kljun,zvao sam ih-poslali mi parametre,ali opet nije radilo...otisao kod njih da mi rucno podese i kad mi je radnica videla telefon odmah mi je rekla"jao ovaj telefon ima probleme sa mms-om"
i stvarno...telefon ima probleme sa mms-om.
ne znam sta da radim
pomagajte!
Imam phone mesec dana. Iskustva> mane- veliki ekran se ne vidi najbolje ako niste u zatvorenoj prostoriji, slabije se čuje sagovornik u bučnom okruženju, kamera nema blic pa je slikanje noću nemoguće, spor odziv phona zahteva strpljenje, ponekad ima problem sa otvaranjem prozora u kome je poruka gde samo trepne i ne prikaze tekst(ovo je samo kada je aktiviran srpski) pa zahteva vadjenje baterije, kada koristim slusalice izgleda da se dzek pomeri i prespoji kontakte pa se telefon ugasi. NEMA NAVIGACIJU i FM radio.Prednosti-spoljni mali ekran je odlican u svim uslovima, jak ton zvonjenja, veliki ekran je odlican za internet(MMS iGPRS odlicno ide) kamera je mnogo bolja u dnevnim uslovima takoreci neocekavana za simens,tri dana baterija,muzikica lepo ide mada sempl manji od 92Kbita nesto gnjavi(ostala mp3 od 128Kbit sljaka no problem), izuzetan dizajn i kvalitet materijala-nema lika koji me nije pitao sta je to!,veliki tasteri,cena je smesna.
Zakljucak-bez vecih problema,ali phone u sustini zahteva malo uopstenog znanja korisnika o PC i instaliranju pojedinih aplikacija.Savet-ako ne koristite 3G podesite telefon samo na prijem GSM signala(po defaultu je automatic!)-mreza je stabilna a baterija duze traje.
Neko je pitao za instalaciju MMS iGPRS na 064 mrezi. Moj telefon je sa T mobile. Bez obzira sto sam pravilno uneo parametre nije hteo ici na internet dok RUCNO nisam izbrisao SVE postavke T mobile mreze. To je zbog instaliranog softvera T-zones koji vas povezuje automatski na home sajt u nemackoj. Interesantno je da sam na kraju morao izbrisati i broj govorne poste i cak podesenja za e-mail, pa restart, i tek kad je ostao bez ovih prvobitnih podataka, automatski je krenuo na MONDO sajt. Znaci RUCNO BRISANJE SVIH PARAMETARA TMOBILE mreze.
Sve u svemu-zadovoljan korisnik.
Hteo bih da kupim ovaj moblni, mnogo mi se svideo, video sam ga kod drugarice (sad sam zbunjen, ali mislim da kod nje radi savrseno) i radi vise informacija o istom procitao sam ovu celu lepljivu temu. I na kraju ne znam da li da kupujem ovaj mob ili ne. Izmedju ostalog citao i odgovore od maja meseca, i hteo bih da vas pitam da li se nesto promenilo, da li je izasao neki noviji softver posle 58-ce koji radi kako treba? Posto ima puno mreza sa kojih je skidan ovaj telefon, zanima me posle koje mreze je najbolje prihvatio nemacku verziju 58-ce?
Dobro, vidim da mi niko ne odgovara... nema veze.....a da li bi mi neko rekao koja je sifra (kod) na benq siemens da proverim koliko minuta je pricano na aparatu i ostale pojedinosti???
