Cim sam video da ne mora S-OFF za custom romove odmah sam odradio otkljucavanje bootloadera, root, recovery i ubacio rom. Koliko je meni sve to nedostajalo neverovatno, nivo kastomizacije je na mnogo vecem nivou nego li pre kada sam samsung koristio. Odlucio sam se za
viper venom rom sa 5.0.2 i sense 7.0, naravno sve sljaka odlicno. Ima i MM romova ali su mahom GPE za koje takodje ne treba S-OFF(za neke i treba vrv). Meni je najvise bilo da se testira sense 7.0 tako da sam ubacio viper i cekacu njega za MM.
Proces otkljucavanja nije mnogo tezak ali nije bas ni jednostavan, ja sam koristio ovu metodu:
http://htconeroot.com/htc-one-root/how- ... tc-one-m8/ . Samo umesto verzija twrp i supersu u videu skinu se novije i to je to, ostalo je sve isto.
Prilikom registracije na htc dev za sifru morate da imate jedno veliko slovo, malo i brojeve tako da nije htelo da se registruje drugacije a i ne kaze vam zbog cega. Registracija preko HTC browsera jer chrome nece.
Napomena:(za SIM Free ne znam) otkljucavanjem bootloadera zakljucace se telefon za mreze ako je otkljucavan, meni se zakljucao jer je sa telenora(nisam ni znao) pa je otkljucan bio za sve mreze, nakon otklj bootloadera mi se zakljucao za sve mreze. Naravno telefon se resetuje i sve se brise. Otkljucavanje moze da se odradi na 2 nacina:
1. jeftinija varijanta kodovima, moze u svakom ozbiljnijem servisu, cena 1500(mozda)-2000din(tako sam ja)
2.koriscenjem sunshine aplikacije za S-OFF i menjanjem CID(ima na netu uputsvo) i to kosta 25$ plus eventualno provizija. e sad to mozda ne moze za lolipop vec mora da se vraca na KK i ja nisam hteo da se bakcem tim pa sam otkljucao kodovima. S-OFF ne treba za GPE rom tako da ne mora ali ko hoce moze.
Benefiti custom roma su mnogi, ko je radio zna. Iako me je kostalo otkljucavanje telefona nisam se pokajao za rom jer sada moze da se radi sa tel sta god. Najvise su mene iritirale beskorisne apk koje su mi zauzimale dosta memorije. Pre sam imao preko 4gb samo za apk sada nakon istalacije svega sto koristim nesto ispod 2gb sto znaci preko 2gb smeca u telefonu.