nokia 7373

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 22:49

Post od Meddena »

Eh ja imam pitanje gdje da nađem theme creator kao softver koji ću skinuti na komp i praviti teme za ovu nokiicu naravno 7373.. Zahvalana unaprijed :lol:
Quality Never Goes Out Of Style...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

http://forum.nokia.com tu sve imas, registrujes se besplatno, poskidas softver i sednes i pravis theme.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

:lol: HVALAAA hvala punooo :) sinoć sam greškom skinula neki program za teme ali druge serije :( pa se samo namučila dok sam ga unninstal jer nije bilo to to pihh :oops:

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

Eh opet ja sa problemom memorije.. imam karticu od 1GB ali kada postavim temu koja je svakako na kartici tema ispade da zauzima i ono malo memorije sa telefona tj tema koju postavim zauzima NEKAKO mjesto na telefonu i nikako mi nije jasno zašto je to tako?? :blinky: :unsure: :smutny: :o :wacko: :cry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa zato sto se tema smesta na karticu, ali se ucitava iz memorije telefona, jer ee u RAM memoriju smestaju fajlovi sa kojima telefon radi. Kad ne trebaju, onda se brishu, ali dok god trebaju tamo su. Kako su za temu stalno neophodni...

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

znači da otprilike nema nikakve šanse da se to nekako promijeni?!? :cry: :blinky: :cry: :cry: :cry:

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

Eh evo mene s pitanjem jednim možda malo komplikovanim..naime..zanima me gdje i kako mogu nabaviti onaj fazon "rječnika" kao kod motorole kada pišem poruku da prepoznaje riječi koje su ikad napisane u telefonu i jednostavno ih upisuje slično onome što je već klasično na engleskom..nadam se da nisam baš skroz ukomplikovala pitanje :roll: :wacko:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa to je do firmware-a telefona. Recimo u 6300 imas taj T9 i za srpski. Ne znam da li postoji T9 za 7373 za srpski, ako da, onda bi se to reshilo prostom promenom product code-a telefona i fleshovanjem na najnoviju verziju firmware-a.

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

hihihihihhiih jao jao jao jao jao :smutny: :oops: :cry: :blinky: :o :blinky: :o kako si ti to meni fino pojasni samo da mi je da ne govoris na tom stranom jeziku hehehe stvarno ne kuzim se tako dobro u nazive tih softwera ili cega vec ako je to uopce softver :o moze li to malo vise laicko objasnjenje? :D hvalaaaaaaaaaaa P.S to je vise kao prepoznavanje rijeci malo cini mi se jednostavnije od t9 ali tu je to negdje pa mi objasni molim te kako to i gdje da skinem

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

To nije prepoznavanje reci nego tv. prediktivan unos teksta. Telefon, odnosno njegov osnovni softver (njegove rutine rada koje su inzinjeri isprogramirali i koji je fabricki ubacen u njega) pogadja rechi koje ti kucas i daje ti vec gotove unose sto umnogome olaksava kucanje.
Ako u telefonu imas srpski jezik to je to, samo prebaci telefon na njega, ukljuci T9 recnik i radice. Ako nemas, potreban ti je specijalan data kabel koji se povezuje na telefon i kojim se promeni product code telefona, i ubaci se nova verzija softvera, pri cemu telefon dobije srpski jezik. Preporucujem da ovo ipak ostavis profesionalcima u servisu, utoliko pre sto se 6300 prikopcava na komp kablom koji se stavlja direktno na kontakte a ispod baterije (slicno 3310 i starijim Nokiama)

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

uhh znacu ja bih trebala odnijeti telefon u servis i reci im da mi promijene T9 jer imam samo 4 jezika na telefonnu engleski njemacki kineski i neki nedefinisani...a moze li nokia 7373 mijenjati font?? Mislim na ono drugacija slova boje itd, znam da sam kod nekih telefona to vidjela kao lg chocolate pa moze li takvo nesto na ovu nokiu i ako moze koji je proces.. opet hvala na svim odgovorima i pojasnjavanju stvarno hvala punooo :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Meddena planiram da ovaj model uzmem devojci pa me zanima tvoje ( zensko ) misljenje o ovom uredjaju i uopste generalno pored lepog izgleda da li je i kvalitetno odradjen svivel mehanizam?
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

