BenQ-Siemens EF81

Odgovori
celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Ljudi,
Da li neko moze da mi lepo objasni kako da instaliram NotePad na telefon...pokusao sam sve sto pise i nece....nemam pojma, polomi se vec 2h da instaliram i nece...mislim ne moguce da moram da pravim one fajlove u wordu pa da njih ubacujem u fon kao precice....mislim nije valjda da je ovoliko komplikovano, kao da pisem kod za neki program :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

celawi,
Ako treba da kreiras neke tekst fajlove nikako to nemoj raditi u Word-u. Za to koristi Windows Notepad.
Ako nista ne pomaze probaj sledecu metodu koja se inace koristi za instaliranje java aplikacija na kartici (sa ruskog sajta):
Установка и работа JAVA на MicroSD/MMC-карточки(у), без инсталяции

Благодаря товарищу-буржуину: lolz и усилиями форума Modopo.com, жизнь телефонов SXG75/EF81 улучшается, за что им большущая благодарность, а от BARBOSS-а "глубокофилософский" вольный перевод необходимых "телодвижений" по этому поводу, проверенный на EF81.

Берём одноимённые файлы с расширениями "*.jar" и "*.jad", и закидываем их в одноимённую папку (предварительно создав в ручную - с помощью самого телефона или через "BMCommander" в режиме OBEX) в любую область (директорию) MicroSD/MMC-карточки.
А ещё лучше, чтобы был порядок в "хозяйстве" то создаём заранее, папки "Games"(для Игр) и "Apps" (для Приложений), и уже в них создаем те самые папки с играми и приложениями.
Далее, берём копию любого "*.ids"-файла (из папки brew/mod/java_ams/install/games), переименовываем в одноимённое название с игрой\приложением и начинаем делать над ним маленький "танец с бубном", т.е. редактировать с помощью блокнота по следующей схеме.

Схема на примере игрушки FIFA:
|QC-AMS-IDS-Version: 0.1|
|FIFA 07| <- оригинальное название приложения
|fs:/card0/Games/FIFA/FIFA.jad| <- путь для .JAD -файла
|
|fs:/card0/Games/FIFA/FIFA.jar| <- путь для .JAR -файла
|864529291|
|0|
|FALSE|
|TRUE|
|FALSE|
|untrusted|
|Games| <- путь инсталяции либо в "Игры" либо в "Приложения" /там где вы хотите увидеть приложения/
|fs:/card0/Games/FIFA| <- путь куда вы уже закинули файлы
|0|
|AS,AS,AE,AE,AE,AE,AE,AN,AN,AE,AE,AE,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN,AN|

Далее, сохраняемся и открываем через "BMCommander" папку brew/mod/java_ams/install/games или (apps), закидываем туда отредактированный ".ids"-файл (в моём случае - "FIFA.ids") - собственно, и ВСЁ!
Открываем крышку телефона, жмём на папку с "Играми" или "Приложениями" и ищем уже "установленное" приложение и пользуемся!
Для красоты восприятия - распаковываем свой .JAR -файл, "выковыриваем"(копируем) оттуда файл с иконкой "icon.png" и закидываем (в OBEX-е) в папку с игрой(приложением), после чего лицезреем оную возле названия в теле.

Преимущества данной схемы: icon_drunk
- "*.jar" и ".*jad" теперь находятся на карточке, соответственно память телефона освобождается
- теперь всегда можно "поделиться" с друзьями по Блютузу игрушками\приложениями, не делая лишних телодвижений
- приложения не нужно "инсталировать" (со всякими перезагрузками и специальными программами), теперь можно пользоваться JAVA без перезагрузки телефона
- можно сразу "наделить" приложения всеми возможными правами, без правки MANIFEST.MF
- стало удобней менять иконки приложений на свои (переименовывая в "icon.png")
- BackUp JAVA теперь состоит, только из BackUp ".ids"-файлов! Не нужно сохранять все "*.jar"-ы и "*.jad"-ы перед прошивкой, т.к. они будут находиться на карточке, а после прошивки достаточно вернуть на место все ".ids"-файлы и приложения сразу заработают!
.... Для полного счастья не хватает только мини-програмки для автоматического "написания" из ".jar"-ов - ".ids"-файлов, наподобие "JADGen" :D

