Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Goxxyy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 04. Avg 2007. 12:46

Post od Goxxyy »

Evo dodje i taj dan konacno kupih tel, ali uzeo sam E61i, nisam nigde uspeo da nadjem E61 a obisao sam ceo grad, tj. nasao sam ga na 2 mesta ali po 34000 i neki dinar preko pa sam im rekao hvala, jer sam ovaj uzeo za 30800. ali zato sam izvisio za GPS ali docice i on polako.
Tel je na prvi pogled EXtra videcemo kako ce se pokazati.

Mozda jedno malo glupo pitanje ali bio bih zahvalan na odgovoru.
dali treba da se formira baterija na telefonu?

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

hehehehehehe ti si milioniti i sledi ti nagrada a to je odgovor

NE Formiraju se Li-on i Li-polymer baterije samo stare NiMH
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

facolino
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Maj 2007. 14:56

Post od facolino »

Uclanio sam se prije dva dana u club " Nokia E61i " :wink: nadam se da pisem u pravu rubriku. Fon je extra mada mi sigurno jos malo treba da se naviknem na tastaturu :oops:

dali postoji mogucnost za odklanjanje " zaštitite od promene sim kartice" 8) i dali je to uopce preporucljivo kod ovog fona ??

hvala unaprijed za vase odgovore i savjete.

Neekoll@89
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 15:56

Post od Neekoll@89 »

NE ZNAM STA DA RADIM:::::::ne mogu da instaliram nijedan program :uhuh: stalno mi izbacuje nesto kao "cartificate error"...El moze neko da mi objasni sta da radim???????? :( HVALA
Ljudi sta sam ja izgubio pare na telefone...le le...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

djpaan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 20:42

Post od djpaan »

Ok, imam pitanje za vas. Vidim da vecina koristi gps sa ovim phoneom, ali meni je potrebna informacija: kako vama ostaje da svetli display tokom navigacije? koristim nokia maps (bivsi smart 2 go), i navigacija je ok, ali mi se gasi osvetljenje displayja. U opcijama ne postoji mogucnost da se ovo vremem produzi izvan 1 min... Hvala, A

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

djpaan, ne moze na krace od 1min ali moze duze tj. do 30 min max po default-u do gasenja a za osvetljanje bez nekih programa ti nema pomoci ali ne razumem zasto da ti sija svo vreme? Pa samo ce ti pojesti bateriju + gps .. pa neces ni iz ulice izaci a vec ces bez baterije ostati..

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Моћан телефон, нема шта. :D Пријатељ га има од марта и служи га одлично. Два пута му је преживео пад - први пут на паркет са метар висине, а други пут на плочице у купатилу, исто са метар висине. Штета што Нокија није убацила радио, телефон би био савршен. :uhuh: Џојстик није за дуготрајно играње, али пошто је у питању пословни телефон...
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

djpaan, mozes da koristis TomTom, svetlo radi sve vreme (ovo moze da se podesi)
DukeofSerbia, meni je preziveo vec nekoliko tezih padova (2m visine, tras na beton) Telefon i dalje radi savrseno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

maks021
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 18. Okt 2007. 20:12

Post od maks021 »

Pozdrav ljudi!! Juche sam i ja pazario E61, preko Telenora, na paket Flexi 1000. Cena je stvarno dobra, za razliku od randnji. Iskreno, ugovorna obaveza mi ne smeta, pa sam siguran da nisam kupio neku divchu, vec telefon koji je fabrichki zapakovan, u full pakovanju (mem. kartica, USB kabel, softver, handsfree). Odushevio sam se telefonom kad sam ga uzeo u ruke!! Kucishte od magnezijumske legure, stvarno vrhunska izrada, za razliku od kompletne N serije. Jedina stvar koja mi je zasmetala je da se po celom ekranu vide horizontalne sitne linije tj kao da je frekvencija osvezavanja ekrana na dosta niskom nivou. To sam vidjao i na drugim E61 telefonima. Medjutim, chim udaljite telefon na optimalnih 20-30cm od ochiju ovo nije vidljivo. Stvarno sam odushvljen telefonom!!!!!! Hvala ostalim forumashima, za linkove i objashnjenja!! Koji file manager bi preporuchili kao najbolji? Shta se deshava sa onim softverom za postavljanje animacija kao operator logo-a, jer nisam uspeo nigde da nadjem link ka tom softveru. Svi su mrtvi ili neke stare verzije koje ne mogu da se instaliraju.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

maks021, kao prvo cestitke za kupljeni fon, neka te sluzi dugo i uspesno. Sto se tih linijica kod ekrana tice, ja evo gledam u svoj fon vec 10 minuta, i oci me vec bole i ne vidim nista.
Po meni najbolji file manager ti je X-Plore, mada znamda ce mnogi da se usprotive. Y-Browser je isto odlican, ali ima za nijansu manje opcija od X-Plore. Imas jos Active File, FExplorer 1.16 ali je on beta jos uvek, QBrowser, Sysexplore, i dr.
Za operator logo pretrazi malo po forumu, dat je odlican tutorial. Ne zelim bas sve da ti serviram.

