Moguca teorija zavere ?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pa svrha je,barem koliko ja vidim,u tome da se malo razonodimo i iznesemo svoja misljenja,malo tracharimo,i u svemu tome dovedemo sebe mozda do zaklucka da nije sve u napretku.Mislim,super,napredak je neizbezan,ali nije dobar ako se ugnjezdi u mozak sa tim "moram,moram" tempom.Znaci,treba se osvrnuti i videti koliko nam zaista trebaju neke stvari,a koliko ih zelimo samo da bismo mogli reci da ih imamo,jer tamo negde na nekom bilbordu pise da bez toga i toga prosto nisi kul :wink:

Svrha je da se jednog dana ne probucis sa skoro 40 godina i shvatis da si tolike pare bacio na gluposti koje i ne koristis,da si od iste sume mogao da imas pola novca za pristojan stan ili nesto slicno.Evo ja sam pravio racunicu i shvatio da sam na kojekakve gedzete,sto sebi sto bivsoj zeni,u zadnjih 5 godina potrosio priblizno oko 10000 eura!!! :o :o Jasno je da jedan deo toga ne koristim jer je kupljen sada vec bivsoj zeni,ali od onoga sto je bilo kod mene i proslo kroz moje ruke,na kraju koristim samo solidan mobilni,mp3 plejer i laptop,sve zajedno u vrednosti od jedva nesto preko 1500 eura.....Znaci ostale pare bacene....

Eto,meni je ova tema recimo pomogla da shvatim da nekih stvari prosto trebam da se odreknem jer me cine srecnim samo trenutno,ne trebaju mi,a finansijski me upropascavaju....I to je valjda nesto? :wink:

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

araphel, respect! 8)

Ja sam takodje bacio neke stvari na papir, i skontao da mi je u tehnici u kuci (racunari, plejeri, telefoni...) trenutno zarobljeno dovoljno novca za polovan auto, i pod tim ne mislim na jugica!!! :wacko: I da kad bih bio malo umereniji gadget freek komotno bih mogao da idem kolima na faks! A da ne pricam o mesecnim troskovima za adsl i racun za mobilni kada se proracunaju na godisnjem nivou... :wacko:

Sve u svemu, pracenje IT i "mobilnih" trendova je veoma skupa zanimacija. :smutny:

PozZ

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

ahaha, ja sam danas pazario PSP, zbog prenosive multimedije + nekolicine odlichnih igara! cenim u ovom trenutku da ce mi trebati, iz razloga shto su mi kola jako skupa (pasat 94, GTI karavan) te neam uvek za benzin, a PSP ponishtava svu tugu koju covek moze videti u basu! (agresivne babe, narkose koji se vrcu sa blejanja po mrakovima, brkate kondukterke koje se nabacuju svakom) + shto na faksu mnogo ne gotivim da slusham predavanja :D
There is no knowledge that is not power

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Igoritza, za takve situacije po autobusu (nije da ih ovde ima bas u toj meri,ali ima ih) meni pomaze iskljucivo moj dragi Cowon i zvuk na maximum...i ogluvim i oslepim od gruvanja,i lepo kad izadjem,smanjim ton i sve bude divno i krasno....Mada,kad malo bolje razmislim,kad god udjem u bus,obicno svi zaneme i blenu u mene...pitam se zasto? :lol:

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

He he ....mami me taj psp odavno..nije losa spravica... mada su igrice mnogo skupe... oko 40 $, ali za zanimaciju u busu i vise nego dobro :)
mada all in one je uvek super kombinacija....mozes da gledas filmove, slusas muziku, igras igrice...sry za mali off :wink:

Krvav leba mi trosimo na mobilne telefone, a u stvari sve isto ,samo se malo vrti u krug...na kraju cemo da prodajemo organe... :D

Ma bitno je da se araphel izvukao ;)

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

igrice oko 40 $ ? sta to bejahu torrent-i i ostala sredstva sirenja piraterije (igrica za ps, ps2, psp) :oops:
w810 + 8GB

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

u Americi nema piraterije bato...za to se ide deebeeelo u tvorza....tako da... :lol: :lol:
ma Srbija konza... :wink: :)
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ma kako da ne, na kojoj ti planeti živiš? Jel znaš koji je procenat legalnih Windowsa u Americi, a da ne idemo dalje sa specifičnijim softverom? Ako se dobro sećam mislim da je oko 40-50%. Uostalom tome služe ruski sajtovi jer u Rusiji ne postoji zaštita autorskih prava. A ovaj procenat je od spuštanja širokopojasnog interneta u narod.

