Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Da ponovim, kolicina RAM-a bitna je samo "heavy user-ima" kakav sam npr. ja, jer bez dovoljno RAM-a ne mogu raditi svi programi koje koristim istovremeno. Primer: na n70 mi se prilikom paljenja fona dizu sledeci programi - Smart Settings, Handy Taskman, Power Dictaphone, Advanced device locks, Advanced Call Manager, Cool SMS +, i rade non-stop u pozadini. Tokom dana obavezno koristim jos nekoliko app: Opera mini mod obavezno radi citavog dana, cesto uporedo sa njom koristim SlovoEd, Profimail, Papyrus, Map24, PDF+, Office aplikacije, Xplore, Alarm manager, Handy Weather itd. Nadam se da ti je sada jasnije zasto mi je toliko bitan RAM... 

Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
pilgrim, za madnessa ne znam koliko se razume, jer nisam imao mnogo prilike da ga upoznam, ali se sigurno razume dovoljno da zna sta je ram.
A, recimo da ti kazes McLarenu da ne zna ovo ili ono je smesno, on se razume bolje nego 99% ljudi, to ti garantujem... I, iako si ti jako samouveren i siguran u svoje znanje, mislim da osim Akkija niko na ovom forumu ne zna bolje od njega o SE telefonima, tako da se nemoj zanositi...
A, recimo da ti kazes McLarenu da ne zna ovo ili ono je smesno, on se razume bolje nego 99% ljudi, to ti garantujem... I, iako si ti jako samouveren i siguran u svoje znanje, mislim da osim Akkija niko na ovom forumu ne zna bolje od njega o SE telefonima, tako da se nemoj zanositi...
iPhone + CX300
ma kako necu znati sta je ram isao sam logikom da ako w950 sa 64 mb ram ima slobodno 20 mb onda bi trebalo da w960 ima 40-50 mb,sto je po meni odlicno.Npr prijatelj sa qtek-om 9100 ima slobodno 57 mb rama i telefon radi odlicno(to nije poredjenje).Neki od telefona cu uzeti sigurno ili p1 ili w960 posto mi deluju odlicni telefoni.W950 mi se pokazao odlicno sem ovoga sa slusalicom i zbog toga pocinjem da ludim
EDIT:sad sam kacio telefon i nema nove verzije da se updateu a jos jednom pitam sta mislite sta moze biti sto me zeza slusalica da mozda nije da sam negde zapeo i ostetio telefon ili sta vec?
EDIT:SAD sam cackao k800 i motorolu i mnogo jace se cuje mislim da sam ga nekako ostetio

EDIT:sad sam kacio telefon i nema nove verzije da se updateu a jos jednom pitam sta mislite sta moze biti sto me zeza slusalica da mozda nije da sam negde zapeo i ostetio telefon ili sta vec?
EDIT:SAD sam cackao k800 i motorolu i mnogo jace se cuje mislim da sam ga nekako ostetio

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
@madness99, koliko je meni poznato, ne postoji 3rd party UIQ3 PDF viewer, tako da ako ti nije dosao fabricki(cini mi se da fabricki dolazi uz p990, za w950 ne znam), moraces da sacekas da se pojavi...
@all, ja ne tvrdim da znam sve, daleko od toga, ali sam reagovao na netacnu tvrdnju o kolicini RAM-a, i izneo tacniju informaciju. Sto se tice W960, nemam nikakvu informaciju koliko ce imati free RAM-a, samo sam pretpostavio da ce to biti slicno kao kod W950. Ako bude 30 MB, ili vise, to ce biti sjajno, i automatski ce W960 uci u izbor za moj sledeci fon, posebno jer mi se mnogo dopada sam izgled!

Što se tiče update-a postoji mogućnost da ga više i ne bude SE je nakratko objavio kako prestaje sa podrškom za uiq3 telefone (kažem ja da je ovo ipak bagovit/loš telefon) , najverovatnije ne mogu ništa bolje popraviti software od ovoga sada, ali pod velikim pritiskom korisnika ipak odlučuju sa nastavkom podrške (ja očekujem samo nešto vizuelne promene) daj bože da grešim ali i sama trenutna cena uiq3 možda pokazuje da su ipak u neku ruku promašaj....
Ako bude update-a biće oko 10 avgusta+-
madness99,
Ja ti reče u vezi slušalice, jesi uopšte pročitao....
Ako bude update-a biće oko 10 avgusta+-
madness99,
Ja ti reče u vezi slušalice, jesi uopšte pročitao....
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
pilgrim,
Kod: Obeleži sve
http://www.mbrainsoftware.com
http://www.mbrainsoftware.com/UIQ_3x/Pdf/Pdf+UIQ_3x_1_70_05_demo.sis
@Okac, lepo je da postoji, makar kao demo verzija. Medjutim, za iole ozbiljniju upotrebu mora se kupiti taj program, a ja iskljucivo nabavljam app tako sto ih skidam "izlecene", tj. krek..... Zato sam i spomenuo da ga nema - proveravao sam samo na sajtovima posvecenim "lecenim" app. 

- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Evo kupio sam danas one folije za ekran(u platou, jer sam jedino tu i nasao). Nisam u zivotu iskusnije bacio pare! Folija je potpuno bezveze. Prvo sto zamuti sliku, drugo sto potamni sliku, trece sto je kao pomorandza tekstura. Kada se pod rukom oseca hrapavost onoga. Takodje otezava i pritiskanje olovciciom. Moze da posluzi dok ne kupim neku bolju ali za stalno resenje nije definitivno! Pa ipak su one 3 folije kostale 300 kinti.
Black Sabbath!!!
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
Ljudi treba mi pomoc nadam se da po prvi put mogu da racunam na vas...problem je sledeci...interesuje me da li se isplati kupiti p990i (dobijam ga neraspakovanog full oprema,hologram,kutija nije otvorena jos stoji celofan traka na odlepljivanje)...interesuju me ustvari glavne boljke ovog telefona...(nazalost tip mi odmah trazi pare imam vremena do sutra u 12h)...da li neko ima iskustva sa ovim fonom.....unapred hvala...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...