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Okt 2007. 23:04

Post od GR-44 »

imam jedno pitanje kako da promenim ikonice u meniju znam postupak ali problem je sto ja nemam MainMenuApp nego imam mymenu brew/mod/MainMenuApp/common pa se unutra zameni xxxxxx.bar fajl,(a meni sam skinuo sa ruskog sajta) posto nemam MainMenuApp jel mogu da obrisem ovaj moj mymenu i da zamenim sa MainMenuApp sa drugog fona od moje drugarice svn48 imamo oboje isto je sve :smutny: pomozite molim vas
znaci glavno pitanje je
JEL SMEM DA ZAMENIM MYMENU SA MAINMENUAPP SA DRUGOG FONA

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Hvala ti tomas.hokenberi, ali ja stvarno ne znam ruski...mnogo bi mi znacilo kad bi pisalo na engleskom ili naravno na srpskom...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

celawi,
Ali zamisli da je to samo iskvareni srpski - probaj razumeces 90% - to je uputstvo kako se instaliraju rucno java aplikacije na memorijskoj kartici (naravno mogu i u internoj memoriji - poenta je u rucnom instaliranju)

GR-44, Smes da koristis mainmenuapp sa drugog EF81 ali za svaki slucaj bekapuj svoj stari na PC pomocu Brew Mobile Commandera

Spojio: gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje.Za dopunu koristi opciju „Izmeni“ !

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

hvala probacu pa cu da napisem da li je uspelo :| i sam jedno pitanje jel bekap znaci samo da kopiram taj fajl na komp ili sta(mislim da je to ali proveram)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44, Kopiraj ceo folder za svaki slucaj. Ako nesto podje po zlu mozes da se vratis na prethodno stanje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Hvala ti tomase.hokenberi...poslusacu tvoj savet sa iskvarenim srpskim, zvuci jako zanimljivo :):) :)

Edit:
uradio sam.... :D :lol:

Hteo bih da vas pitam da li postoji neka aplikacija FM radio za ovaj telefon?....Da li je neko pokusavao da instalira?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

celawi,
Neces dobiti FM radio instaliranjem softvera - EF81 nema potrebni hardver (FM radio prijemnik)

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

@ tomas.hokenberi e hvala uspeo sam kad sam iskopirao MainMenuApp sa drugog fona sad sam ga totalno nabudzio jos samo da skinem ono swich the phone on ali problem je sto nemam qpst (vec sam skinuo qxdm) :smutny:

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

nasao sve nema vise swicth on e sad je super fon jos da je malo brzi a plasim se da flashujem na 58 :P

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Rešenje problema sa listom propuštenih poziva

Vidim da na komentarima o EF81 svaki čas postavljaju isto pitanje:
"zna li neko sta treba da uradim ...iz liste poziva mi se sve izbrisalo.i kada imam propusteni poziv pise mi misted kal ali mi ne pise od koga.isto tako je i kada ja zovem.udjem i lista poziva mi je prazna. ako neko zna molim za odg"
Rešenje problema je više puta postavljeno ali kako se postavljaju novi komentari ono se pomera unazad a vecina je izgleda suviše lenja da pogleda stare poruke :x . Stoga evo citata rešenja:
evo jos jednom Resenje problema sa listom poziva Evo sta treba uraditi:

1. Na telefonu pokrenuti neki fajl-menadzer (Mini Commander ili Zeus)
2. U folderu /fs/ pronaci fajl "callhist"
3. Preimenovati fajl u neko bez veze ime, npr. "aaa" (u Mini Commanderu rename se radi tasterom "9").
NIKAKO NE POKUŠAVAJTE DA OBRIŠETE FAJL!!!
4. Zatvoriti program i resetovati telefon
5. Kada se telefon ponovo ukljuci, ponovo uci u fajl menadžer i obrisati fajl koji smo napravili (onaj "aaa"). Telefon ce sam kreirati nov fajl "callhist".

