Nikad vise sa post paidom

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

AlenNS, jedino sto mogu da ti kazem - da li ti jos nesto treba pa da ugasis broj ? To je i mene izludjivalo kod post paida . Nikako da ih uhvatim ni za glavu ni za rep . Moze mnogo mnogo takvih kombinacija da urade ili namerno ili slucajno zbog sistema , ali nismo svi Karici pa da imamo para za bacanje . Krvavo maltene svi zaradjujemo svoj novac i onda da zbog mobilnog post paid racuna , da nam deo toga oduzmu . To je meni bio znak da batalim post paid i predjem na pre paid . Jedino u pre paidu kod nasih operatera moze covek da lepo prati svoju potrosnju .

Da ne ulazim u tvoj konkretan slucaj , ( idi i reklamiraj i napravi listinge ), ja sam bio u mnogo manjim neslaganjima sa racunom nego ti , pa mi je bilo dosta mucenja .

pozdrav Vlada 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Moj rodjak koji je bio u CG na letovanju kaze da mu je dosao mnogo veci racun nego obicno a kao nema rominga. I ja sam ubedjen da mi uvek uvecaju racun nego sto sam ja pricao. Jednom su mi zaracunali 167,22 din bez pdv-a za 10 poruka preko besplatnih 30 a cena poruke je 1,70 nakon besplatnih poruka i 7 minuta i 46 sekundi preko besplatnih minuta u nacionalnoj mrezi i 378 kb gprs-a. Tako da mislim da svima stignu malo uvecani racuni ako nista oni stave da si razgovarao recimo 15 minuta sa nekim brojem a ti razgovarao 12 pa ti cik dokazi da je taj razgovor trajao krace nego sto oni prikazu u listingu. Sta vi mislite koliko kostaju onolike reklame na svakih 15 minuta na tv-u pa bilbordi pa debele plate za njihove direktore i na kraju treba i Telenor da nesto zaradi :wink:

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

misternobg, koliko se secam na bilbordima je pisalo
"Opustite se. Nema rominga na razgovore u Crnoj Gori" 8)
I sav razgovor nije racunat u besplatne minute nego se naplacivao naknadno

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

I ja sam bio do 5og avgusta u Crnoj Gori i kad sam video koliki mi je racun za avgust bio sam ubedjen da su me pokrali u mts-u. Sacekao sam listing i lepo video da sam zaista napravio gomilu kratkih poziva i poslao gomilu sms-ova. Ja stvarno ne shvatam odakle vi izvlacite te nebuloze "lopovi ovi, lopovi oni" aj se malo spustite na zemlju i ne spamujte forum nagadjanjima bez dokaza
w810 + 8GB

bubika
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 15. Jul 2007. 14:12

Post od bubika »

Kad bi se ljudi malo bolje informisali o cenama i nacinu tarifiranja u roaming-u, ne bi im se desavalo da se toliko iznenade kad se vrate kuci i dobiju racun...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koliko je meni poznato, dolazni pozivi se nisu naplacivali u CG od 1.jula a odlazni jesu i to po ceni od 8din+pdv a sms je bio 6+pdv. Mada, isto tako ima veze i koju mrezu dole odaberete jer promonte nema sa mt:s-om ugovor o romingu tako da.. :uhuh:

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

mts ima ugovor sa svim mrezama u cg o nenaplacivanju dolaznih pozica za sve postpaid korisnike sto se i moze videti na sajtu

U mrežama m:tel Crna Gora, m:tel Republika Srpska, T-Mobile Crna Gora i Promonte Crna Gora - dolazni pozivi za pretplatnika mt:s u romingu su u potpunosti besplatni.
Remember, remember
The 5th of November

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Nekada mi se ucini kad cujem ovakve komentare kao da ste ljudi vi navikli na ono doba RTS-a ( sve je super u Srbiji , nismo mi u ratu itd. a prodavnice prazne , narod radi za 5 maraka ceo mesec i benzin se prodaje po kantama a "kao ima ga uvek na pumpama" ) .

