HTC One (M8)

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: HTC One (M8)

Post od Zile995 »

Ne treba za CM 25$... Ajde ovako, zamisli da je potpuno neogranicen i mozes da se igras koliko hoces :D
Nema potrebe, ali ko hoce da se igra, moze slobodno. Poenta price je da vec postoje 6.0 Stock based romovi, pa ko ne moze da ceka, moze da ih proba ;)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

Ja mislio treba da se placa za menjanje romova. Dobro to ce da se proba kasnije sada nije nista toliko hitno za koji dan ranije da se dobije MM. :)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Eto, M8 ima dobru xda podrsku. Moze kasnije, dobicemo i Sense 8.0 romove, taman kad izadje M10 ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Dobra su ti rucna podesavanja.
Btw. sve ti je na auto ccc, svidja mi se :D
Poslednja izmena od Zile995 u Čet, 17. Dec 2015. 21:38, izmenjeno 1 put ukupno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Jel ovo fabrički ovako od LP ili je ubačeno kroz neki update?

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Kamera se update-uje kroz playstore. U kom smislu fabricko? Od Kitkat-a? To ne znam, ali na LP-u je sigurno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, da. Mislio sam na to, stock aplikacija. G3 je skroz siromašan manuelnim podešavanjima kada je stock aplikacija u pitanju, dok xcam daje mogućnosti skoro iste onima koje ima stock aplikacija na S5. Obe siromašnije od ove na M8.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Dobro je ovo na M8. U principu kamera na M8 je solidna, nikako losa, da kazem dobra, ali vidi se da joj fali detalja i OIS-a, sve ostalo je ok. Prednja je zadovoljavajuca za flagship uredjaj. Automatika na M8 je generalno dobra. Manual je dobar samo za igranje :D

Lik sa xda okacio:
[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/17 ... 2947f3.jpg[/img]

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Još od M7 su imali dobre fazone kada je sama aplikacija u pitanju. Zato je dosta portuju za različite modele. Šteta samo što zezaju kada je hardver u pitanju. Ne mora ništa spektakularno, ali bolje čisto toliko da ljudi zbog fluidnosti, izrade, zvuka oproste malo ali samo malo slabiju kameru od konkurencije.

Čekaj, po ovome M8 dobija M pre M9? :D Šteta što nema ništa za Samsung modele.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Da, hardver ih zeza, nikako da odrade normalniju kameru. Polako, uce na greskama. Iz godine u godinu su bolji na tom polju, ali moraju mnogo bolje. A9 midrange je trenutno HTC sa najboljom kamerom :D M10 ce verovatno biti bolji. Dobro, ova mi vrsi posao za sada :D
Da, M8 je pre dve nedelje dobio u Americi, Android 6.0 update :D Evo sprema se i za G3. Polako pustaju za Evropu...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mislim da je M10 poslednja nada za sve nas koji čekamo kameru da bismo kupili HTC. Sredi li se to, a pod uslovom da ne zeznu neke druge aspekte, biće to najverovatnije najkompletniji flagship. Ali zavisi dosta toga i od cene. Jak je HTC sa M8 po tom pitanju, dok M9 kod nas nije zaživeo pa se relativno jeftino prodaje.

Izneađuje me Lg. G4 dobio pre mesec dana za neke regione. Mada sam očekivao pre Flex2 da dobije update nego G3, ali je ovaj drugi svakako dosta popularniji ali mu je i potrebniji update da se malo sredi baterija i olakša UI.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Jedino sto fali M8 je bolja kamera i FP senzor(kako kome)... Inace bi bio kompletan fon. M9 ne radi nista bolje od M8, display je malo razocarao, a i baterija nije bolja. Da ne pricam o S810 SoC-u.
Moraju da pokidaju sa M10, dosta je vise bilo.
Ni ja ne kapiram njihovu politiku, zasto za neke regione razvlace update, mislim na unlocked internacionalne verzije...
G3 fali jedan dobar update, glupo bi bilo da ga ostave zakucano na 5.0.1. Uostalom, ovo je poslednji update za M8, a verovatno i za G3.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Realno M9 nije vredan prelaska sa M8, ali ni nekih modela konkurentnih kompanija. U nadi da su pogodili sa kamerom, zeznuli su neke druge aspekte. Ne koliko i kameru ali nisu pravi napredak u odnosu na M8.

