Marketing i reklame

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Najbolji marketing ima...

mt:s
10
18%
Telenor
30
55%
VIP
15
27%

Ukupno glasova: 55

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Ninolina napisao:dok se Telenor najozbiljnije pozabavio osmišljavanjem načina da proprati svoje akcije
Vidis da Telenor luta sa reklama, ne znaju ni oni na sta da ciljalju. Prvo kada su dosli Norvezani, poceli su da pucaju na "pokriveni na svakom koraku" (ona devojka sto trci u planini), pa im to nije upalilo jer mt:s ima vecu pokrivenost, pa su poceli da se igraju sa nekim kutijama sto je takodje debilno.

Pa sad posto nemaju za sta da se uhvate, mt:s ima 70 trzisnog ucesca tj. prvi su... telenor je poceo da se hvata za zvuk tj. izmislja da ima bolji zvuk... u sledecoj reklami telenora mozemo da ocekujemo da izmisli da ima i bolje ofarbane bazne stanice.

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

Najzanimljivije su mi Telenorove reklame, Vip-ove su onako - simpaticne, a mt:s po meni ima najlosije reklame(dzabalesku, vrh,...) ali izgleda da bas one imaju najvise efekta...

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Ako imas kablovku televiziju, videces da Telenor kopira svoje reklame od drugih operatora, tj. ima lepe ali nisu orginalne. VIP, meni licno se ne svidja sto su boje cudno ukomponovane, kao crno na belo, a ne spominju da su cene bez PDV-a.

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

MB maneken, Управо тако у вези Теленор реклама. Слажем се.
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

MB maneken, pa neka kopira, bolje tako nego da bude glupav k'o mts :dry:

iPhone + CX300

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 10:18

Post od ceki »

ako cemo realno, sve reklame su glupave...

govore neistine, plitke su, i nemaju veze sa realnoscu (da ne nabrajam sad primere)...

ustvari, ne govore neistine, nego lazu kao kerovi... :disgust: :disgust:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Alien napisao: bolje tako nego da bude glupav k'o mts
sad da li je bolje biti glupav tj. orginalan ili krasti od drugih to je relativno.

a jeste im reklama glupava do bola, i lako ulazi u usi. Verovatno ima efekta kada je toliko forsiraju.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Od koga Telenor krade? Od Telenora? Ne gledam toliko TV, tako da ne bi bilo lose da nam malo bolje objasnis ili opises sta su ukrali i od koga...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

maneken, pa naravno da je bolje kopirati reklamu, mozda 1000 ljudi u Srbiji zna da je kopirana, a svi znaju da je mts glup... i, ni ja ne znam odakle ti to da je reklama kopirana???

I reklama mts-a nema efekta, forsiraju je zato sto su pogresili... Iako je tebi tesko da to prihvatis...

Da bi reklama bila uvek uspesna, moras da imas strasan marketing tim... Ako se dobro secam, jedino koka-kola moze da napravi uvek dobru reklamu, i da nikad ne promasi, ali zato ima tim koji placa nekoliko stotina miliona evra...
iPhone + CX300

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ceki »

Alien napisao:
Da bi reklama bila uvek uspesna, moras da imas strasan marketing tim... Ako se dobro secam, jedino koka-kola moze da napravi uvek dobru reklamu, i da nikad ne promasi, ali zato ima tim koji placa nekoliko stotina miliona evra...

sto samo po sebi dokazuje da su reklame sva 3 operatera jadne, i nijedna ne utice na ljude u izboru tih operatera....

osim ako nesto gadno ne slazu (sto i imaju obicaj), ili napisu providnim slovima (sto takodje imaju obicaj), pa se ljudi prime na to iako je daleko od istine...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

ceki, pazi, to je da bi UVEK bila dobra. Recimo, ona reklama za Lav pivo je bila super, ona kad kao na vencanju kum daje televizor, a trebao je auto, pa onda pokaze kljuceve... Mislim da znate na koju mislim.

Znaci, moze reklama da bude dobra, ali da bi UVEK BILA DOBRA, je vec druga prica. To nijedna firma u Srbiji ne moze da izvede, a i kao sto sam rekao, u svetu jedino koka kola uvek ima dobru reklamu. Mada, i McDonalds moze lepo da napravi(mislim za americko trziste, ne znam ni da li ima ovde)...
iPhone + CX300

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ceki »

Alien,
pa dobro, koja je reklama (bilo kog operatera) ,po tebi, genijalna, i koja bi apsolutno ubedila nekog da je bas taj operater apsolutno najbolji ???