Ja vam iznesem konkretan primer kako je moguce napraviti gresku i jos vam masa ljudi ovde iznese konkretan primer za neki slucaj a vi "ne nagadjajte i ne spamujte forum neproverenim informacijama" , mislim stvarno . nije svima super kao vama . a vi kao da necete da cujete da ima i problema .

8)

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Evo samo da kazem nesto,znate ono sto telenor prica kao nema "Roamniga" u Crnoj Gori e pa mom burazu je dosao roming 3500 dinara i posle pricaju kako Telenor ne krade ciganska mreza bre :angry:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Maj 2007. 13:24

Post od Sijamski_Mrmot »

Informacija je tacna "nema roaminga u crnoj gori" i lepo je svuda pisalo (*vazi za razgovore u Promonte mrezi).

Ukoliko je "buraz" koristio promonte mrezu placao je samo odlazne pozive i sms ( s tim sto sms/gprs itd nisu bili na popustu!). Ako nije koristio promonte ( sto se desavalo svima koji se lepo ne raspitaju o koriscenju u roamingu pa ostave aparat na automatskom biranju mreze...) onda je placao full cene roaminga (brrrr).

Naravno, uvek je "telenor lopov" "mts lopov" itd... niko naravno nece priznati svoju gresku....

Moj poznanik je kulturno slao samo sms (kako sam rece "da ustedim brale!" :shock: ) , naravno nije se raspitao pa nije znao da je sms 2x skuplji od minuta razgovora (posto sms nije bio na popustu)... rezultat je racun sa cetiri nule iza keca... odmah je vikao "lopovi" dok mu nisam ukazao da je sam kriv...

bubika
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 15. Jul 2007. 14:12

Post od bubika »

Nisu ljudi navikli na marketing... To me je podsetilo na onu situaciju kad su svi shvatili da mts i Telenor ne daju STVARNO telefone za 1 dinar... :roll:

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od blaster90 »

Telefoni i kostaju dinar 8) :D ali uz veliku mesecnu pretplatu ili minimalnu mesecnu potrosnju...
Niko im nije kriv sto su izabrali te pakete...

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

vlada1970 a koja je svrha ove teme? Ti kazes postpejd je bezveze, kradu pare, ja kazem da sam na postejdu 2 godine i nisu mi zakinuli ni pare i sad mi treba da se raspravljamo ko je u pravu i da li je Srbija trula
w810 + 8GB

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Svrha po meni je , da napomenem da ima propusta i da vam kroz jedan skorasnji primer pokazem da moze da se muva ako se hoce . Ja sam korisnik post paida u ovom ciklusu bio 5 godina skoro a pre toga na pocetku , kad sam kupovao Ericsson 628 po 300 maraka :P , bio sam dve ili tri godine korisnik post paida . Tako da nisam ja skorasnji korisnik . I uvek sam placao sve racune na vreme .

Sto se kaze revnostan korisnik koji svoje obaveze blagovremeno ispunjava . Ali ne volim kad se zbog ko zna kojih fora ili propusta , poveca racun . To ne volim nikako . Samo sam se par puta za svo ovo vreme obracao kompaniji Mobtel i sad Telenoru . I nikada za dzabe .

Tebi svaka cast sto nisi imao problema ali moras da shvatis da ima ljudi koji ih imaju . Sta bi rekao za Bracko-a ? Jel on izmislja probleme i racune od 150 000 dinara ? Znaci , ja necu da se prepucavam koji je provajder bolji ili losiji , nego sam hteo samo da iznesem primer da nije sve sjajno . I da predlozim , sto mislim jos vaznije da je , neke promene i da ukazem na propuste , da bi radili bolje. I moram sad da ponovim , da dok Telenor ne uvede da se posle svakog razgovora u post paidu moze videti koliko te je taj razgovor kostao , mogu milion drugih dodatnih usluga i uslugica da uvedu , ali po meni nece biti ozbiljna kompanija bez toga .

