Saša (24) prvi na svijetu 'otključao' novi Appleov mobitel.Appleov mobitel nove generacije iPhone, koji u Europu dolazi tek potkraj ove godine, bio je velik izazov za mnoge hakere diljem staroga kontinenta. Mnogi od njih su željeli prvi hakirati taj suvremeni telefon, no to je za rukom pošlo tek jednom momku iz Hrvatske. Dvadesetčetverogodišnji Saša iz Krka prvi je na svijetu uspio otključati iPhone i složiti ga da radi u zemlji gdje mreža nije čak ni prilagođena za njega.
- Nije mi ni na kraj pameti bilo da ću uspjeti prvi u svijetu hakirati iPod kada sam ga nabavljao. Želio sam ga tada samo imati za pretraživanje interneta i slušanje glazbe - ispričao je 24-godišnji Saša iz Krka.
Vijest o njegovu pothvatu brzo je obišla svijet. Na internetu su se nakon njegova uspjeha počeli javljati deseci korisnika koji su uspjeli prema njegovim uputama probiti nekoliko milijuna vrijednu zaštitu Applea........
Malo pre me zove drug iz hrvatske i kaze mi da je neki njihov tamo prvi otkljucao iphone,,licno nisam mu verovao,znate nase komsije vole da se hvale

http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarn ... e,85745.jl