Pomoc pri izboru NOKIA N91 ili E65

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Risteski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 13. Jul 2007. 22:32

Pomoc pri izboru NOKIA N91 ili E65

Post od Risteski »

Pisem iz Makedonija. Zato sto vidim da megu vama ima puno kompetentnih (power user-a), pitao bi za savet: NOKIA N91 ili NOKIA E65?

Premestio i dopunio naslov:gameforce

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Pozdrav, Makedonče :D , dobrodošao na forum!

Pitanje je za šta ti treba telefon? Ako hoćeš da slušaš muziku stalno i treba ti velika memorija, onda N91. Sad, on ima hard-disk kom treba malo više održavanja...
E65 je manje-više modni telefon, može se reći da je "ljepši" od N91, uz to je lakši i ima bolji displej. Oba pružaju mogućnost za bežični internet, baterija im nije baš nešto, Symbian S60 v3...

Po mom mišljenju: N91 ako ti nije toliko važan extra dobar displej i ako voliš muziku, jer je za to car među telefonima, a E65 ako nisi baš raspoložen za čudo od 160 grama u džepu i ako ti je važan izgled (mada, meni lično, je N91 super dizajna, ali moram priznati da je E65 baš lijep telefon, skockali su ga samo tako).

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

uzmi ono što ti se više svidja tj što ti je lepše za oko.može se kupiti katrica od 2gb za e65 ako hoćeš malo veću memoriju ali oba su manje-više isti
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da je sve vec receno, ostaje da se odlucis prema svojim potrebama. Eventualno, ti navedi tacno za sta ti najvise treba telefon, a mi cemo da se potrudimo da preporucimo najbolji.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Risteski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Risteski »

Dvoumim se oko ova dva modela (N91 i E65) zato sto zelim smatfon S60 platforme (koji ce imati i WiFi), a koji ce biti sasvim stabilan, pouzdan. Momentalno imam P990i; nije da nisam zadovoljan, ali bi ga zeleo promeniti. Sto se tice dizajna i meni je N91 sasvim O.K. (ne smeta mi njegova glomaznost). Ali bi zeleo da znam da li je N91 tehnoloski inferiorniji od E65 zbog toga sto je dosta stariji model? I dali je mozda N91 skloniji bugovima? Znam da je softver isti (9.1, Series 60 3.0) i da mogu napraviti apdejt u slucaju N91, ali ipak bi zeleo cuti vase mislenje. I jos, ima li N91 instaliran Quickoffice i ako ne, mogu li ga skinuti sa weba za neki drugi telefon S60 platforme (zato sto u nokijinoj poddrsci za N91 nisam nasao Quickoffice) i instalirati ga na N91?
Dosao bi u Beograd da kupim telefon, pa, koristili mi bi vasi saveti i oko toga. Najbolje cene za ova dva modela ima Logic Shop. Je li moguce da mi u ovoj prodavnici podvale polovni telefon kao novi ili mozda neki dekodiran sa strane mreze? Iskustva korisnika iz foruma kazu da Logic Shop ima nesumnjivi kredibilitet (osim toga sto najcesce ne isporucuju telefone u originalnim kutijama).
Puno pozdrava iz Skoplja

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Koliko ja znam, nije inferiorniji, ako nije čak superiorniji! U temi o Nokiji N91 koja je u podforumu Nokia ovog sajta imaš napisano dosta o tome. Quickoffice naravno možeš skinuti, samo malo potraži na Google-u i nemaš frke! Ja ću ubrzo (to pričam već mjesec dana :roll: ) uzeti N91, jer mi se mnogo sviđa ono što on nudi. Osim displeja, N91 mi je u svemu ispred E65. I da - E65 je ljepši :)

Risteski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Risteski »

Ako si ne uzimam preveliku slobodu, želeo bi da upitam Miškonija, koji bi on telefon izabrao (po njegovom kriterijumu) N91 ili E65?

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Evo da ti i ja kazem par reci, dok cekas da Miskoni odgovori :D : Ja sam na N91 instalirao OfficeSuite, i radi sasvim dobro. Ako ti vec ne smetaju dimenzije niti prosecan ekran N91, a bitna ti je muzika, mozes slobodno izabrati njega i neces pogresiti. E65 je primamljivog dizajna, licno ga nisam probao, ali ocigledno nije bas neki "multimedijalni" gigant - nema FM radio, nema podrsku za WMA muzicke fajlove, nema standardni ulaz za slusalice, u paketu dobijas samo mono slusalice itd, a koliko vidim slike sa nekih foruma i kamera mu je losija od N91. Sa druge strane, E65 ima bolji ekran, laksi je, manjih dimenzija i ima nesto jacu bateriju od N91. Srecno sa izborom! 8)

Risteski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Risteski »

Hvala puno, Nick6. Jel mogu da ti postavim jos jedno pitanje: postoji li N91 sa HD4GB koji ima kuciste u crnoj boji (kao na tvojoj ikonici)? Ili je takva maska rezervisana samo za N91 8GB Music Edition?
Pozdrav iz Skoplja.

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Nisam siguran, ali mislim da je crno kuciste rezervisano samo za N91 8GB. U svakom slucaju ako ga mozes priustiti, to je nesto bolja varijanta jer ima nekih poboljsanja u odnosu na N91 4GB, ne samo veca memorija, vec i npr. podrska za A2DP Bt profil (dakle, s njim mozes koristiti stereo Bluetooth slusalice)
Motorola Moto G

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Ne, ne, postoji i crna sa 4gb, ima na sajtu, samo malo pogledaj. Zove se N91 4gb, malo bzv, ali ko zna koji im je đavo.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Risteski, ja sam već izabrao N91. :) Pre nekoliko dana sam poduže čačkao E65 i mnogo je gotivan telefon, vrlo elegantan, kao da je presvučen kožom. Slajder je dobro urađen, međutim, čitam po netu da hoće da im crkava osvetljenje na tastaturi (a možda je problem i u senzoru koji reguliše osvetljenje).

Sve je već rečeno u prethodnim postovima. Moraš sam da izabereš:
N91 - metalna grdosija sa akcentom na muziku ili E65 - elegantan poslovni telefon... :wink:

Risteski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Risteski »

Hvala puno Miskoniju i svima koji ste mi pomogli savetima. Kupio sam E65, ne zato sto mislim da je bolji izbor od N91 (oba telefona mi se podjednako dopadaju), vec zato sto kod nas (u Skoplju) nisam mogao da nagem povoljnu cenu za N91, a u Beograd nisam bio u mogucnosti da dogem.
Jos jednom hvala, Risteski

Odgovori