To za Srbiju sto pominjes : pa , pomenem tu i tamo gde zivimo i u kakvim uslovima jer dusha hoce malo da se olaksa . Nije nam lako ovde ziveti .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Mrzelo me je da citam sve postove do sada, procitao sam zadnjih par, i mogu vam reci da uopste ne kradu... Ja sam na postpaidu vec 6 godina, i zaista ne kradu.... Ako uzmete llisting, videcete i sami da je sve realno...
iPhone + CX300

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Pa i ja sam uzeo listing . i video da mozda ne kradu ali da im se tajmer na portalu ne slaze sa onim sto sam dobio preko listinga i eto nevolje . da li je onda vazno da li kradu ili ne ?

Ako ja iskljucim iliti deaktiviram neki dodatak preko portala u 17 h , a na listingu je to zabelezeno da je uradjeno tog dana u 04.55 ali ujutro , jel to nije neslaganje i da li je vazno da li namerno to rade ili im nisu uskladjeni tajmeri ?

A u tih 12 sati moze covek mnogo vise da potrosi novca nego ja sa ovih 600 dinara . I sta onda ? da cuti ? lako je izracunati neslaganje .

8)

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od blaster90 »

vlada1970, to neslaganje sto sponinjes za deaktivaciju, mozda si ti na portalu deaktivirao u 17h i oni su to zabelezili na portalu, a na listingu su ti napisali vreme realizacije... ili obrnuto...

Minus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 02:33

Post od Minus »

vlada1970 napisao: Ako ja iskljucim iliti deaktiviram neki dodatak preko portala u 17 h , a na listingu je to zabelezeno da je uradjeno tog dana u 04.55 ali ujutro , jel to nije neslaganje i da li je vazno da li namerno to rade ili im nisu uskladjeni tajmeri ?
rok za obradu na samom portalu ti je 24h , mozda si ti zahtevao preko portala u 17h ali je na obradu stiglo u 4:55 sto je opet plus znaci da se radi non stop :D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

blaster90, nije tako bilo . ako pod realizacijom smatras kad sam aktivirao , onda je to bilo ranije , a ako smatras da je su tada tek konstatovali promenu onda je njihova promena uradjena 12 sati ranije ,sto je nemoguce .

Minus, ako je obrada na portalu posle 24 sata , onda bi mi tek 03.08.2007 bilo obradjeno sve i ne bi bilo problema .

Znaci ja sam 02.08.2007 deaktivirao usluge tarifnih dodataka u 17 h a oni su to obradili i tako je listing zapisao ali kao 12 sati ranije , ( znaci 04.55 ujutro isto 02.08.2007 ) . Nebuloza . Lepo se vidi po pozivima ako cemo tako , da ja tad cak nisam ni bio budan . Koja ce budala da ustaje u 5 ujutro da deaktivira dodatke :lol: i jos da taj isti omiljeni zove sutra par puta i napravi 600 dinara prometa itd. ? Stvarno smesno .

Da su rekli da je realizacija zbog kasnjenja obrade na portalu bila u 04.55 ujutro ali 03.08.2007 , onda bi to bilo ok i ne bi bilo problema jer bi mi sve pozive pokrilo ( znaci zadnji poziv obavio oko 16.53 - 02.08.2007-e i momentalno otisao u Merkator da odjavim broj kod operatera ) . Ali oni vracaju sat 12 sati ranije i kazu da sam deaktivirao u 04.55 ujutro ali vec 02.08.2007 , sto je totalni bezobrazluk . To nijednom smislenom umu ne moze da bude jasno , kako su mislili da ce to da prodje . :shock: I da cu prihvatiti to kao pametan odgovor . Jedino da nemam pola mozga i da ne citam celo objasnjenje i da mi je lakse da platim 987 dinara , kao da nemam vise posla zbog budala . Ali nisam takav . Ne dopustam da mi uzmu 600 dinara na foru .

