А због чега фанови СЕ, поготово модела W950 увек негативно одреагују када се каже нешто о њиховом моделу? Да није СЕ напустио подршку за M600i купио бих га без размишљања, јер ми тастатура пуно значи, а то фали W950.
6120 Класик није без мане, изнео сам отворено шта не ваља на моделу на теми у Нокијином форуму.
И хвала kefalo што си навео за екран (и тастатуру). Срамота је да СЕ не може на топ моделима да обезбеди видљивост. Чак и фамозни W960 пати од проблема са екраном:
As it is transreflective, it does well under bright sunlight, but colors and contrast look a bit washed out in most situations, compared to regular Sony Ericsson feature phones.
Comparing to Sony Ericsson K850 and T650: the W960 screen looks washed out
kefalo napisao:
U ruci djeluje cvrsto ali ni izbliza kao e50, a mogu reci da je losije izrade i od 6233.
Zasto mislis da je 6233 toliko lose izrade?
trenutno imam 6233 i mogu reci da je cvrst, otporan na udarce i kvalitetno izradjen, tastatura je jedna od najboljih
z0ki,
imao sam i jedan i drugi telefon, 6233 je najbolji s40 telefon, konpaktan,pregrst opcija, gotovo da ne osjecas nedostatak simbijana, najbolja tastatura ikada, ali mu je zadnji dio los, cijeli zadnji kao metalni dio je sklon da se lako izgrebe, ne od padova vec regularne upotrebe, a sto se tice gumiranog dijela, vrlo je udoban ali katastrofalan za bilo kakav laksi pad, nadaj boze da ti ispadne na beton, ubije se kao da je pao od neznam kuda.
Inace ostatak vrlo dobar, imao sam ga u startu dok jos nije bolovao od softvera, e da staklo na displeju mu je vrlo kvalitetno, prasina ne ulazi ispod njega, za razliku od predhodnika 6230i.
A nokija e50 najcvrsci telefon,zadnji poklopac je od metala, vrlo cvrst, nezvace kao 6233,
jedino sam mu zamjerao dzojstik, bio mi je krut, mada opet nesto razmisljam o ovom fonu jer mi je sobzirom na moje potrebe bas taman.
sory za off.
A sto se tice teme, DukeofSerbia, je u pravu da su konceptualno ova dva telefona vrlo razlicita, direktna usporedba nema smisal, a smisao se dobije tek kad onaj koji ima dvoumljenje navede sta su mu uobicajene navike u koristenju telefona, i sta bi eventualno volio jos da ima.
Tek tada mozes reci ovaj telefon je za tebe.
Konkretno ja sam poslao sestri svoj w950, i glupo mi je da po treci pu uzimam taj telefon iako je on best buy, razmisljam o nokiji, iako je ona losija kupovina, ali meni svejedno netreba ta 4 Gb jer mu plejer nije adekvatan, tj. moj creative je daleko kvalitetniji, a i koss je bolji od hpn 82.
Na ovom fonu mi se svidja tach screen, ali opte losa vidljivost, i to je razultat vjerovatno toga sto SE nije nasao adekvatnu matricu za touch screen, jer su mu konvencionalni displeji na drugim modelima daleko bolji, ali opet on nema wifi, koji do sada na fonu nisam koristio ali hocu da probam, mada su me forumasi na okupu uvjeravali da to nije toliko neophodno, ali dobro.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
kefalo napisao:z0ki,
A sto se tice teme, DukeofSerbia, je u pravu da su konceptualno ova dva telefona vrlo razlicita, direktna usporedba nema smisal, a smisao se dobije tek kad onaj koji ima dvoumljenje navede sta su mu uobicajene navike u koristenju telefona, i sta bi eventualno volio jos da ima.
pa potrebna mi je memorija (dosta mi je 1gb), i da je lep fon, tanak, ne glomazan... Potreban mi je dobar muzicki plejer (sto 6233 koji trenutno imam, NEMA, jer ne mozhe da sortira, pravi plejliste i pretrazuje pesme... i sad kad imam 250 pesama na 6233 ne mogu da se snadjem) svidja mi se kad fon ima stereo zvucnike, da ima dobar ekran, dobre sluske... voleo bi nokijin symbian jer moze igre sa N-Gage-a.... i sto moze da pretrazuje pesme ( ono kucam ime i on mi izbaci)
E sad interesuje me koliko je walkman 2.0 poboljsan u odnosu na walkman player 1.0 , jer sam imao w800 pre ovoga i nije bio los plejer jer je mogao da pravi playliste i da sortira po nazivu, datumu, pevacu... ali mi je bolji na nokijinom symbianu zbog pretrage...
Kamera mi nije bitna, jer je prakticno ni ne koristim, pre sam koristio onu na w800 kad nisam ima digitalni, pa sam ono slikao kad sam bio na moru, a sad ove godine sa 6233 sam uslikao max. 5 slika... ali ako vec tel ima kameru nije problem xD
Za oko su mi zapala ova dva telefona, jer sam trazio fon sa najboljim funkcijama, a da mu cena nije preko 200 evra... i nisam mogao da se odliucim koji da uzmem, pa sam postavio temu.. ne vidim razliku sto se ne mogu uporedjivati ovi telefoni... Cena im je slicna, dimenzije su im t negde, a i oba su symbian, jedino w950 ima TS, a 6120 dve kamere...
z0ki,
Ma mogu se uporedjivati, ali ne na opsti nacin jer nisu ista klasa, vec samo kad se ti fino izjasnis kao sada.
Ako hoces muziku, i nepravis kompromis onda uzmi plejer. Tako ja razmisljam.
A ako je telefon imprerativ, onda ti je w950 bolji, on jeste tisi od boljeg plejera, ali stvar nije hardverske prirode vec je softverom utisan, ali u svakom slucaju je bolji od 6120, na koju se zale da je tisa i od e50 a ona je onako nista posebno.
Sto se tice muzike na 6233, pjeva on ali opet nije to to.
To sto ovaj ima 4Gb a tebi netreba, to sad i nije bitno, jer tu memoriju ne dokupljujes kao na 6120.
Gigabajt stavi muzike, a ostalo konvertuj filmove.
A sto se tice verzija walkman plejera, citao sam da su promjene manje vise samo kozmeticke.
Pjesme mozes razvrstavati na oba, tj. mozes praviti plej liste.
Sa w950 jedino cega ces se prema spisku tvojih zelja morati odreci su n-gage igrice, mada i za ovaj kazu da ima dobrih igara, koje ja nisam nazalost uspio da probam jer sam ga imao pre kratko.
I da zvuk mozes poboljsati dokupljivanjem jacih sluski, i malo da podesish ekvilajzer.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
z0ki, prema onom sto si ti naveo kao tvoje potrebe onda je svakako w950 bolje resenje za tebe i sto kaze kefalo, jedino ces morati da se odreknes n-gage igrica
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones
Ok, slažem se sa tobom Kefalo. Ko hoće muziku neka kupi mp3 plejer. Ja imam već 3,5 godine iRiverov plejer, i ni jedan telefon ne može da se nosi sa njim po kvalitetu zvuka.
z0ki - Nokia 6120 Classic je upravo to: klasična poslovna monoblok Nokia sa Symbianom po polunarodnoj ceni. To nije muzički telefon, kamera je (ispod)prosečna i nije "fensi" telefon. Ima fantastičan ekran, dobra tastatura, odličan d-pad, lagan je ko pero, HSDPA, najnoviji Symbian 9.2, najbrži procesor, muzički plejer je solidan, kamera radi posao po danu kako tako.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.