K800i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
strom
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 15:39

Post od strom »

Preporucujem mu zato sto sam isti problem imao pre par dana, znaci isti simptomi (Kada pritisnes taster za paljenje, dioda nekoliko puta zasija i nista vise, ekran ugasen), onda sam malo trazio po Google-u i pronasao ovo: http://www.esato.com/board/viewtopic.ph ... 7&start=15 Sve sam odradio po uputstvu i telefon sam normalno upalio kao da mu nista nije bilo. Zato mislim da bi odlazak u servis bilo cisto bacanje para, jer kako sam procitao na nekom forumu telefon nije mrtav samo je u snu. Pozdrav

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Dobro ajde ja tebi preporucujem da se manis coravog posla i gluposti, znam sta si ti preporucio ;)
Znam ja i simptome i sta je u pitanju, ali ne mozes tako da se igras sa ozbiljnim delovima...
Prvo sto se pokusa jeste nesto najbezbednije, to je npr. update preko SEUS-a ;) Ako to ne uspe moze da se proba i flashovanje telefona ;) Ali dzaba to, neko ko je uzeo telefon skoro ne razume se bas u sve, evo ima lepljiva tema flashovanje K800i pa nek proba, samo nema nijedan potreban fajl koji mu treba da bi flashovao svoj k800i.Dalje ne zna ni koji je CID njegov telefon, ne zna da uklopi lepo fajlove, zato je bolje odneti u servis i platiti, nego da posle zalis sto si radio ovo ili ono.Ako je neko imao para da uzme telefon koji vredi 200 i vise evra, ima i 800din. za flashovanje, dalje eto vidite zasto je bolje uzeti u nekoj prodavnici, a ne ovako na crno od nekog... Da si uzeo u nekoj prodavnici, odes tamo kazes ne mogu da upalim telefon, ne znam sta je bilo, resite problem.Oni sve to urade lepo za DZ i kraj... 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kraza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 11. Sep 2007. 00:53

Post od kraza »

storm sto se tice onoga sto si mi rekao sve sam uradio korak po korak i nije bilo nikakvog efekta, nista se nije desavalo, 2 i 5 sam drzao zajedno ubo usb i drzao 30 sekundi, nista! Ja i ovako kada ubodem telefon na usb com nista ne reaguje kao da ga nisam ni prikljucio, u drivers manager ga uopste nema. MilanceBGD hvala i tebi na savet ali malo pre sam svratio u servis i rekli mi da donesem tel da vide i rekli mi mozda moze da se popravi a mozda ne moze :blinky: :o :shock: ,ja se frapirao!!! Verovatno ce da me oderu kada ga srede. A po vasim pricama je to poso 5 minuta preko com-a
Jer zna neko koji je uzrok toga i sta mu je jer je neki deo ili je crko ceo i dali bih ja mogao nesto da uradim?
Poslednja izmena od kraza u Uto, 11. Sep 2007. 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

kraza, ma moze da se popravi ;) nije nista strasno ;) Znaci to je samo softver, uzrok ne mora da bude pad, ili udarac, moze da se desi iz cista mira.Nekom se to desi kad stavi na punjac, nekom se to desilo kad mu je zvonio alarm.Znaci slucaj je poznat, to je samo do softvera, promena ne kosta vise od 10e.I nemoj da dozvolis da ti oni "popravljaju" telefon, jer ce izmisle da ti je otisao neki deo pa da oni to poprave, i onda da te oderu.Mozda ce cak da ti kaze da je to i virus, nemoj nista da verujes...

kraza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 11. Sep 2007. 00:53

Post od kraza »

MilanceBGD druze sta me ti savetujes gde da ga nosim da bi prosao 10e? Dacu i 20e samo da nije vise jer nemam!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Iskreno da ti kazem nemam pojma, preporucio bih ti radnju gde sam ja uzeo moj fon, ali stvarno nisam siguran koliko naplacuju.Znam da je moj drug nosio tu gde sam ja kupio i ono ljudi su poseteni, lepo su rekli otisao ti je citam mem.kartice i to je to ;) ubacili su mu novi sw i sve je radilo.(inace njemu je otisao citac kad mu je telefon upao u more) 8)
Ne znam sta da ti kazem, nisam imao priliku da se petljam po servisima, pronadji neki na ovom sajtu ;) Npr. zovni Telekom + vidi da li oni nesto rade, onda mozes da vidis i MOBILLWOOD....

systemize
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 10. Jun 2006. 20:33

Post od systemize »

Snimio sam neki java program koji je trazio citanje korisnickih podataka, ja sam prihvatio i K800 mi se ugasio. Sada nikako ne mogu uci u igre i programe, pise: "Operation failed" Probao sam sa glavnim resetom ali o5 je sve isto. Sta da radim??? :cry:

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

MilančeBGD kako si uspeo da uradis ovo http://www.youtube.com/watch?v=9OP6oMvsRds?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ubacivanjem w850i softvera 8) to mozes uraditi i ubacivanjem w880i softvera...

