Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Imam 1 problem.
Prvo da se pohvalim, uzeo sam n6288 - mp3 je skroz ok, i kvalitet i snaga, "diše za vrat" prvoj SEWalkman seriji, ozbiljno, ne ložim se, nisam "mali" Slika
Možda je i bolji ali to ne znam, u tome je i ovaj PROBLEM - kako nakačim AD-15 i druge sluške SNAGA padne na nekih 20% od full 100 % kad su nakačene HS-23.
Kod ostalih Nokia (i SEW na adapter) jačina zvuka je opadala za nekih 10-ak%, normalno zbog većeg otpora (omaža) - nebitno koliko se lepše čulo :)
Znači ovo se 5 puta slabije čuje, užas.
Na "fmradio" je sve normalno. Prvo sam mislio da je do PCSuit ali sam prebacivio fajlove i direkt preko mass storage - i isto.
Ako neko ima neku ideju, welcome :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

E sad ne znam da li ce ova moja teorija vise da ti pomogne ili odmogne,al evo:
Ja imam slicnu situaciju,koristim e61 sa ad-41 adapterom i radi normalno.Jednom sam ga povezao na 6233,ali prc,ne prepoznaje ga nikako,iako mi je to potpuno nelogicno,telefon nije praistorija.
To je najverovatnije problem,nekompitabilnost.Ne znam resenje,ali probaj da updatujes firmware,mozda pomogne :)
Ili to,ili kvalitetnije slusalice,ili budzi hs-23 :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Phantom Lord, to sam iha-ha proverio :wink: Check out koji sve modeli podržavaju AD-15 a da ne podržava 6288, Nokia sajt glupost. Po njima model 6288 ne podržava ni jedan adapter, ma da :roll: . Ovde sve radi ali se (bukvalno) 5 puta slabije čuje. Thanks na teoriji :wink:
ps, softver je najnoviji, naravno :)

limanac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 18:06

Post od limanac »

@Vlada Zem: ja imam nokiu 6233 i ad-49 sa KOSS-ovim sluskama i radi super, pokusaj sa tim adapterom mozda upali :) !

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

limanac, to sam i mislio da probam mada ni tu nema logike, taj ad-15 savršeno radi na fm radiu, tones, etc. Samo utišava prebačene mp3/aac fajlove...a ti isti fajlovi na hs-23 imaju full snagu (znači nije ni do kabla, pscuita, plejera) = "zona sumraka" :wacko: .
Jedino da probam flash, imam poslednju verziju firmware, al'opet :?
Srediće se, ne brinem, thanks
;)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa relativno je i logično da ti malo duži i malo manje kvalitetni kablovi "jedu"snagu :cry: A baš sad da jurcaš AD-46 zbog toga........ Strpi se do N91, i ima da pevaš :D :D

Inače nabudžio sam/smo MX-550 sluške, i jako se dobro čuju. Sad sam zaboravio da ih ponesem pa da ih slikam (fotoaparat nikad ne zaboravim :lol: :lol: ), ali sutra poslavljam slike. Možda sam trebao malo više kabla da ostavim na samim slušalicama, ali sad nije važno. Važno da radi. Neću otkrivati identitet majstora da ne bi još nekom palo na pamet da ga cima, a i veoma malom broju bi pomogao, ali prepoznaće se već...............THX

Ali ima jedan jako veliki problem. Ako se neko seća postova o razlici između Altec Lancinga, Sonija, Phillipsa, iPOda, i sl. VS. Sennheiser, tj. koliko je ovaj poslednji nadmoćniji u odnosu na ostale, sada sam provalio koliko su MX-550 loše :cry: :cry: U odnosu na CX-300 :D :D Da li sumnjate da sam morao da postanem ponosni vlasnik? Ne treba. Jesam......... I sad, šta reći nego: :) :) :) :) :)