Sad su i stopirali update za G4, navodno zbog slabije baterije na 6.0. A G3 ako ubace novi UI i malo srede bateriju, biće to pun pogodak.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ok je M9 da se ne lazemo, ali postoje bolji telefoni. I da, slazem se, M9 nije vredan prelaska. Ni kamera nije nista posebno na M9.

Da, G3-ci definitivno treba novi update, gledao sam kako radi na stock-u, nije bas najbolje :)
E tu Sense radi dobro, ni jedan jedini lag ili bug. G3 i G4 UI, bice to dosta bolje, jer je UI poprilicno sredjen.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nadam se da će srediti to sa M10 ili kako ga već budu nazvali. Samo da ostanu pri istom dizajnu. Ovo na A9 mi se ne sviđa. Previše blisko iPhone-u pa čak i Samsungu. Treba baš kao i Lg da se drže svoje "priče".

Jeste da postoje romovi za G3 koji imaju novi UI ali nije to to. Provuče se po koji bag tu i tamo, a i utiče na bateriju. Zato mnogi ostadoše na Cloudy 2.2 koji nema portovan UI i aplikacije sa G4.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

El Laki napisao:Jel ovo fabrički ovako od LP ili je ubačeno kroz neki update?
Koliko se sećam, bilo je i na KK.
HTC pušta malo, malo update kroz google play, update sense, galerije, kamere, zoe... ne čekaju update softvera pa kroz to sve da puste, imaju često neka poboljšanja, dosta su dobri sa te strane.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nisam znao da sređuju i na taj način. To je odlično. Verujem da se dosta manje čeka nego na update softvera koji bi obuhvatio više različitih ispravki.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Često puštaju update, sređuju i peglaju kroz play, ne čeka se update softvera.
SlikaSlika
SlikaSlika

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

Cim sam video da ne mora S-OFF za custom romove odmah sam odradio otkljucavanje bootloadera, root, recovery i ubacio rom. Koliko je meni sve to nedostajalo neverovatno, nivo kastomizacije je na mnogo vecem nivou nego li pre kada sam samsung koristio. Odlucio sam se za viper venom rom sa 5.0.2 i sense 7.0, naravno sve sljaka odlicno. Ima i MM romova ali su mahom GPE za koje takodje ne treba S-OFF(za neke i treba vrv). Meni je najvise bilo da se testira sense 7.0 tako da sam ubacio viper i cekacu njega za MM.
Proces otkljucavanja nije mnogo tezak ali nije bas ni jednostavan, ja sam koristio ovu metodu: http://htconeroot.com/htc-one-root/how- ... tc-one-m8/ . Samo umesto verzija twrp i supersu u videu skinu se novije i to je to, ostalo je sve isto.
Prilikom registracije na htc dev za sifru morate da imate jedno veliko slovo, malo i brojeve tako da nije htelo da se registruje drugacije a i ne kaze vam zbog cega. Registracija preko HTC browsera jer chrome nece.
Napomena:(za SIM Free ne znam) otkljucavanjem bootloadera zakljucace se telefon za mreze ako je otkljucavan, meni se zakljucao jer je sa telenora(nisam ni znao) pa je otkljucan bio za sve mreze, nakon otklj bootloadera mi se zakljucao za sve mreze. Naravno telefon se resetuje i sve se brise. Otkljucavanje moze da se odradi na 2 nacina:
1. jeftinija varijanta kodovima, moze u svakom ozbiljnijem servisu, cena 1500(mozda)-2000din(tako sam ja)
2.koriscenjem sunshine aplikacije za S-OFF i menjanjem CID(ima na netu uputsvo) i to kosta 25$ plus eventualno provizija. e sad to mozda ne moze za lolipop vec mora da se vraca na KK i ja nisam hteo da se bakcem tim pa sam otkljucao kodovima. S-OFF ne treba za GPE rom tako da ne mora ali ko hoce moze.

Benefiti custom roma su mnogi, ko je radio zna. Iako me je kostalo otkljucavanje telefona nisam se pokajao za rom jer sada moze da se radi sa tel sta god. Najvise su mene iritirale beskorisne apk koje su mi zauzimale dosta memorije. Pre sam imao preko 4gb samo za apk sada nakon istalacije svega sto koristim nesto ispod 2gb sto znaci preko 2gb smeca u telefonu. :D

Odgovori