SMS obavestenje o ocenama i izostancima

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

SMS obavestenje o ocenama i izostancima

Post od Koren »

Čim đak dobije „keca” roditeljima stiže SMS
Škole u Srbiji će uskoro slati automatske poruke kad dete dobije lošu ocenu ili pobegne s časa...
Roditelji osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji uskoro će, ako to žele, dobijati SMS i mejl poruke čim njihovo dete dobije lošu ocenu, pobegne s časa ili zaradi opomenu nastavnika ili direktora. Ova „dodatna usluga” elektronskog dnevnika, koji je u primeni u Srbiji već tri godine, prvi put će biti primenjena u osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu.

Slika

info link 24sata

PozZ

PS I posle kazu da je svaki tehnoloski napredak dobar! :D :lol:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

:lol: :lol: LOL
Al ce bude ovo extra, neki cak ne govore ocene celu godinu, tek na kraju kazu :)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Uh, super stvar... Jeste da i sam idem u skolu, ali ovo je bas dobro... Doduse, ja sigurno necu imati sa tim problema, posto sam potpuno ok u skoli.

P.S. ovo mi je 1000-ti post!!!
iPhone + CX300

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Da sam jos uvek u skoli meni ovo bas i ne bi odgovaralo! Milion puta mi se desilo da dobijem nekog glupog keca, kojeg popravim sledeci cas ili za dva casa, i sto bi time bezveze nervirao roditelje. Ne podrzavam laganje cele godine za ocene, ali sitne kalkulacije imaju svoju draz :wink:

PozZ

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja nikad ne lazem, sve kazem kako je bilo, i sto se toga tice nikad nije bilo problema...
iPhone + CX300

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ovo je vrlo korisno,dok sam isao u skolu znao sam dosta ucenika koji su krili ocene pa posle kad dodje roditeljski bude "krvi". :lol:
I ja sam znao sakriti ponekog keca al sam brzo ispravljao tako da meni bi bilo svejedno.
Eh,ti dani,momci uzivajte dok ste u srednjim i osnovnim skolama,uzivajte. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ljudi,sta ja da kazem,presudite sami dali bi meni ovo odgovaralo da i dalje idem u skolu.Recicu samo da sam ponavljao prvu god. pa je prosao pa opet sam us*ao drugu pa moram na vanredno :oops: :oops: :oops:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Posle roditeljskog bude "Pesnično veče" :lol: :lol: :lol:

Ok, zezajte se vi, ali sve te sitnice koje nam šatro olakšavaju život će polako moći da postaju sredstva kontrole.

Veliki Brat te posmatra!

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Wicker Man napisao:Ovo je vrlo korisno,dok sam isao u skolu znao sam dosta ucenika koji su krili ocene pa posle kad dodje roditeljski bude "krvi".
Boze...pa zar nije logicno, da precutis keca, i zato brze bolje ga popravis pa onda kazes roditeljima, koliko puta sam to radio, i na tezi i na laksi nacin...mnogo je bezbolnije...
Stvarno ne mogu da verujem kako mozete da kazete da je to zgodna stvar,
ja iskreno ne volim kontrolu, ucim za sebe, a ne za druge, moje su ocene, moje je znanje, moja je buducnost, ako sam odgovoran naucicu.
Ovo je napravljeno za kontrolu dece, i dobro je za "pojedince" ali ne za sve.... stvarno sam sokiran vasim izjavama... :dry:

Ali posto sam na fakultetu necu da razmisljam o novotarijama koje izmisljaju za srednjoskolce, u pseudonimu "kako kontrolisati svoje dete 25 sati dnevno"
Koren napisao:. Ne podrzavam laganje cele godine za ocene, ali sitne kalkulacije imaju svoju draz
podrzavam u potpunosti! ;)
Poslednja izmena od VladaII u Sre, 05. Sep 2007. 15:10, izmenjeno 1 put ukupno.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

sreca pa sam zavrsio na vreme :D

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Аууу, ала напредујемо. Срећа да тога није било када сам ја ишао у школу јер телефон би цркао од силних порука. :D
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

majko mila,kakvo cudo tehnologije :lol: mee je bilo problem oterati u skolu,a i kad sam tamo,problem je bilo drzati me na casovima....pa ipak sam se neko izvukao, a za keceve jesam lagao ponekad ali nisam ni morao...ocekivalo se od mene da imam gomilu keceva koje cu u zadnji cas popraviti :lol:

Buddy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 12. Avg 2007. 18:44

Post od Buddy »

Eh da je ovoga bilo u moje vreme,sad bi imao tri fakulteta zavrsena... :) :wink: :roll: :D :roll:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

veoma zanimljivo.znači dete čim podje u školu odmah da se menja brojevima sa kevom ili ćaletom. :D
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

A zamislite sta sve moze da se uradi sa onih sajtova kod kojih mozes bilo sta da ukucas kao posiljaoca! :D Ako ti se neko zameri u skoli ti samo njegovim roditeljima posaljes poruku kako ima 100 neopravdanih i 3 keca! Pa to je bolje nego sam da ga bijes :lol:

A sad malo ozbiljno, stvarno ce biti tesko da se ograde od ovakvih zloupotreba, jer vecina roditelja nije bas strucna u rukovanju mobilnim i zato kad im stigne da im dete ima 7 keceva, poslednje ce im pasti na pamet da provere validnost poruke i pogledaju sa kog je servisnog centra poslata itd... Bice prvo batine, pa posle objasnjenja! (pa ovo zvuci ko nasa nekadasnja policija :lol: )

uh, sad mi je jos draze sto sam student... :)

PozZ

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Dobro im je ova fora,mozda se poboljsa uspeh u skoli na nivou cele generacije :-) Kladim se da im je to na umu.Sva sreca pa mog caleta mrzi da cita poruke i srecom ne postoji ovako nesto za fakultet,jer zaboga ja sam 'stalno' na fakultetu :-D
Jedino mi nije jasno zasto uvode ovo za srednju skolu,kada to nije obavezno obrazovanje.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

hehehe veoma losaaaaaaaa stvar po meni al nemam problema sa "kecevima" uvek imam nekog keca u rukavu :lol: U V razredu na roditeljskom i mi cekali ispred i dobili neke djake itd i ova jedna nova devojcica razredni greskom procita ocene loseg djaka i kaze 2 umesto 5 i posle je popila samarcinu da je obraz bio crven dva dana :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

VladaII, Pa dobro hajde mi navedi losu stranu ovoga.Ovo je vrlo korisno kod nemirne (da ne kazem problematicne) dece koja kriju ocene a i kao preventiva kod ostalih ucenika.Zasto?
Pa prema statistickim podacima deca popustaju u skoli cim imaju neke probleme,tj to je jedan od glavnih pokazatelja.Elem cim dete pocne da dobija lose ocene,ne moraju to biti samo jedinice znaci da nije sve OK i onda roditelji mogu otkriti uzrok na vreme.
Phantom Lord napisao:Dobro im je ova fora,mozda se poboljsa uspeh u skoli na nivou cele generacije
Odlicno receno bas im je to namera.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

joj *ebem ti ovo s*anje.. sad sam upisao 1 godinu srednje pa ne znam kako cu i kakav je kriterijum..
mislim da pise u 24h da je uvedeno to u osnovnim skolama.. a srednje?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Re: SMS obavestenje o ocenama i izostancima

Post od Koren »

Koren napisao:Roditelji osnovaca i srednjoškolaca.......
;)
Mada ne boj se, nece to tako brzo zaziveti. Snacices se ti u srednjoj do tada!

PozZ

Odgovori