Igoritza i araphele, ja vas razumem u potpunosti, ali previđate jedan jako važan sastojak gradskog saobraćajnog: smrdljive matorce (mada ima i mlađih). Znate one što na plus 30 idu u jaknama i sa štrikanim kapama :disgust: :disgust: :disgust: E zato ljudi kupujte kola a ne mobilne :D :D :D (a ja prvi uštinuo od fonda za auto da kupim W950 :wacko: )
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

gargamel4, ja nazalost nemam cak ni dozovlu za auto....dozvola koju imam vazi samo za 2 tocka,a sad kad svrnem u BG prvo treba gomilu drugih stvari da sredim,pa ako bude srece,doci cemo i do love za kola jednog dana :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To ti verujem, ali to ovde i nije tako skup sport, ako kupuješ prosečan auto, a fenserice su uvek skupe.
A i dozvola nije skupa :D :D :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ok mislim da je mozda kasno da dam komentar ali je tema stvarno extra i odusevim se kad vidim da ima barem i nekolioko pametnih ljudi koje treba cuti i razmisliti pored ovolikih budala oko nas....Moje licni misljenje je da svaka kompanija igra na svoju kartu i pokjusavaju da opstanu..Da pojasnim naprimer (kako ja to vidim) Nokia igra na kartu smart telefona..SE igra na kartu ok dizajn+ok funkcije...LG iskljucivo igra na kartu dizajna (iskreno jer i ja osedujem njihov fon -nekoliko komada :) Recimo posto je meni dizajn jedan on najvaznijih stavki ja sam se odlucio za LG (trenutno imam shine) jer stvarno bukvalno je jedan ako9 ne i najlepsi model trenutno...pored toga sto mi funkcije samo iskljucivo samo zadovoljavaju prosek nikako iznad....SE je pomeni najbolji ne smart fon..dok nokia ima naj jednolicnije mobb tel;efone (cist primer nokie da pokusa i sa dizajnom je nokia prisma)Ok ajde sad da vidim komentara (araphel...koren.......) :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pazi ovako... Sto se dizajna tice,potpuno je subjektivna stvar... meni se N95 i prizma svidjaju,dok mi se skoro nijedan SE ne svidaj toliko... A kad gledas,niko ne moze da oporekne da N95 ima dobre funkcije i kameru... LG je Vrlo slican samsungu,po pitanju dizajna i modela,tako da onaj koji ne voli Samsung,90% nece voleti LG...A pogledaj nokiinu ponudu...imas ti i klasu lepotana... al su skupi do Ja*a :D :D :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ljudi, samo da Vam kazem da su one price koje ste pricali da ne rade maksimalno i da svi mogu da naprave savrsen telefon nisu tacne, oduvek sam to tvrdio, a i jos uvek tvrdim... Nemate dokaza da kazete da ste upravu...
iPhone + CX300

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ma fazon je sto mozemo mi sta ocemo da pricamo,al stoji... ne razvija se sve podjednakom brzinom... dzabe tebi sto imas net na fonu koji salje brzinom od 10gb/s kad mreza to ne podrzava,niti ce u narednih 10 godina. :) prica je jedno,mogucnost da se to uradi je drugo :)
Btw,iskreno nije mi zao sto ARAPHEL kaze bacam pare na tehniku,volim to,cini me srecnim,i znam da cu ceo zivot(u skladu sa mogucnostima) kupovati i menjati sto telefone sto neke druge gadzete.
Nokia E71... Elegant, but deadly

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ma ko voli neka izvoli .....araphael je samo reko da postoje i druge stvari koje bi bilo bolje da je imao a mogao je da ih ima da nije menjao telefone dogradjivao komp i slicno...i ja se 100% slazem sa njim..necu sigorno da imam neki fon koji je star ko biblija ali c uda pristedim i menjacu telefone na 1 -1.5 god umesto ko dosad na 8-9 meseci.. :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori