navigator 6110/ iskustva vlasnika

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jan 2005. 01:56

navigator 6110/ iskustva vlasnika

Post od guava »

ako uopste ima vlasnika ovog telefona na forumu...
zanima me kako se telefon pokazao u svakodnevnoj upotrebi i narocito da li njegov gps ima svrhe u srbiji? :?

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

i ja se sve vise zanimam za taj telefon,pa je svaki info dobrodosao... Nadam se da ima clanova foruma,koji su vlasnici tog modela

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od guava »

ma nemoj vise da se zanimas, ladno kod nas ne radi GPS njegov a i da radi ima neki fazon da preko gprs skida podatke i pravi ti nevidjeni racun. a jedina stvar zbog koje bih ga uzeo je taj GPS koji definitivno u srbiji ne radi

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ako radi na N95 mora da radi i na 6110 Navigator. Samo trebaju mape. Nevidjeni racun koji pravi je prilikom pokusaja da skine celu mapu SCG sa servera za smart2go(7 MB) - valjda taj koristi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od guava »

ma koristi route66 ne smart2go, i inace skida sa nokia servera neke mape posto saradjuju sa 66. a kazi mi kako radi na n95, mislim jel taj smart2go pokriva bg i srbiju?

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Beograd je odlicno pokriven Smart2Go mapom, kao i jos nekoliko srpskih gradova, ali TomTom ima mnooogo bolju pokrivenost na nivou Srbije. Inace, Route 66 uopste nema mapu Srbije i to je razlog zasto navigacija na 6110 ne radi u Srbiji... I jos je bitno reci za Smart2Go da mape ne treba skidati direktno preko gprs na fon, vec na komp.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Odnosno ukacis fon kablom na komp i puknes dugme download u mapdownloaderu. Smart2Go ima jedan zzestok bug, naime, uopste ne postoji Novi Sad na mapi. JA sam crko od smeha kad sam video. E da, smart2go NE podrzava navigaciju, vec samo mozes da pratis na mapi gde si. Zato je TomTom odlican.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Mala ispravka - Smart2Go podrzava navigaciju, ali konkretno GLASOVNA navigacija se posebno placa, tj. nije besplatna kao ta "osnovna" navigacija. :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

pilgrim, jos manja ispravka tebe, kao sto sam napisao Smart2Go NE podrzava navigaciju, ne podrzava Search, podrzava jedino planiranje rute, ali ne moze da te vodi tom rutom (znachi nema navigacije). Program lepo pokaze put kojim se ide i sve, ali ne moze da ga iscrtava na ekranu, i da te vodi, i sto je najvaznije, ako omasis skretanje gotovo je, program ne zna da nastavi i da promeni rutu. Ovo naravno sve pricam za osnovnu verziju.
TomTom sve ovo podrzava i odlicno je odradjen. A kada se ubace jos neki extra zvuci (Darth Vader) pa uzivanje je kompletno. Znachi odusevio me na ulasku u Beograd kada mi je rekao: In 300 meters turn right, then jump into hyperspace, and take the motorway.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

miodrage, sem ako svi vlasnici n95 koje znam nisu lazovi, trebalo bi da navigacija od tacke "A" do tacke "B" radi najnormalnije, samo govorno navodjenje ne radi. Dakle, prema ljudima koji poseduju taj model, "real time" navigacija radi. Za TomTom se slazem da je mnogo bolji izbor, jos ako nadjes neki dobar glas koji ce te navoditi - uzivancija! Ja npr. koristim glas Homera Simpsona koji mi u trenutku dolaska na cilj saopstava: "You have reached your destination! If only life was this easy!" :lol: 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Znam, imam i to, i Sean-a Connery-a, i Patrick-a Stewart-a, i jos par njih. Ne znam za N95, znam za verziju koju sam ja skinuo da navodjenje cak ni na ekranu NE radi! Pokaze on rutu i sve, ali nije u stanju da mi je pokazuje dok vozim.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Hmmm... Mozda program Nokia Maps(tj. Smart2Go) nije potpuno iskoristiv u kombinaciji sa eksternim GPS prijemnikom? Ipak je pre svega namenjen N95 modelu, tj. saradnji sa internim GPS-om...

karanm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 25. Jun 2005. 00:33

Post od karanm »

Ako sam ja dobro razumeo onda 6110 nije dobar izbor ako ti treba GPS navigacija (glasovna)? Sta onda preporucujete u tom rangu? (Nije bitna marka, samo da bude i 3G)

guava
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od guava »

nijedan sa internim prijemnikom nije dobar izbor za Srbiju, ali ako vec kupujes modul, mozes opusteno i 6110 ako ti se svidja, pa instaliraj tom tom :oops:

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

koliko ovde ima razlicitih informacija na ovom sajtu i forumu,da je to za nepoverovati.Uostalom,ima li iko od vas sto pisete sve te komenatre Nokiu 6110?Dajte ljudi,zar da damo 300+ evra,a da ni samo ne znamo sta da ocekujemo!?

Odgovori