Kupovina baterije!
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Kupovina baterije!
Moram da kupim novu bateriju za 6630, treba mi neka preporuka jer ne bi da kupim u prvoj radnji na koju naidjem, ako neko zna neku proverenu da mi preporuci! I jos nesto jer se daje neka garancija na baterije i zanim me koliko kosta??
Hvala u napred
Hvala u napred
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
nazgul23, promasio si odeljak, ovo si trebao da pitas u "Servisiranje". Sto se tice baterije, ne mozes da pogresis koju god da uzmes, bitno je da je BL-5C ali gledaj da ima sto vise mAh, pa tako bih ti ja preporucio ako nadjes negde, odakle god da si, onu od 1100mAh sa kojom sam ja prezadovoljan na mom telefonu koji kudi kamo jede brze bat. nego 6630 tako da bi trebalo da ti drzi oko 4-5 dana uz neko "optimalno" koriscenje.
P.S. Sto se garancije tice, niko ti je nece dati, sve sto mozes da izvuces od prodavca jeste da ako je raspolozen pa da ti vrati pare ili zameni bateriju ukoliko ne radi. Naravno, kao sto verovatno znas, baterija se ne formira klasicno 3x12h...
P.S. Sto se garancije tice, niko ti je nece dati, sve sto mozes da izvuces od prodavca jeste da ako je raspolozen pa da ti vrati pare ili zameni bateriju ukoliko ne radi. Naravno, kao sto verovatno znas, baterija se ne formira klasicno 3x12h...
Sto se tice garancije kad sam kupio tel dali su mi nepisanu garciju od nedelju dana pa reko valjda i ovako kad kupis samo bateriju daju isto toliko, jer mi ta prva nije radila kako treba tj gasio se telefonkad tipa pricam malo duze ili pogledam neki klip. Otisao sam u radnju i zamenili mi je i ta druga je radila perfektno 4-5 dana a ako se arci i 3 dana izdrzi bez problema. Nego sto sam ja ispao debil pa sam pre nekih mesec ipo nosio tel na flechovanje biosa i lik mi je vratio tel sa nekom drugom baterijom sto sam ja provalio posle 2-3 nedelje (otiso na put) jer radi nikako, pa mi je bilo kasno da se vratim tamo i da mu trazim moju nazad. A sto se tice punjenja koliko sam upoznat punis je isto kako i kad je formirana tj dok se puni pa skines sa punjaca stim sto prvi i eventualno drugi put je punis sa ugasenim telefonom!?? Valjda je tako!!
- Azimuth
- Moderator
Tesko cete naci originalnu bateriju, a i kad je nadjes neces zeleti da je kupis pa ces opet otici u prvu prodavnicu i kupiti neku za par stotina dinara. Barem sam tako ja uradio i nisam se pokajao. Sto se tice punjenja i praznjenja, istina je ovo sto kaze miodrage samo sto bih ja dodao da koristis tel dok se ne ugasi i tada ga ugasenog punis tih 1h-1.30h ( koliko mu je vec potrebno da napuni praznu bateriju ) i tako 3 puta. Sve preko toga je besmisleno i nema nikakvog efekta na autonomiju baterije. Ali odosmo u off..
Znaci, sa sumiramo, u NS-u imas bateriju da uzmes za 400 din od 1100mAh i radi k'o blesava, pa bih ti ja preporucio da nadjes takvu i resis sebe muka
Znaci, sa sumiramo, u NS-u imas bateriju da uzmes za 400 din od 1100mAh i radi k'o blesava, pa bih ti ja preporucio da nadjes takvu i resis sebe muka
Slazem se da ne treba nista od tehnike kupovati na pijaci, ali ces tesko naci orginalnu bateriju, ne samo za Nokia telefone vec i za ostale proizvodjace. Sto se tice kako proveriti orginalnost Nokia baterije, ja sam to uradio ovako: sa nalepnice na bateriji izgrebes crnu traku ispod koje se nalazi 20 brojeva i odes na http://europe.nokia.com/A4144893 ukucas sve cifre i dobijas informaciju da li je baterija autenticna. To mozes da uradis samo jednom, jer sledeci put kada upises iste brojeve dobices informasiju da baterija nije ok. Ali na zalost proveru baterije mozes da uradis tek kada je kupis. 

- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
17:51 30.07.2007.
NEISPRAVNA BATERIJA U MOBILNOM TELEFONU UZROK POŽARA
Neispravna baterija u mobilnom telefonu eksplodirala je i izazvala požar u kući Ištvana F. (59) iz Sremskih Karlovaca, saopštila je novosadska policija.
U požaru, koji se izbio juče ujutro, niko nije stradao, ali je izgoreo deo nameštaja kao i deo električnih aparata.
Požar je oštetio i tavan, a ostatak kuće Ištvana F. je začađen, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je materijalna šteta procenjena na oko 80.000 dinara.
Izvor: Beta
E ma slobodno kupi bateriju na pijaci,sta te briga

