Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Juce sam uzeo P1i. Za ovo kratko vreme mi se vec svideo. Imao sam pre njega N73ME i mogu reci da je p1i mnooogo brzi od njega i nekako mi je laksi za rukovanje. Doduse, imam jos uvek malo problema sa qwerty tastaturom ali polako se navikavam i moram da priznam da je mnogo bolje resenje od klasicne tastature. Toliko za sada, ako neko ima neko pitanje u vezi ovog telefona ili ako neko zeli nesto da zna pitajte slobodno 
A da, ima jedna stvarcica koja mi se ne svidja (a mozda sam i ja nesto zabrljao tu
) Navio sam alarm da me budi ujutru ali posto mi je fon bio na vibraciji alarm nije zvonio, za malo da zakasnim na posao
E sad, ne znam da li je ovo kod svih SE telefona jer kod Nokije bez obzira da li je zvono ukljuceno ili ne alarm zvoni.

A da, ima jedna stvarcica koja mi se ne svidja (a mozda sam i ja nesto zabrljao tu

| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |
sada sam to probao i kada je na silentu isto i meni samo vibrira,koliko sam video nema opcija da zvoni dok ne silentu sto je po meni prednost.Na jednom siemensu mi se desilo na sred casa da zvoni budilnik i od tad uvek iskljucujem.Nego ako moze po tebi neki review i p1 kako se ponasa,koliko traje baterija i koliko ima slobodnog rama i kakva je kamera i uostalom sve.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
Za bateriju jos ne mogu da ti kazem, juce sam ga uzeo tako da sam nocas prvi put napunio full bateriju. Videcu koliko traje pa cu da napisem.
Sto se tice samog telefona, kao sto sam rekao pre njega sam imao n73me i p1i je mnogo brzi. Nema cekanja kada se otvara inbox npr ili kada se pise nova poruka. Takodje, uzeo sam karticu od 2gb i napunio sam oko 1 giga muzike. Kada udjem u taj folder otvara odmah, nema cekanja, isto i kada pustim media player. I sa te strane je ok.
Signal je isto dobar, ja sam u mom stanu imao problem sa nokijom, u mojoj sobi na nekim mestima je bio bas slab signal. Kod SE je uglavnom svuda pun
Takodje, danas na poslu sam isprobao WLAN i sljaka, nema nikakvih problema.
Instalirao sam u njega i dosta programa i kada sam isprobavao jedan pa drugi, pa kamerica i sl ni jednom nije zaseckalo niti je nedaj boze kao na nokiji izaslo cuveno obavestenje da je slaba memorija i da ne moze da pokrene aplikaciju.
Kameru jos nisam isprobao na otvorenom, slikacu danas nesto napolju pa cu okaciti neku sliku, za sada evo ove slike koju sam malo pre slikao u kancelariji. Slikano je bez blica.

to je to za sada .... stojim na raspolaganju ako ima jos pitanja
Sto se tice samog telefona, kao sto sam rekao pre njega sam imao n73me i p1i je mnogo brzi. Nema cekanja kada se otvara inbox npr ili kada se pise nova poruka. Takodje, uzeo sam karticu od 2gb i napunio sam oko 1 giga muzike. Kada udjem u taj folder otvara odmah, nema cekanja, isto i kada pustim media player. I sa te strane je ok.
Signal je isto dobar, ja sam u mom stanu imao problem sa nokijom, u mojoj sobi na nekim mestima je bio bas slab signal. Kod SE je uglavnom svuda pun
Takodje, danas na poslu sam isprobao WLAN i sljaka, nema nikakvih problema.
Instalirao sam u njega i dosta programa i kada sam isprobavao jedan pa drugi, pa kamerica i sl ni jednom nije zaseckalo niti je nedaj boze kao na nokiji izaslo cuveno obavestenje da je slaba memorija i da ne moze da pokrene aplikaciju.
Kameru jos nisam isprobao na otvorenom, slikacu danas nesto napolju pa cu okaciti neku sliku, za sada evo ove slike koju sam malo pre slikao u kancelariji. Slikano je bez blica.