Najkraća moguća recenzija je: Pure clarity!
Radili smo mini testić N91 telefona i slušalica, pomenutog MX-550 (između kojih je sad već sve mrtvija trka - to sad bolje vidim) i CX-300, N95, i mog Canyona. Ukratko a veoma očekivano plejer i N91 su od prilike isti, N95 solidno zaostaje. N91 sluške i MX550 u od prilike iste po kvalitetu, ali su MX-550 jače. Treba li da kažem kakve su originalne slušalice od N95? Dupe u odnosu na one ostale oči. A CX-300 u odnosu na sve ostalo je kao da do sada nisam slušao muziku, nego neko muljanje. Tako da sada i vlasnici N91 i N95 grčevito skupljaju pare za svoje prve in-ear sluške.
Izolacija spljnih zvukova im je izuzetno dobra. Nije savršena ali dovoljno dobra da i ovako moram stare slušalice da zadržim da me ne ubije nešto na ulici kad vozim bajs. Standardne tri veličine kapica za različite veličine ušiju, koje kad se nameste toliko dobro leže da me je ćale bez obzira na cenu pitao. "zašto i meni nisi uzeo jedne?", "Zato što koštaju 4200!", "A jel? Pa dobro, pa šta? Uzmi sledeći put, dobićeš pare!".

Vlado, sekta se širi :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

gargamel4, uzimam ih i ja kad sledeci put odem u bg, tako da ce sekta biti jos sira... Prosli put kad sam isao trazio sam telefon k'o budala, i nije mi ostalo vremena za slusalice...

E, da, najverovatnije cu sto se tice telefona sacekati w960, ipak mi se mnogo svidja... Mada, mozda uzmem n73ME, samo da popunim prazninu do njega...
iPhone + CX300

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

E ljudi koje bi mi slusalice preprucili za W950???
I gde bi bilo najbolje da ih kupim??
Jel bih dobio na jacini zvuka tj. na glasnoci?

Mozda su malo glupa pitanja ali ja se ne razumem bas nesto u slusalice pa ko veli da pitam one koje znaju :D
and justice for all...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa, posto je w950 u pitanju, nega sigurno nece ograniciti slusalice (kao sto je neko pomenuo e61, jer na njemu nista ne znace slusalice bolje od ep-630 kad on ne moze da izgura)

Po mom misljenju, najbolje su vec pomenute sennheiser cx300, koje kostaju 4200 dinara. Ako ipak nisi spreman da das toliko para, uzmi Creative ep630(35e), mada nisam siguran da su one bolje od sluski koje idu uz w950, jer su i te sluske odlicne...
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

jedno pitanje sta mislite dal se isplati uzeti jos cx300 pored mx75,volim da slusam muziku al sad ne bas svaki dan sa mobom ili cime vec.Sta mislite kakva je razlika u kvalitetu u cx300 i mx75
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vlado Zem, očigledno da je krivac elektronika u samom adapteru. Moguće je da telefon namerno obara nivo kada detektuje AD-15 jer na njega mogu da se spoje jače slušalice, a upoznat si sa onim ograničenjima vezanim za oštećenje sluha, moguće da je i Nokia krenula tim putem. Radio inače ima slabiji izlaz pa verovatno zato zvuči ok. AD-36 adapter za N91 dodaje oko 1,5Ω po kanalu što je sasvim prihvatljivo iako su slušalice 32Ω. Na nekim od 16Ω to je zanemarljivo, mada možda baš mala impedansa slušalica dovodi do "gušenja" telefona, probaj neke druge ako si u mogućnosti.

Da se nadovežem na Gargamelov post. Majstor kaže - nema na čemu, i drugi put! :wink:

CX-300 su me oduševile! Iako generalno nisam ljubitelj in-ear varijanti, ove sluške su vrlo prijatne i odlično leže. Malo je čudan osećaj onog trenutka kada se stave, ali već posle par sekundi nema nikakvih problema. Zvuk je fenomenalan, niske i visoke frekvencije jasno definisane dok je srednji opseg baš po mom ukusu - ne preterano izražen kao recimo na MX-550. Uostalom, tu je EQ za korekciju a CX-300 su komotno izdržale maksimalan bas uz reprodukciju vrlo niskih frekvencija (ispod 30Hz). Čak mi se dešavalo da trepnem u pojedinim deonicama određenih pesama. N95 sa ovim sluškama zvuči odlično i nisam primetio "gušenje" zvuka kada se pojača na maksimum, a javlja se sa drugim slušalicama. Zvuk je u poređenju sa N91 vrlo sličan, jedino što N95 na maksimumu zvuči kao N91 na 12 (od mogućih 20 koraka za jačinu). :D

I N70 i E50 su propevali u novom sjaju, mogu slobodno da kažem - potpuno drugačiji zvuk. Pogotovo N70 sa PowerMP3 player-om koji se pokazao kao sjajan, šteta što ne postoji verzija za OS9.

