Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
E ovako....prilikom povezivanja telefona 6288 sa NSS i prilikom Scan uopste ne registruje telefon...vec napise Error,a kad njega iskljucim i prikopcam N73 ,pa Scan i njega lepo registruje,ucemu je problem da li mi neko moze reci...
Pratio sam kompletna uputstva prilikom instalacija NSS i Nokia Pc Suita,odnosno imam instaliran ovaj najnoviji sto ima udater ikonicu,te on lepo prepozna tel 6288,ali NSS ne prpoznaje...prijavljuje gresku i dA li je mozda bitno jeli kartica SIM u telefonu ili ne??? jel neko zna u cemu je probl??
Pratio sam kompletna uputstva prilikom instalacija NSS i Nokia Pc Suita,odnosno imam instaliran ovaj najnoviji sto ima udater ikonicu,te on lepo prepozna tel 6288,ali NSS ne prpoznaje...prijavljuje gresku i dA li je mozda bitno jeli kartica SIM u telefonu ili ne??? jel neko zna u cemu je probl??
Ako moze mala pomoc ili bar informacija, flesovo sam drugaru nokiu N70 koja nije imala srpski, prvo u ME varijantu sa balkan kodom, a zatim i u obicnu isprobao sva 3 postojeca balkan koda i svaki put mi je flesovo telefon tako da mi je davao srpski u meniju ali ga nema u T9, tj. ima ga ali kad proba da se aktivira kaze nema recnik za taj jezik... Da li bi trebalo da ga ima, ako da, sto nece?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Sad sam dobio kao savet da updatujem firmer sa originalnim product kodom....na 6288,tako da opet dobijem ono sr...od "3" mreze sto je i bilo u njemu...pa da onda probam kao NSS i promenu product coda,pa onda opet update sa promenjenim product codom,e sad da li ce mi hteti updatevati sa nebrendovanim softverom ako sam pre toga updateovao sa brendiranim softverom.....ili sve u svemu da li da ja taj tel lepo odnesem u servis pa da oni promene product code......??
- Lomnica_city
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
E ovo su stvarno bezveze pitanja... odradio si to sa jednim telefonom,sad hoces sa jos jednim a ne znas da li moze,sta ti mislis da li moze jos jednom?
Ja bih rekao da moze posto nisam video nigde nikakvo ogranicenje broja telefona ni u NSS-u ni u NSU-u,a naravno da gubis garanciju AKO oni znaju kakve telefone prodaju (recimo ako znaju da prodaju TIM telefone sa TIM softverom jer recimo nece da flesuju sve telefone pre prodaje)!
Pozdrav

Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
Nisam uzeo jos jer sam se razocarao u nju,koliko je krsevita (toliko ljudi je moralo da kupuje nova kucista i ekrane da mi se ista ZGADILA i cuvacu jos moju lepu N72),a onda sam hteo da uzmem N93 ali je burazer uzeo pre mene i ona me razocarala svojim ogromnim dimenzijama,ali to nije poenta,kodova ima,ljudi su ih koristili,I TI si ih koristio i sad ne znas da li moze na svakoj Nokiji,pa koristi zdravu logiku pa ces skapirati da li moze i sa ostalim Nokiama ili mi ovo samo bezveze razmenjujemo iskustva i kodove???
Pozdrav
Pozdrav

Imam problem kod promene firmware-a na NOK 6630 (TIM), postovao sam kompletnu proceduru oko promene production code (PC) sa NSS i koristio prilozene u prehodnim postovima. Kad pokrenem NSU i ako prepozna telefon i firmware, ili ne nadje odgovarajuci na net-u ili stoji u mestu po 30-tak minuta. Naj cesce mi izbaci da je problem sa internet konekcijom (internetu pristupam preko kablovske mreze brzinom 256/128). Ako neko zna u cemu bi mogao da bude problem.
Ipak je uspelo, odradio update na 6.03.40 tako da sve ovo gore napisano ne vazi vise.
Ipak je uspelo, odradio update na 6.03.40 tako da sve ovo gore napisano ne vazi vise.