Sta mi preporucujete?
Sta mi preporucujete?
Trenutno sam na Floridi. I planiram da se ponovim malo. E sada u principu bi mi trebala kombinacija svega i svacega , kao lap topa npr. Pocket pc, koji ce u sebi imati wifi,e mail, msn, word, itd. E sada ne znam kako funkcionise blackberry, cuo sam da je odlican . Ne znam da li ce funkcionisati u evropi. Da li qtec 9100. On mi je zapao za oko ili i mate jasjam. Solidno izgleda. I funkiconalnost je na nivou. Svaki savet je dobrodosao. Tnx
Da zaboravih palm treo? 650 750?
Da zaboravih palm treo? 650 750?
Poslednja izmena od VladaII u Sre, 11. Jul 2007. 08:34, izmenjeno 1 put ukupno.
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
lap do koliko para?a preporuka je blackberry perla...nemas lepseg i funkcionalnijeg od njega uz to i dimenzije su mu pristojne...radi i u evropi ali samo pozivi i sms
mada bi mogao i neki noviji Treo da padne...sto se pocket pc'a tice...Qtek 9100 bi zadovoljio tvoje potrebe ali dosta se njih zalilo na autonomiju baterije

mada bi mogao i neki noviji Treo da padne...sto se pocket pc'a tice...Qtek 9100 bi zadovoljio tvoje potrebe ali dosta se njih zalilo na autonomiju baterije

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ako ti treba sve to što ti treba onda lepo uzmi qtek 9000 ili pandan njemu imate jasjar ili već kako se zove isti taj model.ispunjava sve to što tebi treba čak je mali laptop. 

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Ako Vlade Divac moze da nosi trea, mozes vala i ti.
Super su ti svi ovi telefoncici, ali meni je treo zakon
Samo obrati paznju na trea 750,cuo sam da se kvari k'o lud...650 sam cuo da je super(cale bi se pre odreko' mene nego trea)...
Ovo ostalo, nisam kompetentan, vidjao sam ovaj qtec, ali na blic. Ovaj drugi nisam ni video.
Super su ti svi ovi telefoncici, ali meni je treo zakon
Samo obrati paznju na trea 750,cuo sam da se kvari k'o lud...650 sam cuo da je super(cale bi se pre odreko' mene nego trea)...

Ovo ostalo, nisam kompetentan, vidjao sam ovaj qtec, ali na blic. Ovaj drugi nisam ni video.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Ja bih bez razmisljanja uzeo Treo 650/750,sa ovim prvim sam se susretao i sta reci osim neverovatna masina,ovaj drugi nisam imao prilike da upoznam licno ali ne sumnjam da je odlican.Za Treo 650 je provereno da je ekstra,dok za ovaj drugi se malo raspitaj pa vidi.Uglavnom ja bih Treo stavio kao prioritet. 

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Treo kao prioritet,ako nije najbitnija kamera,koja je na 650 samo VGA,ali pravi lepe i ciste fotke....po svemu ostakom,to je mazga koja ce da odradi posao i da pita dal ima jos.....stabilan OS,ali pomalo ruznjikavo izgleda,tojest malo zastarelo,ali to i nije bitno.....Qtec 9600,odnosno I-mate JasJam je takodje odlicno resenje,neces se pokajati.....ako resis da uzmes Treo,mozda bolje da ides na 680 varijantu,jer je u sustini isto sto i 650,samo u malo lepsem kucistu bez antene i malo apdejtovanim OSom....
Pa sta znam, sto je najgore ni sam ne znam sta bi mi odgovaralo...
bzvz, mrzim kada sam toliko neodlucan. Cek cek, nisam razumeo u cemu je razlika izmedju qtec 9000 i mate jasjar, i qtec 9100 i imate K-jam?
Najvise mi se dopao k-jam ili qtec 9100, i palm treo 700 i 680. E sada,ako uzimam trea, da li palm OS, ili windows mobile? Razlika izmedju 680,700p i 700w.wx,OS ili windows mobile.
Najvise me privlaci i mate K-jar, jer su mu slicne funkcije kao i ostalima, s`tim sto kosta mnogo manje od ostalih. Jasjam je 1000$ dok je k-jar 700$ ali cenim da moze da se nadje jeftinije.
Au al ste svi za trea

Najvise mi se dopao k-jam ili qtec 9100, i palm treo 700 i 680. E sada,ako uzimam trea, da li palm OS, ili windows mobile? Razlika izmedju 680,700p i 700w.wx,OS ili windows mobile.
Najvise me privlaci i mate K-jar, jer su mu slicne funkcije kao i ostalima, s`tim sto kosta mnogo manje od ostalih. Jasjam je 1000$ dok je k-jar 700$ ali cenim da moze da se nadje jeftinije.
Au al ste svi za trea

I ja sam za Treo 750 - cak bih ti narucio jedan da sam ranije znao da ides u USA, i ako je cena stvarno kako sam cuo(u Srbiji je oko 750 evra, a u Americi navodno oko 300-350
). Telefon jednostavno ima sve - cak i hsdpa i druge najnovije tehnologije.
Jedino me nervira sto su sa stabilnog Palm OS presli na WM... 

Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Palm OS je daleko stabilniji i jednostavnije odradjen po pitanju zatvaranja aplikacija...uopste,jednostavnost upotrebe je na neverovatnom nivou...nema kochenja,jako retko je potrebno resetovati ga,i to najcesce zbog kvarljive aplikacije,ali kao sto rekoh,skoro se nikada ne desava.....jedino sto zaista izgleda kao da je izasao iz 1985 godine....nije previshe customizable....ali u odnosu na wm5 je bog i batina kad su brzina i stabilnost u pitanju...sve leti na njemu,aplikacije se u sekundi otvaraju,nema zamrzavanja.....ali je uradjen malo neobicno,americka logika,pa treba vremena da se malo naviknes na neka pomalo cudna resenja u interfejsu...multimedija je odlicna na njemu.....
araphel, znas sta mene interesuje - WM uredjaji su poznati po tome da cesto gube mrezu, tj. postoji problem sa signalom - to sam cuo od dosta ljudi koji su koristili ove aparate. E sad, zanima me tvoje iskustvo sa I-mate JasJam black i Palm Treo 650 - da li sa nekim od njih iskusio ovakve probleme? 

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
istina je to za WM5 da hoce da gubi signal ili oslabi do zadnje crte i to u prici,proveravanju poste i sl,bagova koliko hoces...iskusio na Eten'a M600 WM5...preporuka za palm jer je sve sto je araphel naveo tacno ali samo 650 ili 680 nikako palm sa WM5
PS: drug ima treo 600 vise od par god. i nikad nije izgubio signal ni za trenutak...

PS: drug ima treo 600 vise od par god. i nikad nije izgubio signal ni za trenutak...
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Hm treo 680 ili 700 ili 750? hm ili q tec 9100.... Sto je najgore svi modeli mi se svidjaju.
I jednostavno ne bih znao koji da odaberem , da li WM5 ili palm OS? Ok recimo da je WM lepse dizajniran, a palm OS, nije toliko nalickan, ali je zato funkcionalan, brz, stabilan?Eto nadam se da je to otprilike neko moje misljenje. Ne znam mozda, da ih prvo procackam da vidim koji ce mi vise lezati ?? 

Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110
ja bih najpre preporucio Treo 680,jer ima dobar i stabilan palm 5.4.9 ja mislim.....malo je nalickan i malo zbudzene performanse u odnosu na Treo 650,ali je u sustini isti aparat,samo u mnogo lepsem kucistu i bez antene.....Sto se tice trea sa WM,ne preporucujem,ako hoces WM aparat,onda uzmi JasJam,odnosno Qtec varijantu istog aparata....ako neces da se zezas sa 3g glupostima i dovoljan ti je edge i treba ti mazga koja ce da zavrsava posao...svakako treo 680.....
Nisam licno imao problema sa gubljenjem signala na JasJam,ali tacno je da varira,a ponekad mi uopste ne hvata 3g mrezu vec se prebaci na standardan gprs signal.....ja se jako ozbiljno razmisljam da ili prodam i Treo 650 i JasJam i pazarim 680 ili da prosto utopim JasJam i zadrzim 650icu...ali jos cu videti...zavisi od mnogo stvari.....zasad mi je za neke personalne potrebe JasJam daleko zgodniji,ali Treo je mnogo upotrebljiviji kao telefon...osim sto mu bluetooth ne valja ni za kupus
ali kazu da je na 680 to ispravljeno
Nisam licno imao problema sa gubljenjem signala na JasJam,ali tacno je da varira,a ponekad mi uopste ne hvata 3g mrezu vec se prebaci na standardan gprs signal.....ja se jako ozbiljno razmisljam da ili prodam i Treo 650 i JasJam i pazarim 680 ili da prosto utopim JasJam i zadrzim 650icu...ali jos cu videti...zavisi od mnogo stvari.....zasad mi je za neke personalne potrebe JasJam daleko zgodniji,ali Treo je mnogo upotrebljiviji kao telefon...osim sto mu bluetooth ne valja ni za kupus

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Vidim da ovde svi preporucuju Trea, i neke Palmove... Ja sam mozda malo konzervativniji, ali VladoII, sto ne razmislis o nekom Symbian aparatu, u tvom slucaju recimo Nokia E61. Odlican telefon, dosta robustan, cvrst, lepog dizajna, QWERTY tastaturica, ima WiFi, ima 3G... Ma sta ces vishe. Jedini nedostatak mu je kamera... Ako ti je to toliko bitno onda E61i. Jedino neces imati opciju video razgovora. Inace pozitivna strana ovoga je sto za Symbian imas toliko crackovanih programa na netu da ti pamet stane.
Vidim da se na pocetku spomenuo Blackberry, ali niej zazivela diskusija i o tome. Smatram da su ti uredjaji, kao i jos neki nepravedno zapostavljeni, recimo Asus-ovi telefoni, te Gigabyte, Acer...
Vidim da se na pocetku spomenuo Blackberry, ali niej zazivela diskusija i o tome. Smatram da su ti uredjaji, kao i jos neki nepravedno zapostavljeni, recimo Asus-ovi telefoni, te Gigabyte, Acer...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ne, nisi razumeo - modeli kao sto su Treo 600, 650, 680 itd., u potpunosti su delo kompanije PalmOne. Konkretno Treo 750 je brendiran kao proizvod PalmOne, ali ga je navodno proizveo HTC. HTC inace proizvodi aparate koji se kasnije prodaju pod drugim nazivima(Qtek, iMate, O2 XDA, itd.), pa me ovo ne cudi.