U svakom slučaju, slušalice su za svaku preporuku, dobija se mnogo za uloženi novac. Jedino što mi je zasmetalo je asimetričan kabl i to što nisu malo bolje osmislili način da se slušalice stave oko vrata, ali hej - i mnogo skuplji modeli imaju takva rešenja (čitaj - ne rade ništa po tom pitanju). CX-300 je prvi model in-ear slušalica koje je napravio Sennheiser i što rekoše u jednom testu - Well done! :)

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

aha znaci Miskoni cx300 su odlicne,moram videti da ih probam posto hocu da poludim od hpm-82 bas me bole usi :( .Mx-75 nesto nisam preterano ne zadovoljan al uzeo bih jedne in-ear.Pa sad sta mislite gde je bolje da kupim na ebay,4audio ili taj technomax ili kako vec?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

gargamel4, čestitam, Majstora sam odma' provalio, veliko/i M. (u vezi dužine kabla, to nema šanse, pa ne prebacujem fajlove iz Borče za Zemun kablom pa da se toliko snage izgubi :P :wink: )
Miškoni, radio uopšte nema slab izlaz, "cepa uši" (bio je neki komentar u vezi toga u "Mobi"-ju, - lažu bre :uhuh: . U vezi "Oma", probao sam Panasonic na 24 i Zen na 32 - identično (snaga). Nešto je drugo u pitanju (što nisu "zaštitili" zvuk na hs-23 koji btw razbija, to mi je i najčudnije - da zvuk na hs-23 "razbija" :? ) Nije to ni bitno, rešiću samo nemam vremena, thanks!
SEKTO, ale-ale :D , pustite neke slike ljudima
cx300Slika
ovu bebu imam Slika
a ovu bebicu želim Slika
link za sektu
Ko je pratio temu zna da u BG postoje showrooms gde možete da donesete omiljeni CD i isprobate slušalice na sopstvenim ušima ;)
edit
naravno, probaćete sluške na vrh uređajima, nema veze, sve se to prenosi (kvalitet zvuka) i na mob, bio on E ili N serije, (that's the upgrade - bolje u svakom slučaju)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Već neko vreme me grize savest što madnessu dugujem odgovor na PM, ali eto baš sam u gužvi, i paradoxalno najviše vremena imam na poslu :D :D :wink: :oops:

Elem, pomenute MX-75 nisam probao, ali sam se bio zalepio za njih jedno vreme, u odnosu na prethodne (ressurected) MX-550 privuklo me je to što (zvanično) imaju bolji (čitaj izdržljiviji, onaj zeleni) kabl, dust&water&sweat ressistance što mi nikako nije jasno kako su postigli ali kažu da je tako, i onaj diskić koji se malo nekonvencionalno zaglavi u onaj gornji deo ušnog kanala i tu drži slušalicu mnogo sigurnije nego što je to inače slučaj sa ostalima. I to je generalno dobro, ali sad iz ove perspektive vidim da ni jedne klasične bubice ne mogu da postignu taj efekat koji prave in-ear. Jednostavno kad se uvo vakuumira sve je drugačije. Mislim da apsolutno mogu da se porede sa Vladinim "bebicama" po kvalitetu, s tim da nećeš izgledati suludo na ulici (mislim ono sa slušalicama od pola kila na glavi). A takođe je fascinantno kakvu dinamiku postižu onako mali drajveri. Ja sam mislio da je to nemoguće bez fizički mnogo većih membrana.

Tako da ima razloga marketing da su dotične zelene za sportske aktivnosti, one fensi su fensi, a ove su top model bubica u cenovnom rangu koji članovi ovog foruma mogu/žele da isprate.