Ovo je kod mene odradilo posao. Napominjem da je moj FW nemacki 58, mada pretpostavljam da ce raditi na svim FW-ima (jer je ovo rešenje istog problema za Siemens SXG-75, a on i EF-81 dele istu platformu). Naravno, stara lista poziva ce biti izgubljena, ali ce nova (prazna) funkcionisati! ja imam 48-icu i uspelo je javite el ste sredili □ svn
Naravno pored pomenutih mogu se koristiti i drugi fajl menadžeri kao što su BenqFM ili MobyExplorer (ovaj je moj favorit). Ova dva možete naći forumu forum.allsiemens.com ako potražite sledeću temu:

Приложения гарантировано работающие на SXG75/EF81

maremas
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 08:43

Post od maremas »

tomas.hokenberi napisao:Download raznih verzija firmvera
(nema piratskog softvera samo besplatni firmver):
http://eh.student.utwente.nl/~landy/index.php?dir=
(user mobile, lozinka elibom)
Ovde ne vidim v58 German, moze li neko da okaci direktan link proverene Nemacke v58 verzije softvera, hvala!

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

Imam dva pitanja:

1. Imao sam pre SVN 48 i tu sam uspeo da promenim ikone u glavnom meniju,sad sam instalirao vodafone 58 i kad zamenim file brew\mod\MainMenuApp\res\common\mainmenuapp_common .bar i restartujem fon nece uopste da udje u meni ne reaguje srecom napravio sam backup pa sam vratio stari mainmenuapp_common.bar i radi ali voleo bi da ih zamenim

2. Posle instalacije Vodafone 58 nece da mi radi internet kaze network down ne znam sta je probao sam da obrisem sva podesavanja pa da mi ponovo posalju ali ne vredi takodje sam probao manuelno da namestim ali dzabe nece sve sam lepo napisao

Jel moze da mi neko pomogne ???? molim vas :? :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44,

Napravi bekap svega (kontakte kopiraj pomocu Mobile Phone Managera a ostalo pomocu BMC-a). Procitaj obavezno i ovo: viewtopic.php?t=11700. Potrazi na mrezi firmvare verziju 58 Brd Handel npr. ovde http://www.handy-faq.de/forum/42-handy- ... downloads/
(u svakom slucaju "google is your friend"). Odradi update (sa punom kastomizacijom). Ako bude uspesan update posle toga obrisi sve konekcione i internet profile i odradi podesavanja gprs-a sa prethodne strane.

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

tomas.hokenberi, hvala probacu ako uspe super ako ne vraticu vodafone pa mogu valjda i bez neta :cry: jbg a sta sve treba da backapujem preko BMC-a

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

GR-44,
Uglavnom je ideja da kopiras instalirane java aplikacije da se ne mucis posle reinastalacijiom (iz brew/mod kopiraj na PC java foldere). Mozes da napravis i bekap poruka. MPM-om obavezno napravi bekap imenika (a mozes i sadrzaja foldera) da izbegnes ponovno ukucavanje. Obavezno prouci prvi link iz moje prosle poruke (kako se spasti ako napravis dzumbus). Ali pre svega ipak probaj ponovo da podesis gprs rucno (sve stavke - connection i internet profiles i browser profiles)

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

e jel znas odgovor na moje prvo pitanje ???
aj probacu al se nisam siguran plasim se da nesto ne pokvarim :unsure: ako se nesto pokvari jel mogu posle normalno da instaliram vodafonovu 58-icu ili originalnu 48(imam 5 updata 2 ruska,vodafon 58,oficijalni 48 i ovaj sto si mi ti dao skidam)i ako mogu normalno sve da instaliram opet jel mozes da mi preporucis koju e aj ako imas adresu na msn-u posalji mi na privatne poruke pa ako mi se nesto pokvari da mi pomognes ako mozes??? :smutny: molim te

GR-44
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od GR-44 »

Jos jedno pitanje hteo sam da iskljucim ono swich on pri paljenju i greskom na ono PU Promt Enabled stavio valu 0 isao read i odmah write slucajno a hteo sam samo input da bude 0 umesto 1 kako treba i sad kako da vratim valu da bude 1 i da li smeta jel sam nesto sjebao jel moram opet da ga flashujem???? molim vas odgovorite :smutny:

tomas.hokenberi,
e jos nesto izgleda si ti mislio da nemam mrezu uopste
Imam ja mrezu nego nece samo na internet kaze network down

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"

maremas
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 08:43

Post od maremas »

Napokon sam flasovao fon sa ruskom v58, kao da imam novi telefon sve radi znatno brze, podesio sam gprs bez problema a mms ne mogu a nisam ga mogao podesiti ni na staroj oficijalnoj v48, flasovao sam i drugaru fon i njemu sam uspeo da podesim i gprs i mms, izgleda da moj telefon ili kartica nije uredu, obojca smo 063 POSTPAID!

Odgovori