Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Imam par pitanja u vezi W950 jer sam nov sto se tice UIQ-a: :roll:
1) Kako se proverava RAM memorija?
2) Jel ima neki program koji moze da zakljucava posebno svaki folder (npr. poruke,slike...),ako ima bio bih zahvalan ako mi ga neko posalje na PP ili mail?
3) Jel ima neki program za black list,odnosno da zabranim nekoj osobi poziv.Znam da ima nesto slicno (white list) vec ugradjen al nije to to,tako da i ako to neko ima >>PP ili >> ,mail! :wink:
To je to za pocetak! :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

bambi, da te ne znam, rekao bih da radis u bambiju :lol:

Pa, dobro, ako tako kazes za zvuk, ali dzabe, nije mi ni to dovoljno... Ne vredi, moracu da uzmem n91...

Sto se tice kamere, ne bih bas rekao da je k800 bolji od n95, ali dobro... U svakom slucaju, broj mpix JESTE bitan, ali ni blizu kao ostale stvari... Znaci, nije presudan.

McLaren, sto se tice pitanja pod jedan, ja sam pregledao sa nekim task menadzerom, koji sam skinuo sa neta... Nije bio nista posebno, ali je radio. Ne secam se naziva, nazalost.

Pod dva i tri, ne znam odgovor, tj. sigurno postoji, ali ne znam gde...
iPhone + CX300

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

@McLaren

1. Skini program SwissManager , najbolji task manager i lako se sa njim upravlja memorijom
2. WebGate Advanced Device Locks - najbolji ubedljivo
3. za nokiju sam imao neki blacklist program (ne white :D ) ali ne znam da li to ima i za SE

Ne mogu da ti posaljem sada ove programe, poslacu ti veceras

@ Alien

Ma ciniti se da radim u bambiju :D

A sto se tice nokine n91 ... Sem microdrive-a nema nista spec, 1.9mpx kamera, nema 3g, 20mb Ram-a ....
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

slazem se sa bambijem za programe ,a mozes da udjes i u status tu takodje imas.Poslacu ti ja kada dodjem iz grada McLaren.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

McLaren, ako si primetio kada nekom odbijes poziv on te automatski pita da li hoces da to bude ucestala radnja tj da tom broju uvek odbija poziv.to ti je odgovor na 3.pitanje
nadam se da to radi radnju
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Alien,bambi,madness99 hvala vam puno! :wink:
Alien ipak si se odlucio za N91,ne vracas se na W950? :roll:
Taman mozes onda da uporedis telefone po pitanju muzike! :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

McLaren, nisi u toku covece :lol: Pa ja i madness smo se dogovorili odavno, naravno da cemo napraviti test, a bice i moj iPod. :wink: Cak sta vise, mozda vec veceras bude iPod vs w950....

bambi, uzimam n91, jer moze da sije i p1 i n73 zajedno kada je u pitanju muzika. Ovo je istinito, jer je n91 n 60% jaci nego n95 na 100%, tako da me ne bi cudilo da je bolji od ovih dvoje zaajedno.

McLaren, (opet tebe prozivam :lol: ) necu ponovo w950, jer sam ga vec imao i glupo mi je da ga uzimam. Takodje, uskoro uvodim i wifi u kucu, pa mi je i to prenost n91.
Takodje, mnogo mi se svidja izgled n91, a i ne mogu vise da izdrzim da saznam ko je bolji n91 ili w950, pa je i to jedan od razloga zasto ga uzimam.
Ipak mi je najvaznija muzika, a posto su njih dvoje jako slicni (da ne kazem isti), uzecu ovaj, cisto da malo promenim...
iPhone + CX300

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

A pa lepo,a sto se tice N91 vs W950,znao sam da cete to uraditi nego cisto da proverim! :D
EDIT: VeNoM tek sam sad video tvoju poruku! :oops:
Provalio sam to al nisam znao da to tome sluzi! ;)
Evo sad sam malo gledao al mislim da to nije da zabranis nekom poziv vec da uneses kao neki podsetnik ili tako nesto! :unsure:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ja blacklist nisam nasao nigde poslao sam ti na pm poruku sa linkovima , ja sam danas ubacio u moj TomTom i leo radi zadovoljan sam basd

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

McLaren, probaj da zabranis poziv pa vidi kako radi.meni je barem tako radilo na jedan broj jer sam slucajno kliknuo na yes
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Za UIQ3 najbolji blacklist program je Advanced Call Manager, samo treba znati kako ga podesiti... I tako... Karakteri...