Hej iskreno po meni telefon je odlican ali ako joj i kupis karticu od 1GB koja u sustini i ne kosta mnogo, jer memorija je bas problem kod ovog telefona, no ako joj ne treba pretjerana memorija kao meni :D onda je sve ok jer telefon ima svoju memoriju od 8MB i sad zavisi koju karticu dobijes ja sam dobila od 121(kad se formatira kartica) mada ko zna gdje ces kupiti mozda i 1GB dobijes.. svivel je FENOMENALAN stvarno ja sam do sada imala telefone i na slide i onu staru motorolu na slican svivel ali ovo je najbolje od svega super uradjen istina da ti se u pocetku cini da malo prejako iskace ali s vremenom se naviknes ja ga imam vise od pola godine i odusevljena sam telefonom funkcije su apsolutno dovoljne kamera je 2 megapixel-a i po meni je super ciste slike nevjerovatno jedino nocni mode je malo slabiji jer ovaj telefon nema blic ali mislim da nije ni potreban..bluetooth extra dovoljan za prenos ma kakvih podataka ali eto i USB cabel je opet jeftin i s njim moze sve..generalno ja sam prezadovoljna i moje misljenje oko boje predlazem da joj kupis rozi jer je nekako bas specifican i unikatan bukvalno odise svjezinom i ne daj da te prevare :) moras uz njega dobiti slusalice punjac privjesak i futrolicu za mob jer u mnogim radnjama vade sve to i onda prodaju po enormnim cijenama kao fazon original a u stvari vadili iz kutija i odvajali od mobitela.. uglavnom ako ti jos sta treba pitaj :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

postovao sam vec u ovoj temi sta sve ide u paketu...samo mi je trebao pozitivan post kao tvoj da me ubedi...hvala
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Meddena
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Meddena »

8) ma nema na cemu..a ja to ponovila za svaki slucaj nevjerovatno je koliko je lopova danas u ovim radnjama onoga ko nije upucen slobodno bi mogli ubijediti da nista uz mobitel ne dodje..ne znam da li si vidio bas kako torbica za ovaj mob izgleda ali moja nije ni blizu takve cak nigdje u gradu nisam vidjela onakvu torbicu kao na webu :( na zalost pihh

onixica
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Feb 2007. 11:53

Post od onixica »

pokusala sam da zakljucam mem karticu, i ukucam ja onaj fabricki kod, pa kad mi trazi opet ja ukucam identican- i on kaze da je kod netacan! a za poruke nisam nikako uspela ni da nadjem nesto kako bih ih mozda zakljucala... i jos nesto... da li neko zna kako da podesim ono da mi pise gde se nalazim... ono kao "Centar" ili tako nesto, nadam se da znate na sta mislim :oops:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

onixica, da li si probala za karticu npr 0000 ili 1111???
A sto se tice opcije npr centar,ona se zove cell info displey,a da bi njega ukljucila ides ovako:
settings =>displey=>standby mode settings=>pa na dnu imas cell info displey=> i to stavis na ON i uzivas... :lol: :D :lol:
D500&E71

Ana007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 16:36

Post od Ana007 »

Da li je neko ubacivao teme za ovu nokiu sa interneta i koliko je sigurno da ubacim temu koja je skinute sa neta?....Pitam zbog virusa........ :unsure:

sleepy85
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 17:10

Post od sleepy85 »

Ja lično nisam ubacivao sa interneta ali ako imaš dobru zaštitu nema čega da se bojiš,virus ti neće tako lako ući,samo pažljivo prati šta ti piše i nemaš brige,slobodno skini ali budi oprezna za svaki slučaj. :dry: ..koliko znam problem su imali neki kada su skidali preko gprs-a,tu nema neke zaštite,sa kompa je bolje po meni.Nadam se da sam bar malo pomogao :roll: ..pozz

maaleena
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:34

Post od maaleena »

Ja sam skidala teme sa kompai to sa zedge.net i iskreno meni nisu bas savrsene, ali dobro. Ok rade i nisam napravila neki problem. Meni se desilo da prilikom aktiviranja neke teme koja je skinuta sa kompa da mi se ne cuje ton prilkikom otvaranja telefona.
Pozdrav
:lol:

Odgovori