to je to za sada .... stojim na raspolaganju ako ima jos pitanja
I ja sam se dvoumio da li da cekam w960 ili da uzmem p1i ali sam se odlucio za ovaj drugi jer meni treba fon i za posao a ovaj je takav. Sa memoriskom nema, kazem ti, uzeo sam 2gb i sljaka bez problema.
Video sam sada probao
3gp je. Kazu da je mana sto snima 15 fps mada meni to i nije toliko bitno.
Setio sam se jos necega, razocarao sam se u PC suite za SE. Mislim nije toliko los ali u odnosu na PC suite Nokije dosta je siromasniji ... Nema podrske za rad sa kontaktima i sa porukama npr ....
Video sam sada probao

Setio sam se jos necega, razocarao sam se u PC suite za SE. Mislim nije toliko los ali u odnosu na PC suite Nokije dosta je siromasniji ... Nema podrske za rad sa kontaktima i sa porukama npr ....
ja ga iskreno ne koristim,sem kada fleshujem telefon pa moram backup i za to mi je odlican.Meni je licno malo 2 gb pa cu videti ili ce mozda pojeftiniti 4 ili 8 gb ,jer meni nedostatak na w950 jeste wlan a to mi sad treba i moram videti da uzmem neki telefon podhitno sa wlan
Pa uzmi p1i , WLAN odlicno radi na njemu
. Mozda si u pravu da je 2gb malo, evo ja sada razmisljam da ubacim tomtom i mape i to je dodatnih 300mb .... Ali sada je gotovo, tj nije, mozda mi u shopu zamene 2gb za 4 uz doplatu 
P.S. Mozda ne bi bilo lose da moderatori prebace ovo u posebnu temu za p1i

P.S. Mozda ne bi bilo lose da moderatori prebace ovo u posebnu temu za p1i

Imam vec sredjen TomTom
ali hvala u svakom slucaju.
Dobio sam telefon, sluske (nisu Bluetooth nego "obicne" slusalice a cuo sam da neko dobije i BT sluske) , fotrolica za mobilni, usb kabl, punjac, onda ono postolje koje mi se mnooogo svidja, cd, knjizice i onaj vaucer za kupovinu softvera za p1 ( www.p1-choice.com )
A slike pakovanja cu veceras da okacim
E da, dobio sam i 2 olovke za kucanje, tj dobio sam jednu rezervnu

Dobio sam telefon, sluske (nisu Bluetooth nego "obicne" slusalice a cuo sam da neko dobije i BT sluske) , fotrolica za mobilni, usb kabl, punjac, onda ono postolje koje mi se mnooogo svidja, cd, knjizice i onaj vaucer za kupovinu softvera za p1 ( www.p1-choice.com )
A slike pakovanja cu veceras da okacim
E da, dobio sam i 2 olovke za kucanje, tj dobio sam jednu rezervnu
nisam mislio na TomTom al nema veze,ako ti treba smartmovie i ostale zezalice javi se posto trebaju da se signuju i ostali kome treba neka se javi
.E odlicno to mi se svidja sto idu dve olovke,evo sad sam updateovao softver pa cu javiti ako budem imao kakvih problema i bugova

@Alien
Losiji je za nijansu, mislim da p1i ima mono zvucnik, mada kada se stave slusalice odlican je zvuk i tu ne vidim neku razliku. Mozda mi je cak i prijatniji zvuk na SE
A prednosti n73me ... Iskreno, ako izuzmes vise programa za nokiju prednost je samo dzojstik, nekako mi nedostaje na SE, drugih prednosti nema. P1 ima TS, wlan, pravi bolje slike od nokije i sto je meni najbitnije ima duplo vise RAM memorije i nemam vise onih problema kada startujem program da mi kaze da nema dovoljno memorije pa ja moram da restarujem fon ....
Losiji je za nijansu, mislim da p1i ima mono zvucnik, mada kada se stave slusalice odlican je zvuk i tu ne vidim neku razliku. Mozda mi je cak i prijatniji zvuk na SE
A prednosti n73me ... Iskreno, ako izuzmes vise programa za nokiju prednost je samo dzojstik, nekako mi nedostaje na SE, drugih prednosti nema. P1 ima TS, wlan, pravi bolje slike od nokije i sto je meni najbitnije ima duplo vise RAM memorije i nemam vise onih problema kada startujem program da mi kaze da nema dovoljno memorije pa ja moram da restarujem fon ....