Znaci , micro SD kartica mi je do pre mesec dva radila skoro bez problema a onda je pocelo malo po malo sa problemom da je fon samsung P850 ne prepoznaje stalno . Ponekad ukljucim i iskljucim fon i onda je fon prepozna , ponekad nece ni tako nego moram kad iskljucim fon , da izvadim pa ponovo ubacim karticu , pa onda je pocelo da nece ni tako da je prepozna , pa sam pokusavao cak i da izvadim karticu bez iskljucivanja fona . Tako je uspevalo , pa onda ni tako nece . Sve u svemu , neku od tih caka moram da odradim po nekoliko puta , i kad vec poludim , fon odjedanput dozvoli pristup kartici na fonu , sam od sebe .
Inace , pokusao sam ne znam ni sam koliko puta da formatiram karticu jer kapiram da je problem do toga , ali to uspevam da uradim samo kad je kartica u fonu . Nece nikako da mi dozvoli da je formatiram kad je izvadim i ubacim u card reader . Kaze write protected card . Pa me zanima zasto se to desava ?
Kartica je od 1 GB i nikada nisam imao vise od 400 MB na njoj , tako da to mislim da nije pocelo da se desava zbog preopterecenosti .
Da li postoji neki nacin da karticu formatiram na card readeru ? I sta mislite , da li to moze da bude zbog software-a na fonu , jer card reader mi je uvek prepoznavao , samo fon zna da je ne prepozna ? Sta bih mogao da uradim ? Da li postoji neki software na netu koji bi mi pomogao da analiziram karticu i da vidim da li je do nje problem ili do fona ? I kako da skinem tu zastitu , da bih mogao da je formatiram na card readeru ?
Ili da karticu nosim na zamenu ?
hvala unapred Vlada