Btw. moj k800 je juce bio i t650i :ohmy: :D dzojstik radi pola-pola, kamera radi uz pomoc k800 drajvera ali slika nece da se zapamti, jedino sto se dobija jeste podrska za flash theme i flash wallpapere :roll: Softver je promenjen, sto se tice ikonica, ikonica baterije, signala, radija, i jos dosta njih su sad nove :roll: Vratio sam k810i sw ali sad sam ubacio i srpski 8)

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

1. Koje su prednosti i mane kad se ubaci w850 sw (da li radi joystick, kakva je kamera,...)
2. Kakve su prednosti i mane za w880?
3. Da li je neko resio problem osvetljenja tastature na k800 sa k810 softverom?
4. Da li bi neko mogao da okaci sve fajlove (firmware i tako to) da bi u svoj k800 ubacio k810 sw?
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

1.Pa procitaj ovde, sledeci moj post, malo ispod posta gde si nasao i link za video ;)
2.takodje(procitaj 1.)
3. ja sam resio ;) i to odavno, samo je potrebno da ubacis lightefekte sa k800i i sve radi ;)
Evo link za lightefekte http://www.sendspace.com/file/wq0t3p
4.nadji na netu ;) uglavnom ima sw, ali ako hoces da imas i srpski onda je malo teze, moras da skines sa topsony, uplatis kredit pa skines...

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

Hvala na brzom odgovoru! Jedino sto me sad deli od flashovanje je jedan tutorijal, ali njega cu vec nekako naci
p.s. Gde idu light efects drajveri?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Otpakuj pa ces znati gde idu 8) Sto se tice tutora nadji na ovom forumu 8)

fedja87
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 05. Sep 2007. 18:31

Post od fedja87 »

Interesuje me da li moze da se poveca font kad stigne poruka?Trazio sam tu opciju,ali je nisam nasao. :| :| :|

zZavarivach
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 15. Sep 2007. 16:30

Post od zZavarivach »

khm ne znam dali se spominjalo , sry ako jeste ... kako bih mogao da ubacim srpski T9 ???
hvala unapred 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Hajde da ovde pitam,da ne otvaram novu temu.Naime,nemogu da instaliram PC suite za k800i na svoj racunar jer imam Windows Vista.zna ili neko da li postoji verzija PC suite koja radi na Visti i odakle moze da se skine,mozda sa SE sajta?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Cestitam na novom telefonu i da te sluzi :) 8)

http://www.sonyericsson.com/vista/
tu lepo pise da je izasao ;)
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... &pid=10407
Probaj da skines ovaj Sony Ericsson PC Suite 2.10.38 (for Windows Vista/XP) 8)
Pise da je i za Vistu 8)
PS. namerno sam dao sajt UK jer na srpskom sajtu nema da se izabere k800i

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hvala MilančeBGD, nasao sam,skinuo i radi,mada sam PC suite i nije nesto uopste,koliko petljancije dok ga nateram da proradi,vise mi se isplati da preko card readera prebacujem podatke :wink:

i ja se nadam da se da me sluzi,monoblok je pa ne bi trebao da ima nekih konkretnih hardverskih problema,mada mi onaj poklopac kamere deluje malo njanjavo :D ali odmah sam ga gurnuo u onu crystal plasticnu zastitu,tako da je skroz obezbedjen :roll:

inace nalazim da je onaj activity meni jako dobro odradjen i da mi mnogo pomaze,svidja mi se funkcija,nesto se ne secam da je toga bilo na k750,u svakom slucaju ne na tom nivou u smislu razradjenosti.

Sad jos samo da mi ovi gde sam uzeo fon nabave kod za otkljucavanje,i da uzivam 8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja i ne koristim PC Suite ;) za prebacivanje koristim File transfer mode ili MyPhone Explorer 8)
Ali ipak u file transfer modu sve ide brze...
A sto se tice poklopca, napisao sam da ja kad sam ga uzeo meni je jedan deo imao "lufta" tako da seta po 1-2mm gore-dole.Ali ono sto sam primetio jeste da je kao krenuo da se guli poklopac, znas kad stavis telefon na ledja(na poklopac) on je naslonjen na onu jednu "grbu" koja je u dodiru sa povrsinom, e pod jakim suncem se vidi da je kao malo izguljen taj deo :dry: Ali sad pazi gde stavljam, dobio je i ljuljasku pa je sad car :D
Activity menu je odlican :) i ja ga nisam toliko koristio na k750, mozda jer je nezgodno postavljen, a ovako je pri ruci :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

pa i meni od starta ona niza strana poklopca ima oko 1mm lufta ali nije to nista strasno,kao sto rekoh stavio sam ga u crystal case pa bi to trebalo da eliminise svako guljenje i grebanje.Neznam dal je negde bilo price o ovome,verovatno jeste ali koliko je komplikovano odraditi fleshovanje softvera i koliko rizicno?telefon mi je zakljucan na moju ovdasnju mrezu,i iako cu dobiti kod za otkljucavanje ostace mu neke glupave stavke u meniju koje mi nece trebati ako dodjem u BG,pa bih da to pobrishem.predpostavljam da ako nista drugo,moci cu u nekom servisu u Bg da to odradim kad dodjem zar ne?

Odgovori