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

jeste Advanced Call Manager najbolji..... mada, sam telefon ima opciju 'Accept Calls' gde mozete izabrati koje pozive hocete da filtrirate.....
p.s. postoji i program 'Call Filter' koji takodje nije los ;)
Ex Sir_Oliver

ghostpod
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Avg 2007. 08:41

Post od ghostpod »

Pozdrav, nov sam na ovom forumu tako da bih za pocetak zeleo da pohvalim informativnost sadrzaja (barem tema koje sam citao :) ). Kombinujuci znanja sa ovog i nekih drugih sajtova moja dugotrajna potraga za novim telefonom se svela na w950i. Ostalo je samo da priupitam par stvari :
- za vlasnike sa duzim stazom:
1. Tastatura - da li je podlozna kvarenju i da li su se simboli izlizali?
2. Bugovi - Najvise alarm, da li radi normalno?
- za novije vlasnike (i one koji se jos secaju :roll: ):
1. Da li se negde prodaje bez brenda (nije sa mreze)?
2. Sta se dobija u paketu?
Jos jednom pozdrav, i puno hvala u napred!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ja dobio u pakovanju telefon,bateriju,upustva,cd,futrolu,kabal,punjac,olovku i hpm-82 bio je u originalnom pakovanju,ne stoji nalepnica na njemu pa kada ga prefleshujes ne primecuje se da je sa brenda.Meni je alarm naaci dosad probudi me iz prve.Nema bugova i za mesec dana se nije izlizala tastatura

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Alien napisao:bambi, uzimam n91, jer moze da sije i p1 i n73 zajedno kada je u pitanju muzika. Ovo je istinito, jer je n91 n 60% jaci nego n95 na 100%, tako da me ne bi cudilo da je bolji od ovih dvoje zaajedno.
Tu si u pravu 100% i slazem se u potpunosti
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

ghostpod, nisam vlasnik ovog telefona, ali kao sto svi znaju, jedan sam od prvih clanova koji ga je imao (drugi na ovom forumu, prvi je akki) i imam sa njim mnogo iskustva. Inace, telefon mi je ukraden, tako da ga ne bih menjao, ali ovako...

Sto se tice tvog pitanja, tastatura je odlicna, jako udobna za koriscenje. Nema sanse da se brojevi izlizu. Sto se tice bug-ova, sa novijom verzijom softwera su svi uklonjeni.

Sto se tice paket, lepo ti je rekao madness99. Evo jedne slike na kojoj mozes videti raznu opremu za SE teelefone, a plava (mozda i ljubicasta) kutija koja se nalazi u gornjem desnom uglu je originalna kutija SE w950. Sliku mozes videti na http://img65.imageshack.us/img65/1227/ssa50864sy3.jpg
Inace, ovu sliku je postavio madness99, samo u nekoj drugoj temi.

bambi, znaci slazemo se :wink:
iPhone + CX300

lanmibg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 03. Avg 2007. 23:51

Post od lanmibg »

Ja sam kupio originalni telefon, u kutiji kao sto je na slici, i nije skidan sa mreze. Moze se kupiti u My phone prodavnici, u city passage-u u bg-u.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

bambi sta bi sa slikama od kutije i opreme :P ja se nadam da cu videti kako je spakovano ovo cudo.Nego alarm je nevoravtno glasan po meni i jel koristite kakve teme ili po defaultu

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja sam koristio default temu, mislim imao sam ih mnogo, ali mi je ona nekako najlepsa...
iPhone + CX300

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

E ljudi, posle nekog vremena koriscenja, na ekranu mi se pojavio stuck pixel. Istina, ne vidi se neshto preterano upadljivo, chak shtavishe jedva da se primecuje, ali me ipak iritira s vremena na vreme. Malo sam kopao po ovom forumu poshto znam da se vec diskutovalo o tome, i pokushao sam razne stvari i nishta nije pomoglo.
E, sad, poshaljem ja mail Sony Ericsson - u, i oni mi kazu da probam da updateujem softver (inache, trenutna verzija mi je R9F011), jer smatraju da bi to reshilo problem.
Koliko god da se trudim, ne mogu da ukapiram kakve veze to ima sa softverom, pa bih da chujem vashe mishljenje o svemu ovome, i shta mogu da preduzmem povodom ovoga.
iPhone 4 16GB SIM Free

Odgovori