ako mozete odgovorite mi sto je pre moguce....hvala
celawi,
Na starim simensima (s65, s75) je bila *#05# ali mislim da vise nije - mozda jos uvek radi na nekim verzijama firmvera? Za opste infrormacije o telefonu (SVN, itd...) *#06#
Kupio sam juce telefon pa bih hteo da ga sto pre upgrade-jem...Da li neko moze da mi da link ili da mi detaljno objasni kako da promenim softver sa 48-ce na nemacku 58-cu. I da mi da link sa nemackom verzijom 58-ce, ali ona koja ne baguje. Jer stvarno ne bih voleo da vec sutra idem u servis
uspesno sam instalirao nemacku 58-cu...i sad radi mnogo brze i ima mnogo vise opcija...ali sad imam problem sa mms-om i gprs-om. procitao sam sve zive forume i nisam nasao resenje. obrisao sam sve profile sto postoje u telefonu i uradio sve kao sto je napisao gospodin e2 (u komentarima ovog telefona) i nece. Zvao sam telekom 4 puta i slali su mi neke poruke ali bezuspesno, 4 put kad sam ih okrenuo rekli su mi da posaljem all na 4777 i onda su mi dosle 2 poruke za automatsko podesavanje i kad kliknem na accept, telefon udje u opciju internet i opet ne radi...
da li neko moze da mi pomogne sta da radim?
Cao tomas.hokenberi, pre nego sto ti se zahvalim da ti kazem da kad god si mi nesto pomogao to je bilo ispravno i radilo je )) e a da te jos nesto pitam kad otavaram stranice da li mogu da ih vidim kao ove stranice na racunaru (kao kod nekih nokia npr.)? i jos jedno pitanje...kupio sam juce micro SD od 1 gb, i sad nece da mi sejvira npr. slike i video snimke na memor. karticu vec sve stavlja na telefon. Juce sam prebacivao neke slike preko blututa i nisam znao kako da ih prebacim na Memorijsku karticu. Jel znas u cemu je problem?
celawi,
Mozes da internim wap browserom otvaras i http stranice pored wap ali nece biti bas "kao na racunaru". Za otvaranje http stranica ti preporucujem da instaliras mini operu. Idi preko wap browsera na http://mini.opera.com pa skini verziju 3.1 ili na http://mini.opera.com/beta pa skini beta verziju opere mini 4.0. Mozes i da je skines na PC-u i da insaliras pomocu JMI-a ili BMC-a.
Za slike pokreni kameru pa Options->Picture settings->Save location treba da bude Card.
Isto moras da podesis i za video snimke Options->Video settings->Save location isto stavi Card.
Sto se tice slika koje si prebacio preko bluetootha trebalo bi da mozes izaberes opciju "Move" ili "Copy" pa Back pa predjes sa taba interne memorije na tab kartice udjes u Pictures i izaberes Insert here.
Stvarno ne kapiram moj telefon...kad sam podesio parametre za gprs kao sto si mi ti napisao, sve je radilo i posle nekih 30 min ja pokusam opet da udjem na net i nece (bas sam se smorio), samo izadje onaj globus s'vremena na vreme i vrti se...i na kraju mi pise Error: Network down?...
e jeste, stvarno se desava povremeno da nece da se prikaci na net.... Zanima me zasto kad prelistavam slike na nekoj (vecoj slici) ispise mi da nece da je otvori (failed to open) i vrati me na pocetak my stuff-a...da kazem jos da su se to desava kad treba da otvori sliku koju sam preneo blututom sa nokie (1280x1024)
Nesto cudno mi se desava sa telefonom.
Stigne mi poruka i ja pritisnem view, i kad to uradim, prebaci me u inbox i prijavljuje da je prazan.
Nemam pojma sta mu se desava i kako da ga vratim u normalu...
Da li neko zna sta treba da mu uradim da bi opet radio?
Hvala unapred.
Zanima me zasto kad prelistavam slike, na nekoj (vecoj slici) ispise mi da nece da je otvori (failed to open) i vrati me na pocetak my stuff-a ili mi se ugasi telefon ...da kazem jos da su se to desava kad treba da otvori sliku koju sam preneo blututom sa nekog drugog telefona (1280x1024)
jedno pitanje kako da zamenim ikone u meniju citao sam sve i probao u brew/mod/mymenuapp (ALI PROBLEM JE STO JA IMAM SAMO MYMENU) i zatim res/common i unutra da se kopira xxxxx.bar ali ja kad kopiram i restartujem nista se ne desava hvala unapred
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.