( prem da je verovatno stvar navike... nego nesto imam utisak da mi se greje mob pozadi i napred.... mozda samo tripujem :blinky:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ako koristis wifi i punis bateriju, moze da se ugreje prilicno.. imas widgete za pracenje temperature baterije pa vidi kolika je..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

yocasylver, bilo je nekih tehnickih problema sa nekim verzijama Boot loader-a, ali za tvoj nece biti nikakvih... :)
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

feelgood333
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 12. Okt 2004. 22:18
:: htc desire

Post od feelgood333 »

moze li pomoc i savet u vezi update,elem skinuo ovaj 2.29 update instalirao i sada krene da dize sistem i minud dva onaj htc logo i kratko se ugasi i opet htc logo i tako dok ne izvadim bateriju.probao i sa recoveri modom na ekranu slika telefona i crveni truogao sa uzvicnikom. moze li se ovo resiti bez nosenja u servis.telefon kupljen u telenoru i radio super do veceras dog nisam pokusao update.hvala unapred

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Randy, pre nego krenem u realizaciju imam jos jedno pitanje:
mogu li ja da promenim radio i cemu on sluzi?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ima li neko neki proveren sajt na kome je radio otkljucavanje???? :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,jel zakljucan na Telenor ? :?
Ako jeste,nece to tako lako ici,baci pogled na naredne teme klik i klik.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da da, telenor je u pitanju! u principu ja koristim telenor, tako mi nije neka velika frka, ali eto ako se desi da ne mogu da se naviknem na touch, i ako ga bude prodavao, bilo bi lepo da bude otkljucan! ako nista tu je ona turbo sim kartica :wink:
iance danas sam u par navrata dobijao napad! ekran je definitivno preosetljiv, od 5 poziva 3 sam promasio tj pozvao pogresnu osobu, a o kuckanju smsova necu da pricam, ne moguca misija! nznm da li je ovo samo period privikavanja za mene posto sam ranije imao resistivni ekran. ili sta :blinky:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,verovatno,daj mu nedelju dana da te ubedi da li je bolji od rezistivnog kojeg si dosad koristio. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

dr_markovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 06. Dec 2010. 14:57

Post od dr_markovic »

Jel moze neko da mi kaze da li je moguce snimati aplikacije na sd kartici, mislim da je bilo reci o tome na ovoj temi ali nisam najbolje razumeo?

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

@feelgood333
Najbolje je da ga odneses u servis, po mom skromnom misljenju. Moguce je da bi ti RUU+fastboot pomogli da se resis tog problema, ali mislim da ce mnogo brze momci u servisu to da rese.

@yocasilver
Radio upravlja nekim osnovnim funkcijama telefona, kao sto su GSM (prijem signala) i GPS. Mozes, i treba da ga zamenis, nakon (pazi, nakon) sto instaliras ROM, posto prelazis sa Eclair (2.1 Android) na FroYo (2.2). Koji ces radio da instaliras (flash iz recovery, nakon sto ROM zavrsi sa svojim reboots) moze da utice na potrosnju baterije/prijem, nema "univerzalnog". Ja koristim neki koji je na glasu po stedljivosti, zove se 32.48.00.32U_5.10.05.30, a mozes prosto da stavis poslednji, to se lako nadje.

@dr_markovic
Pitanje malo nejasno, ali pretpostavljam da vas zanima instaliranje na SD. Moguce je, ima vise varijanti: FroYo ima svoj app2SD, kojim aplikaciju najpre instalira na internu memoriju a onda, ako je to za datu aplikaciju omoguceno pri izradi iste, prebacuje na SD. Za ovo ne treba ROOT, ali treba upgrade na FroYo, npr OTA (nije ovo 2.29 sto se upravo nudi i izaziva bootloop kao kod feelgood333). Druga popularna opcija je A2SD, imaju je custom ROMovi, treba da se uradi ROOT telefona, particionise SD kartica (EXT3, 512Mb ili 1 GB) i instalira ROM koji podrzava ovu A2SD opciju (mnogi podrzavaju, da ne kazem vecina). U ovoj varijanti, sve aplikacije se instaliraju na SD i to automatski, mali deo podataka ipak ode na internu memoriju, ali ovo omogucava preko 100 instaliranih aplikacija. I, za kraj, ima data2sd, relativno nova i kontroverzna opcija, koju ne mogu nikom da preporucim, ima probleme, daje ogromnu internu memoriju i ogroman Quadrant score, ali ima brojne neresene probleme, daje lagove i potencijalno unistava SD.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, može da se otključa.. Ali samo otvaranjem tel i menjanjem nekih kontakata.. Znam, jer sam se ja raspitivala pre uzimanja novog belog Desirea iz Telenora.. Koliko se sećam, cena je bila oko 40 EUR.. Sva sreća pa nisam imala potrebe za tim jer moj primerak nije bio zaključan..:)

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

yocasylver napisao:mogu li ja da promenim radio i cemu on sluzi?
Mozes da ga promenis ali moras prvo odraditi root. Radio ti je firmver koji deluje izmedju operativnog sistema i celularnog hardvera, a upravlja stavkama u telefonu kao sto su zvuk, kamera, GPS, Bluetooth, pozivi...

Sa ovim budi dosta oprezan ako mislis da radis update. Ako verzija koju imas instaliranu radi ok, ne treba promena...
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

uuu bzvz skroz :blinky: hvala bogu pa mi nije tolika frka, inace sta mislis, oce to vremenom da se sredi da ide preko koda isto?

edit

nikako ne mogu da instaliram navigaciju, skinem je, prebacim na SD, pokrenem .apk fajl i kad hocu da je startujem dobijem poruku: please insert your motonav sd card? zna li neko u cemu je problem?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, koliko su mi objasnili neće nikad moći preko koda da se otključa, jer ga u Telenoru hardverski zaključavaju... Tako su mi rekli u proverenom servisu, a sad da li je baš sve tako - ne znam, ali ja im verujem..

Za navigaciju, ne zanam šta da ti kažem... Ja nisam imala nikakvih problema... Znači, prebaciš folder na karticu, instaliraš program i to je to...:) Možda ti fajlovi na kartici nisu dobri... Jel provereno kod drugih radi taj folder?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa nisam probao :( msm ljudi kazu da funkcionise sve ok.... ae ako ti imas nesto pusti mi na mail :)
edit
uspeo sam na kraju da instaliram pravi Igo, sve funkcionise! ima li neko ideju, kako da na skype sakrijem ofline kontatke?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Proveri da li u motonav folderu na kartici imas license folder i u njemu neke fajlove. To je bio problem kad sam ja probao drugu da namestim. Ako nemas probaj da nadjes drugu instalaciju.

edit: Ne videh edit :)
Poslednja izmena od antec u Pet, 10. Dec 2010. 23:35, izmenjeno 1 put ukupno.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Kod mene igo radi fantasticno.Za par sekundi uhvati fix i odusevljen sam.Zasto ne ubacis igo jer je lepsi,a jedan kolega je na nekoj od prethodnih str ostavio link za igo sa rezolucijom za desire
Note IV N9100 dual

Odgovori