Uzmi N80, i nema da te boli glava. Jedina velka mana je taj malo klimavi slajd, ali ako si malo ne\niji, bi'e ok. Nije na Nivou Smasunga, ali ne'e se ni raspasti.
miodrage, ne znam šta si to video i gde, ali mislim da si se nešto zeznuo. Mislim da ni maloumnik ne bi tako nešto napisao (eventalno kinezi, od njih čovek svašta može da očekuje

). Prvo ovo što si rekao za to koliko čovek uopšte nijansi da razlikuje (mada to nema veze s marketingom) nego je fora u tome da ni jedan standard slanja ili direktnog reprodukovanja a ni snimanja ne podržava toliki broj boja (niti ima smisla).
A drugo: kako to misliš da čovek ne može da vidi više od 3.1 MPixela? Na čemu? To zavisi od ekrana i uređaja na kome se gleda, tj. od softverski dozvoljenog zuma slike. U jednom momentu ćeš sigurno videti pikselizaciju. 3,2 (koliko su u stvari deklarisani skoro svi čipovi, iako imaju 3,145) su sasvim dovoljni za prosečnu upotrebu, ali u nekim situacijama se ne može izvući detalj sa slike kao što bi to bilo moguće kod veće rezolucije. I 3,14 MP je deklarisano za stampanje slika A4 formata. Neka veća rez. bi dala malo veći format, ali za A3 bi trebalo 12 MP da bi ostala ista rez./mm na papiru.
A za optiku, algoritme, i poentu digutalca u odnosu na kameru na fonu si potpuno u pravu.