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Naravno ni jedna, ali ako se mozda pojavi neka, znamo da je to bila slucajnost :lol:

Pozdrav...
iPhone + CX300

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

ako vec trazite iole idealnu reklamu za bilo kakvu vrstu kompanije
tu je coca cola neprikosnovena
kakav mcdonalds, kakvi bakraci
coca cola je prakticno izmislila marketing kakvim se on danas smatra
sto se tice operatera ljudi jednostavno imaju problem sto su u marketing odeljenjima i mts-a i telenora verovatno isti ljudi kao sto su bili i u proteklih 5-10 godina koji su iscedjeni kao suva drenovina marka kraljevica i nemaju nista originalno da ponude
e sada tu je vip pa cemo videti koliko su oni na sve te boljke imuni
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Kada smo vec kod Coca-cole, koka-kola je izmislila Deda Mraza, za potrebe reklamiranja! Danas je Deda Mraz simbol Nove godine (Bozica). To dovoljno govori o moci Coca-Cole...
Nego da ne idemo vise u off.
Sto se tice reklama operatera, nisu one bas toliko lose. Pa uporedite ih sa ostalim srpskim reklamama i videcete, mogu slobodno da kazem, da su mnoge iznad proseka. Kada kazem srpske ne mislim na 'uvezene' kojima je samo ubacen srpski jezik.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

batancev, a zasto se uvek ti pravis najpametniji, i sve znas najbolje? Ja provedem mesec dana godisnje u Americi, i ako sam rekao da se McDonalds tamo reklamira, onda se reklamira, lepo sam naglasio da to ne vazi za Srbiju! To sto ti nisi citao moj post je tvoj problem.

I, u americi je bilo jako dobrih reklama, kada je bilo najboljih 10 reklama u 2006-oj, pocepao sam se od smeha. Kod nas je katastrofa...

Lobachewsky, pa ovo je Srbija, ovde su i glupe reklame nadprosecne :wink: Sta da kazes kad vidis da recimo devojka skace na lutku zbog parfema(mislim na rexonu), a, ima i jos glupljih...
iPhone + CX300

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

Alien, alo koji je tebi .....
nista, ali nista sto sam ja napisao nije van mesta
i nisam se tebi obracao nego sam uopsteno komentarisao
ja tvoj post jesam citao a takodje i nigde nisam naveo da
komentarisem stanje u srbiji nego u svetu, globalno
a ako ti tako shvatas stvari imam samo jedan savet
odrasti vec jednom i prestani da sve shvatas kao napad na
tvoju licnost
p.s. ne verujem da bi za bilo sta u zivotu morao da se pravim
tako da tvoj komentar samo govori o samopouzdanju i samopostovanju
koje imas ili bolje reci nemas cim mislis da se drugi na tvoj racun prave pametni
Remember, remember
The 5th of November

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Cekaj, ti si rekao "kakav mcdonalds, kakvi bakraci" a nikad nisi ni video pravu njegovu reklamu... To sto se moze videti u srbiji je nista...

I, ja smatram tvoj post napadom??? Pa cekaj, ti si odgovorio na moj post, nemam ja sta da smatram. Ja sam rekao da je mc don. dobar, a ti si rekao da nije, znaci da si komentatisao moj post...
iPhone + CX300

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

:lol: :lol: :lol:
a ne, nego ces me ti uciti kako se i gde mc reklamira
:lol: :D :lol: :D :lol:
ili jos bolje od svega zar stvarno zivis u zabludi da samo ti ides van zemlje npr. u sad ili zap. evropu???
:ohmy: :blinky: :o :shock: :wacko:
za to o cemu mi pricamo dovoljno je imati i samo kablovsku ili satelitsku

1.ponavljam to "kakav mcdonalds, kakvi bakraci" nije bilo namenjeno tebi nego meku uopste
2.da moj post nisi smatrao napadom ne bi se ni osetio pozvanim i prozvanim da otvoris ovu besmislenu paljbu

tako da, prema tome dabome, prekinimo ovo prepucavanje dok jos nije tema zakljucana
Remember, remember
The 5th of November

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ma, nisam ja ljut na tebe, niti sam se osetio prozvanim, ali ima mnogo firmi koje mogu sebi da priuste dobar marketing. Koka kola je sigurno najbolja, ali ima jos dosta njih dobrih...
iPhone + CX300

Odgovori