Sasa86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 02:17
Kontakt:

Post od Sasa86 »

ljudi imam e61 vec 1 god i extra je nemam primedbi sem maskice koja se malko i u futroli izgulila ali sve ostalo je ok sem cene koja je dosta pala pa sam razmisljao da ga dam za SE m600i pa me zanima sta mislite o tome i da li su ta dva telefona u klasi i koji je bolji? i da li je tacno kao sto neki tvrde da m600i ima bolji i brzi softver? :unsure:
e61

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam se igrao sa M600i pre kupovine E61 jr sam se dvoumio. Prvo sam uzeo SE, potom Nokiu, i tu je sva dilema bila resena. Mislim da je E61 daleko bolji... bar za moje potrebe.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Sasa86, pa sto se tice softwera, ja mislim da je UIQ napredniji od "obicnog" symbiana (citaj da je m600 napredniji), ali posto je softwer e61 daleko zastupljeniji, za njega ima vise aplikacija. Na e61 je veci ekran, i bolji na suncu. Uglavnom, postavi sebi pitanje da li mozes da izdrzis dimenzije e61, jer je dosta veliki, i veci od m600. Takodje, razlika je sto je kod m600 ekran osetljiv na dodir. Znaci, izaberi da li ti smetaju dimenzije od e61, i koji tip ekrana vise volis.
iPhone + CX300

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

miodrage,
ajde molim te reci na sta da obratim paznju kad budem isao gledati polovan e61, jer mi se nekupuje novi, dugo mu je cijena zakucana, a ova trenutna niska je u nepouzdanoj radnji.
Kako ti sljaka dzojstik. I kako da provrerim wifi, na sta jos da obratim paznju, od kako me je jedan lik posljednji put presao za d820, zazirem od polovnjaka, ali eto nadam se da cu sa ovim imati vise srece jer nema flet.
koliko realno da dam za super ocuvan.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kefalo, jednostavno je, znaci gledas da nije udaran, da nije ispadao, da je sve na svom mestu, da nema zazora izmedju maski, da nema mrtvih pixela na displeju, da dzojstik nema previse lufta dok aparat ne detektuje pokret. Ako ti dozvoli taj prodavac, otvori telefon i pogledaj ispod zadnje maske one shrafove da li su dirani ( citaj korisceni ) i znaces da li je telefon otvaran. WiFi ne mozes nikako proveriti osim ako nemas u blizini hot spot. Proveri obavezno zvucnik da li radi. Nazovi sa svog broja njegov i javi se da cujes kakav je zvuk u slusalici. Da li je pop port ok tj. da li su sve one zute "crtice" na broju i da nisu pokrivljene. Pogledaj da li je sve od opreme tu...A cena, pa ako je stvarno sve ok i dobro ocuvan, ne moze viti vise od 180-200e. To mu je realna cena, mozda zvuci kao da je malo ali jbg..

Sasa86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od Sasa86 »

200 evra je realna cena ali ne i za original finsko pakovanje kao moje minimum 220 ali je skroz ispravan,nikad ispadao,nosen u torbici,samo je maskica malko izguljena iznad displeja i 2 tastera od trenja.Baterija drzi oko 4 dana uz dosta razgovora tako da vredi svaki dinar,a i garancija je jos nekih 2 meseca.Pa ako je neko zainteresovan nek razmisli dok ja vidim kakav je jos m600i :D
e61

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sasa86, svi bi mi hteli da prodamo nase telefone sto skuplje, to je nesto normalno ali nije realno. Nemam nameru da se prepirem i da ulazim u bilo kakvu polemiku, pokusaj da ga utopis za te pare pa ces videti koliko ces na kraju dobiti.
Drugo, mrzim kad mi neko kaze original finsko pakovanje kao da ostali telefoni nisu original...Ma daj, svi su oni izasli iz iste fabrike kod okriljem Nokie tako da i oni sa mreze i oni koji to nisu jesu originali i tu nema dalje diskusije. Problem je jedino kod nas u zemlji Srbiji jer vecina kupuje telefone kod divljaka pa ne dobijaju originalnu kutiju dok kod zvanicnog distributera to nije slucaj

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kefalo, Azimuth ti je sve lepo objasnio. Ono sto bih ja dodao je da uporedis brojeve telefona i baterije, potom proveri product code telefona, a odmah sa neta skini spisak product code-ova za fon (svaki product code je za razlicito trziste i od toga zavisi koji su jezici u njemu), te uporedi koje jezike imas u fonu i da li se to slaze sa product code-om.
Da napomenem da meni joystick i nakon godinu dana mucenja telefona radi kao prvi dan. Za proveru ekrana (da li ima dead pixel) mislim da je najlakse da ugasis/upalis fon. Jos jedan savet, trazi da odete do kafica gde imaju hotspot da proveris i to. I na licu mesta zabodi punjac i vidi da li radi.
Azimuth napisao: Ako ti dozvoli taj prodavac, otvori telefon i pogledaj ispod zadnje maske one shrafove da li su dirani ( citaj korisceni ) i znaces da li je telefon otvaran.
Pa znas kad bih mu kupio tako telefon? Pa to je gore nego kupovina macke u dzaku. Odmah trazi da ga rastavis, po kolicini prljavstine ces da vidis koliko je telefon mazen i pazen, ili se sa njim divljalo.

Sasa86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od Sasa86 »

ok svako misli da zna najbolje ali uporedi onu na cijoj poledjini pise da je finska i onu na kojoj pise da je madjarska. moj softver se razlikuje od drugih a kupljen je u telekomu ali ne uz paket nego nesto ispod ruke i znam odakle je dosao a u te price da su svi isti veruju samo indijanci :P
e61

Odgovori