NEISPRAVNA BATERIJA U MOBILNOM TELEFONU UZROK POŽARA
Neispravna baterija u mobilnom telefonu eksplodirala je i izazvala požar u kući Ištvana F. (59) iz Sremskih Karlovaca, saopštila je novosadska policija.
U požaru, koji se izbio juče ujutro, niko nije stradao, ali je izgoreo deo nameštaja kao i deo električnih aparata.
Požar je oštetio i tavan, a ostatak kuće Ištvana F. je začađen, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je materijalna šteta procenjena na oko 80.000 dinara.
Izvor: Beta
E ma slobodno kupi bateriju na pijaci,sta te briga

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
Hoćemo da se ponavljamo? Ovakva samo mnogo opširnija tema je već bila.
1. Baterija slobodno može da se prazni do kraja, ali litijumskim baš to i ne prija. To je bilo jako poželjno kod Ni-MH, a kod litijumskih NIJE.
2. wesco, na tom linku registruješ svoju bateriju, tako da ako tvoja baterija ikada dospe kod nekog drugog i on uzme da proveri dobiće rezultat da je baterija već registrovana i da nije nova. Ali barem vidiš da li je original.
A možeš i u prodavnici da se nakačiš na WiFi, i da to proveriš
3. Andrijano, ovo nema veze sa buvljakom. Nigde ne piše da ima. A i znam za konkretan primer (već sam to pominjao) telefona koji se samospalio, eksplodirala baterija, a SIM karticu zavario za ležište. Neki Samsung na preklop. Ali ne zbog neispravne baterije (jer je bila original) nego zbog užasnih oscilacija u naponu u mreži u kratkom vremenaskom roku, a dok je bio na punjenju.

1. Baterija slobodno može da se prazni do kraja, ali litijumskim baš to i ne prija. To je bilo jako poželjno kod Ni-MH, a kod litijumskih NIJE.
2. wesco, na tom linku registruješ svoju bateriju, tako da ako tvoja baterija ikada dospe kod nekog drugog i on uzme da proveri dobiće rezultat da je baterija već registrovana i da nije nova. Ali barem vidiš da li je original.
A možeš i u prodavnici da se nakačiš na WiFi, i da to proveriš

3. Andrijano, ovo nema veze sa buvljakom. Nigde ne piše da ima. A i znam za konkretan primer (već sam to pominjao) telefona koji se samospalio, eksplodirala baterija, a SIM karticu zavario za ležište. Neki Samsung na preklop. Ali ne zbog neispravne baterije (jer je bila original) nego zbog užasnih oscilacija u naponu u mreži u kratkom vremenaskom roku, a dok je bio na punjenju.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Rekoše ti da ti treba BL-5C, a ne BL-6C! Nađi nekog sa Nokijom koja prima tu bateriju i pokloni mu je
Ona ide u N-Gage, koliko ja znam, možda i nije.
Što nisi fino pročitao, Azimuth ti je napisao BL-5C!
Pozdrav!
P.S. Azimuth, nisam znao da postoji BL-5C sa više mAh.... Da li je kompatibilna sa N70 i N91? Gdje se može naći?

Što nisi fino pročitao, Azimuth ti je napisao BL-5C!
Pozdrav!

P.S. Azimuth, nisam znao da postoji BL-5C sa više mAh.... Da li je kompatibilna sa N70 i N91? Gdje se može naći?
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
BL-6C ide i u E70. Da li je original Nokia baterija ili neki Čajniz klon? Koliko si je platio? Moguće je da bi još neki od novijih telefona mogao da radi sa njom, pod uslovom da može da se spakuje.
● PRAVILA FORUMA ●
- Azimuth
- Moderator
Vincent, nasao sam BL-5C i od 1300mAh ali cujem da neki bas i nemaju lepo iskustvo sa njom. Ja u E60 koristim ovu od 1100mAh bez ikakvih problema, istina je da se puni koji minut duze od originalne ( 970mAh ) ali zato drzi uz moje "optimalno koriscenje" ( oko 20-25min razgovora dnevno i 15-20 sms-ova ) oko 3-4 dana bez gasenja naravno. Sve u svemu ja sam prezadovoljan sa njom 
P.S. Za N70 mislim da jeste kompatibilna a za N91 ne znam stvarno,nisam imao prilike da se igram za tim telefonom

P.S. Za N70 mislim da jeste kompatibilna a za N91 ne znam stvarno,nisam imao prilike da se igram za tim telefonom
Da li bi bio ljubazan da mi kažeš gdje je mogu nabaviti?
Najbolje bi bilo da znaš gdje ima u Crnoj Gori
ali to je suludo da pitam, pa bar kad bi znao gdje u Beogradu ima... Baš mi treba baterija većeg kapaciteta! Koliko košta, ako nije tajna?
Pozdrav!

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
bl-6c koristim u 6630 vec par meseci .prezadovoljan sam . traje 30-40% vise nego bl-5c.telefon se normalno zatvara i radi .nazgul23 napisao:Znaci koliko sam izgubljen nisam to ni primeti... strasno! Hvala na odgovoru! Moze neko da mi kaze za koji je to tacno model telefona da mogu da je uvalim nekom
!?