Formiranje i punjenje baterija
- srdjoraj
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
- Kontakt:
Evo mog skromnog iskustva sa 6600:
Kada je telefon upaljen i pokaze da je baterija puna i odmah je skinem sa punjača baterija vidno kraće traje nego kada ostavim telefon da ostoji još barem sat vremena nakon što se baterija napuni.
Isto se dešava i kada je telefon ugašen i baterija se napuni.
Naravučenije:
Baterija je i dalje pod naponom nakon što se napuni i to je dobro. Ostavite telefon još neko vreme na punjaču nakon što se napuni. Ipak je to običan akumulator.
A DA NE TREBA KLASIČNO FORMIRATI LITIJUM-JONSKE BATERIJE 3x12h, mada neće ništa škoditi. Isto će raditi. Može je uništiti jedini svakodnevno punjenje iz gore navedenih razloga.
Pozdrav!
Kada je telefon upaljen i pokaze da je baterija puna i odmah je skinem sa punjača baterija vidno kraće traje nego kada ostavim telefon da ostoji još barem sat vremena nakon što se baterija napuni.
Isto se dešava i kada je telefon ugašen i baterija se napuni.
Naravučenije:
Baterija je i dalje pod naponom nakon što se napuni i to je dobro. Ostavite telefon još neko vreme na punjaču nakon što se napuni. Ipak je to običan akumulator.
A DA NE TREBA KLASIČNO FORMIRATI LITIJUM-JONSKE BATERIJE 3x12h, mada neće ništa škoditi. Isto će raditi. Može je uništiti jedini svakodnevno punjenje iz gore navedenih razloga.
Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
To je SE uveo odavno, ali - teško Kinezima da kloniraju hologram, baš... zar ne?
SE ima baterije sa hologramom koje su proizvedene u Kini, ali pod njihovim budnim okom (dok neko ne zaspi).
Da dodam samo još jedan moguć razlog da se baterija zezne - loš punjač. Pošto su svi u 99% slučajeva čoperski, loša izrada i komponente mogu izazvati velike oscilacije u naponu i struji, a to nikako nije zdravo, ni za bateriju ni za telefon. A baterija po završetku punjenja na telefonu glumi "kondenzator", jer kao što znate - telefon bez baterije neće raditi na punjaču (možda neki mogu, ali ih je vrlo malo).

SE ima baterije sa hologramom koje su proizvedene u Kini, ali pod njihovim budnim okom (dok neko ne zaspi).

Da dodam samo još jedan moguć razlog da se baterija zezne - loš punjač. Pošto su svi u 99% slučajeva čoperski, loša izrada i komponente mogu izazvati velike oscilacije u naponu i struji, a to nikako nije zdravo, ni za bateriju ni za telefon. A baterija po završetku punjenja na telefonu glumi "kondenzator", jer kao što znate - telefon bez baterije neće raditi na punjaču (možda neki mogu, ali ih je vrlo malo).
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Slažem se, mogu Kinezi da rade vrlo kvalitetno kad hoće, meni smeta škart koji se pušta u prodaju, a još više mi smeta što naši ljudi uvoze taj škart. Ako uzmem bateriju, i ako ne radi, očekujem da mi je zamene drugom novom, a ne da me ubeđuju kako sam je ja zeznuo. Ni ti nikako nisi mogao da zezneš 4 baterije za 2 meseca, sem ako ih nisi kačio na 220V...
No, da ne skrećemo sa teme, problematika našeg tržišta je odavno apsolvirana.

No, da ne skrećemo sa teme, problematika našeg tržišta je odavno apsolvirana.
● PRAVILA FORUMA ●
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
- Srbin
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
- Kontakt:
Jesi citao skoro o nekoj zeni koja sklapa tranzistore, spomenuse neku cifru.. ona sama rucno sklapa one tranzistore male sa buvljaka, varijanta jedna baterija 2 diode i par sluski... spomenuse neku ambilivbl cifru.. zena sklapa tpa 1500 komada na sat il tako nesto.. pa sad sta mislis... jel to dobro sklopljeno? 

- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
- Srbin
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
- Kontakt:
Meni je najgore iskustvo sa fake baterijama bilo za siemense.. u vreme x35 serije... prvo sto originala nije nigde bilo, a gde se i prodavalo da su kao originali bili su papreni.. a kinezi... desavala se neverovatna stvar.. sreca caletov m35 je bio u garanciji, kupila firma i sl, doneses bateriju, ubacis... ona abnormalno lepo i drugo drzi.. ali.. samo pise da imas mrezu... e sad.. nije problem u tome.. izbacis bateriju stavis drugu... ono i dalje isto
jos jedan m35 i s35 su otisli tako... niko ne zna sta im je 

- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
Pozdrav
Citajuci vase postove malo ste me zbunili, evo zasto:
enivej, sad jedno pitanje, nadam se da cete biti od pomoci:
Kupio sam SE t610 prije dan-dva, naravno dekodiran i svucen sa neke mreze i od lika koji mi je prodao telefon cuo sam tu pricu o 3x12 sati s tim da je baterija fabricki napunjena negdje do pola i on je reko da prvo ispraznim tu "polovinu" dok se telefon ugasi a onda da ga ugasenog punim 3x12 sati. U uputstvu za SE t610 koji je skinut sa www.sonyericsson.com pise da je bateriju potrebno puniti cca 4 sata, naravno dok telefon ne pokaze da je napunjen... a nista ne pise o praznjenju "polovine". Dakle, da li da ga stavim na punjac bez potpunog praznjenja ili da ga skroz ispraznim i da ga potom napunim?
Citajuci vase postove malo ste me zbunili, evo zasto:
a s druge strane brat Srbin kaze, tj. lik koji je napisao ovaj tekst kaze:miskoni napisao:4) The battery lifespan will be over 30% longer than NiMh batteries because the cells can accept more charge cycles.
....
Lithium Polymer batteries share all of the benefits of Li-Ion plus can last up to twice as long.
To ispada da su NI-CD baterije najdugotrajnije a NI-Pol najkrace traju... sto ja mislim da nema veze sa mozgom ni s onim sto je na(pre)pisao miskoni al na engleskom...Srbin napisao:Nikl-kadmijumske baterije mogu izdrzati oko 1.500 ciklusa punjenja/praznjenja, nikl-metal hidridne 300 do 500, litijum-jonske 500 do 1.000, a litijum-polimerske baterije 300 do 500 ciklusa.
enivej, sad jedno pitanje, nadam se da cete biti od pomoci:
Kupio sam SE t610 prije dan-dva, naravno dekodiran i svucen sa neke mreze i od lika koji mi je prodao telefon cuo sam tu pricu o 3x12 sati s tim da je baterija fabricki napunjena negdje do pola i on je reko da prvo ispraznim tu "polovinu" dok se telefon ugasi a onda da ga ugasenog punim 3x12 sati. U uputstvu za SE t610 koji je skinut sa www.sonyericsson.com pise da je bateriju potrebno puniti cca 4 sata, naravno dok telefon ne pokaze da je napunjen... a nista ne pise o praznjenju "polovine". Dakle, da li da ga stavim na punjac bez potpunog praznjenja ili da ga skroz ispraznim i da ga potom napunim?
- outlaw
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 02. Dec 2004. 14:46
- Kontakt:
Tačno Srbine. Radio sam pre par godina na par meseci u radnji koja je prodavala između ostalog i mobilne telefone. Kolege koje su radile u tom sektoru su znale da svaki put kad stigne neki novi fon u radnju, da ga stave na punjač jedno 20-ak minuta a da ga posle čačkaju i gledaju kakve sve funkcije ima, "da bi bolje znali da objasne narodu šta taj telefon nudi"... Oj Srbijo međ' šljivama 

Dobrodošli na najluđe diskusije na Internetu - www.zafrkancije.co.yu/forum