Epilog :

Posto sam prvu reklamaciju u Telekomovoj zgradi u Bulevaru Umetnosti napisao 12.09.2007 , vec 13.09.2007 oni salju postom odgovor , koji dobijam 17.09.2007 i gde mi kazu ovo sto sam napisao gore , da je deaktivirana usluga omiljenog broja u 04.55 ujutro - 02.08.2007 i da sam tada preko dana jos obavio pozive prema tom "bivsem omiljenom broju" i da tada ti razgovori nisu usli u popuste prema omiljenom i zato je po njima kao sve regularno.Otisao sam juce 19.09.2007 i trazio da me primi bas njihova sefica u korisnickom servisu u Bulevaru Umetnosti , jer kod operatera nisam nista napravio sa ovom prvom reklamacijom i popricao sam sa zenom i rece mi da ostaje da napisem jos jednu reklamaciju , jer samo tako mogu da kontaktiram sluzbu za reklamacije ( ne mogu do njih nikako da dodjem licno u Omladinskih Brigada gde se nalaze , nego samo putem reklamacija ) . Rece , najbolje bi bilo da platite taj racun , pa ako mi nadjemo da smo pogresili , vraticemo pare . EEEEEEEh , to nece moci tako . Rekoh da racun necu platiti sigurno dok to ne srede , jer od vracanja para nece biti nista . To je sigurno . Zavlacice me da je sve u redu , samo da bi odustao kad sam vec platio . Ali od toga nece biti nista . Prvo sredite racun pa cu platiti koliko i treba . To sam i napisao u drugoj reklamaciji . Da necu platiti nista dok ne srede . I da to znaju .

Eto tako to biva . I sefici sam rekao da dok ne urade mogucnost da posle svakog poziva ili poslane poruke na post paidu , ne bude moglo momentalno da se vidi koliko je taj razgovor kostao , da ce im ovakvih slucajeva biti sigurno i da su ih sigurno vec imali . Jer to jedini nacin da se momentalno reaguje na propuste . Ovako mora covek da ceka i da pregledava listing i racun posle mesec dana , kad je vec i zaboravio maltene koga je sve zvao i koliko i kad ce mu trebati mnogo vise truda da sve to pohvata . Ali izgleda da im bas takva situacija odgovara .Em drze korisnike na post paidu u neznanju koliko trose u tom mesecu , em racunaju na veliki postotak korisnika kojima je tesko ili mrsko da na kraju proveravaju listing i pozive sravnjavaju sa racunom i da ce mnogi platiti verujuci sto procentno . A kad se dese slicne situacije kao ova ( samo 600 dinara) ili situacija kao Brackova ( 150 000 dinara) , onda nije svejedno . Jeste moje 600 dinara , ali jos 400 i ja toliko zaradim za celu smenu na poslu . Ej bre , pa da mi uzmu dnevnicu na foru , ne dozvoljavam .

A sefica je isto preko te konstatacije , samo presla , i rece jeste nemamo tu mogucnost , ali tiho ( samo da ne cuju ostali korisnici u holu ) , jer im je to izgleda namera da se ta mogucnost ne uvede nikako i nikada . Tad bi im i korisnicki servisi mnogo manje imali posla a ne da su uvek puni kao poste kad se primaju penzije :lol:

pozdrav Vlada 8)
Poslednja izmena od vlada1970 u Čet, 20. Sep 2007. 12:32, izmenjeno 1 put ukupno.

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

vlada1970 napisao:Ali oni vracaju sat 12 sati ranije i kazu da sam deaktivirao u 04.55 ujutro ali vec 02.08.2007, sto je totalni bezobrazluk.
Verovatno im na serveru nije dobro podesena vremenska zona, a i ko zna gde im je billing server. Bas me cudi da su vremensku zonu podeslili na svoju korist 8) .

Odgovori