Ne dozvolite da vas "serviseri" deru! Pitajte...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Zaključana tema

koliko vam se puta desilo da platite skupu popravku u servisu a da posle shvatite da ste mogli proci mnogo jeftinije

Glasanje se završava Uto, 26. Sep 2006. 14:28

nikada
18
72%
nekoliko puta
7
28%
vise od 10 puta
0
Nema glasova
stalno mi se desava
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 25

Marko_Adriano
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 29. Okt 2006. 22:36

Post od Marko_Adriano »

Имам повећи проблем са мојим k750i.
Пре 7 дана сам просуо по њему Гуарану и вотку (то је било у чаши).
Пошто сам мислио да није ништа посебно, обрисао сам га и оставио. Међутим, после пола сата када сам га погледао, екран је био скроз бео. Друг ми је је објаснио да је њему к700 упао у базен и исто му побелео екран. Расклопио га је и оставио да се осуши и после тога је све било у реду.
Али ја нисам могао к750 да расклопим, већ сам само извадио батерију и меморијску. Екран се полако опорављао, чак се и вратио у нормалу, али белина се враћала па нестрајала итд. И сад је поново скоро скроз бео.
Још горе, не раде ми ни тастери: ок(не са џојстика), десно и доле на џојстику и бројке 1, 2 и 3.
Они се уопште нису ни опорављали.

Колико ће ме то коштати поправка и да ли ће се екран сам опоравити?
Поздрав.

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

1. odma ali bas odma odes do servisa da ti ociste telefon
2. i dzojstik i tastaturu kontrolise isti cip tako da je tu problem definitivno (mozda ga ciscenje resi ali tesko - inace zamena je oko 1200 dinara)
3. displej kosta 18 evra + zamena ali mozda je samo konektor prljav od kvasenja
zato prvo ocisti telefon pa ces znati na cemu si
Phone market
sve za vas mobilni telefon

Marko_Adriano
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 29. Okt 2006. 22:36

Post od Marko_Adriano »

Хвала пуно. Завршили су ми за сат времена. 20 евра све. Вероватно су ми заменили чип, а за дисплеј очистили конектор.

Spartacus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jul 2007. 14:15

Post od Spartacus »

Ljudi, pomagajte. Na 6290 mi je totalni otisla maska :shock: :shock: :smutny: . Gde moze da se kupi druga? Inace, ne mogu da verujemda je toliko los kvalitet plastike ovog telefona.
Pozdrav
6290

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

u ns nema ove maske definitivno sad sam proverio po veleprodajama trazi negde drugde ali brate tesko, ma jako tesko.
Phone market

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

phonemarket pregledah dosta cenovnika nigde nema zvucnika za w950 a hteo sam da ga promenim jel znas mozda dal je isti sa nekim drugim modelom ?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

:shock: jel ti treba konkretno zvucnik ili buzzer sta treba tj sta ne radi zvono ili zvucnik :shock:
Phone market

Spartacus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jul 2007. 14:15

Post od Spartacus »

phone market napisao:u ns nema ove maske
Katastrofa... :shock: :shock: :shock: :shock:
Ne razumem zasto je ovaj telefon potcenjen i kod korisnika a izgleda i kod uvoznika i servisera kad je bolji od vecine telefona N serije.

Pozdrav

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih postova!

Tammy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jul 2007. 15:49

Post od Tammy »

Na kraju me popravak se w810i dosao 150 kn, sto bi bilo negdje 20 € ili 1500 din. Tip mi je provalio da se neka plastika na tipki sa strane podvukla pod nesto i da je morao staviti novu tipku i nesto zalemiti. Sto je najbolje od svega, vidi se iz aviona da tipka ne stoji kao prije i da nije to to. Kad sam mu to spomenula rekao je da je trebam njezno pritiskati s jagodicom prsta, a ne noktom i da ce bi sve ok. Ako se mene pita sve je to "drz vodu dok majstori odu", al sta sam mogla...

