Samim tim sto je telefon Nokia, on je u prednosti u startu, i to je cinjenica koju mnogi prebacuju kao losu stvar.. pa i nije.. naprotiv.. mnogo je lepo imati takvu prednost u staru...
Taj 7700 je imao softwareski haos, sto se isto pricalo za 9500 a ko god ga ima ne da je odusevljen nego peva dok koristi
Ma koju pravu stvar srbine. Po treci puta pisem ovo. Uporedi samo ekrane SE i Nokiinog telefona koji kostaju slicno. Isto tako uporedi melodije. Nokia je tu bukvalno katastrofa. Ekrane su malo popravili sa novijim modelima pocev od 6230, ali to je samo na papiru 65536 boja, uopste ne moze da se poredi sa motorolinih 65536 boja ili sonyericsson-ovih. Jednostavno oni sad zive od ovih paprenih (90% nedostupnih normalnim ljudima) modela kao 9500, 6630, 7710 i od te strare slave... Jedno 6600 ima odnos kvalitet\cena za pohvalu.
Volim i ja nokiu, ali stvarno treba biti objektvan.
Postojao je Samsung D700, ista 6260, samo je pisalo Samsung i imao je onu malu rotirajuću kamericu, koja, BTW, na CeBIT 2003(ako dobro pamtim godinu) nije radila...
popste je potpuno u pravu, Nokia ima primat na "pametnim" telefonima, ali ako bolje pogledaš svi su oni klonirana 6600, izuzev 6630.
Drugo, melodije - nula, ne možeš da je čuješ u prosječnoj buci, u autu... zbog svoje 7610 sam propustiu važan poziv prije neki dan i prodao sam je, a symbian koristim već godinama, ali ipak meni je telefon prije svega da zavem i da me zovu.
Treće, ekran 128x128 je nula, malen, slabo osvjetljen, užas prije svega mislim na 6230, a i extra modeli 7610, 6670, 6630 imaju isti ekran kao 6600 znači stari ekran, koji takođe ima problema sa zasićenošću boja. ako pogledamo konkurenciju prije svega SE i Samsung svi prelaze na 250000+ boja
Sve su ovo loše strane Nokia telefona, koje ljudi kao ne vide, nije dovoljno samo da je telefon Nokia.
pa to sto radi nokia je njena stara fora, maksimalno iscrpljuje jednu vrstu tehnologije redizajniranjem jednog modela na starim platforma kako bi izvukla sto veci profit, i onda kad se trziste maxsimalno zasiti izlete sa novim extra modelima pa onda u krug.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.