:)

edit:

popravljene MX 550 - malo proširenje kabla na samom ulazu u slušalicu je termo-bužir preko zalemljane žice.
http://i61.photobucket.com/albums/h55/g ... G_7517.jpg

CX 300 u fazi zamene kapice-gumice (isprobavao sve varijante)

http://i61.photobucket.com/albums/h55/g ... G_7521.jpg
čičak trake su moja izmišljotina da mi drže kabl na olupu u džepu tj. da ne moram svaki put da ih raspetljavam, i sa dodatkom one štipaljkice sa nekog starog handsfreeja :D

i tri veličine dotičnih kapica za različite veličine ušiju

http://i61.photobucket.com/albums/h55/g ... G_7520.jpg

Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija i kvari izgled foruma!
Poslednja izmena od gargamel4 u Uto, 07. Avg 2007. 11:39, izmenjeno 1 put ukupno.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

hvala na odgovoru gargamel ja sam sebi narucio iz nemacke sa ebay.de slusalice izacice me oko 30-35 eura pa kud puklo da puklo otvaram prodavnicu slusalica.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Zanimljivo je da ove cx300 neverovatno lice na ep630,sta vise identicne su,osim natpisa naravno.Gargamel,sad si me zainteresovao ponovo za cx300,kajem se sto uzeh creative :D

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 21:38

Post od Okac »

Evo pisao sam na benchmarku o identičnosti slušalica (cx300 nisam probao ali pročitao na stranim forumima da nema neke razlike u odnosu EP630 +DS970 koje imam) pa prenosim ovde...
By the way pisao sam pre kako sam negde iskopao da firma FOSTER pravi slušalice za razne firme pa ovi lepe svoje etikete....(ne mora da znači al eto...)
FOSTER 382326
http://www.foster.co.jp/en_products/hea ... 82326.html

Sennheiser CX300
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ic ... oot/500830
Creative EP630
http://www.creative.com/products/produc ... duct=11397
Sharp MD 33
http://www.sharp.co.jp/products/mdds77/text/option.html
Soundwise T4
http://www.soundwise.co.uk/earphones/t4.shtml
AKG K 324 P
http://www.akg.com/personal/cproducts/p ... ge,EN.html
Sony Ericsson HBH DS970
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... &pid=10394

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ja bih samo 2-3 reči u vezi veličine/težine/izgleda slušalica koje nosate gradom/selom/varošicom, ne treba biti opterećen s tim.
taksativno... :lol:
1. gargamel4, dezinformišeš Forum nekim "kilogramima", evo tačnih GRAMAŽA Slika, HD477 je 130 a PX100 60 grama, cca, ništa strašno :wink:
2. izgled i gabariti... to je nebitno... evo kunem se, juče - ulazim u Bus 95 kod Hajata, gužva, svi max smoreni, ugledam svetlo, ozareno lice, devojka sa zen hd-201 (ogromne, nagno sam se da proverim model), mislim, niska je i ima malu glavu, sluške joj stoje kao šlem da je stavila na glavu - ali je - coool, iznad svih, samozadovoljna - "vrućina, gužva u busu?" - ma neee, ja bre slušam mjuzu. Došlo mi da je zagrlim, audiofila malog :D
ps, moglo bi da padne neko okupljanje, čisto onako opušteno, septembar, Jelen live, "line up" je savršen, a Gargamel?

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

1. Sorry gameforce, nisam primetio da slike izlaze iz okvira ali ok. Da smanjim pa da opet postavim ili da ne opterećujemo stranu slikama zbog telefonskih korisnika?

1.a. Vlado kilogram je ovde vizuelna dimenzija :D

2. Zagrli je za mene ako je opet sretneš, ili još bolje zovi me da ja to uradim (dobiću šamarčinu, al šta da radim, osim ako to nije jedna koju znam) :D

3. Line Up jeste savršen, juče sam video spisak. Sve posle 25 avg. mi odgovara.

:)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Okac, kao sto je ovde vec dosta puta receno, razlika je velika izmedju cx300 i ep-630...

iPhone + CX300

Odgovori