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

radi mi slabije slusalica dok razgovaram i skoro da ne cujem kada se nadjem na ulici,izvini ja sam pogresno napisao nije zvucnik nego slusalica :(

primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

Post od primus »

pozdrav, phone market!
ne bih hteo da ispadnem nezahvalan, a svakako ne bih zeleo da budem dosadan.
taster za kameru k750i mi nije stigao.
proslo je, otprilike, tri nedelje...
ptt nije najpouzdaniji nacin za takav enterprize.
svejedno, hvala ti na trudu.
ostaj zdravo!
xe-xe

Buddy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 12. Avg 2007. 18:44

Post od Buddy »

Zna li neko gde se moze zameniti joystick na n73 i koja mu je cena?
8) :unsure:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

e ovako imam pra ptanja chisto iz znatizhelje, n73 mi se nakvasio za vreme koncerta (tacnije u povratku sa) rhcp, iskoristio sam znanje iz kompjuterske elektronike i nije riknuo, samo ima malu belu mrlju u donjem uglu ekrana, stvarno se ne razumem u telefone i njihovu unutrashnjost pa me interesuje zashto je to tako. totalno nevezano, shta bih mogao da uradim povodom dzojstika, nekad kad ga pomerim ne vrati se odmah u pochetni polozaj.

btw. koliko kosta maska ili full kuciste za ovaj telefon kod nas i gde bih mogao da ih nabavim.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

E ovako nov jostik sa kapicom ti kosta 2+1.5 eura (kapica) to ti je nabavna cena jedne firme koja radi sa delovima,srednji deo maske tj Staklo za LCD(tako ga oni krstili) Kosta 2 eura + oklop 12 eura .Sad dal je ovo original :? ja sam samo naveo cene iz njihovog cenovnika ;)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

hmm...bash smeshne cene :) , mislio sam da je sve to bar 3-4 puta skuplje. hvala na pomotji, da li bih mogao da dobijem ime, adresu i sajt te firme koja ima oklop na pp?

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

moze naravno dogovoricemo se sve u cetiri oka samo me cimni na pp postao sam dosta zaboravan ;)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

to sto si napisao, da li su to maloprodajne cene??? a da nije original, to sam i pretpostavljao. :wink: :wink: :wink:

rampl
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Avg 2007. 09:36

Post od rampl »

Imam problem sa telefonom SE K750i! Prilikom paljenja ne daje nikakve znake zivota. Samo blinka crvena lampica na telefonu kada je povezan na punjac. Kada pokusam da ga povezem ugasenog na racunar preko c-tastera, racunar ga ne detektuje (GFlash

Najpre mu je crkla kamera, tj. nije se aktivirala otvaranjem sociva. Zatim nije video SIM karticu, da bi nakraju skroz rikno!

TNX.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

sto se tice aktiviranja kamere ako je radila kad udjes u meniju to ti je riknuo onaj taster,ovo za SIM Karticu mi cudno a moguce da je pukao flesh odnesi ti to lepo u servis verovatno ce ga videti neki box ;)

tazman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 07. Avg 2007. 09:39

Post od tazman »

@phone market. pitao sam vec u drugoj temi ali ne dobih odgovor ni od koga pa reko aj da pitam i tebe. u pitanju je nokia 6120 classic, kupio sam je novu original ne dekodiranu i posle pet dana je riknula. kad sam je jednom skinuo sa punjaca ugasila se i vise nije reagovala ni na sta. takva je bila dva dana a onda je posle ko zna kog ocajnickog vadjenja/vracenja baterije posle sekund sto sam vratio bateriju nesto je puklo i telefon se upalio !? posle toga je baterija koja je do tada u prosku drzala 2-2,5 dana pocela da traje manje od 12 sati bez prakticno ikakvog koriscenja telefona, mrezu skoro nikad nisam imao bez obzira da li stavim na dual mode ili gsm, sam interfejs se usporio, telefonu je mnogo duze trebalo da digne sistem nego pre, po neki put kad ga resetujem mi je trazio da ponovo unesem vreme i datum, svaki put kad bi pokusao nekog da okrenem izbacivao je activ call divert i ako to nigde nisam ukljucio niti je stajalo da je ukljuceno nekad vibracija nije radila i ako je stajala na on... hiljadu gluposti ! zanima me sta je to moglo da bude ? hardwear ? softwear ? kombinacija oba ? hvala !

Zaključana tema