Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
- DukeofSerbia
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
- :: ZTE V987
Можда сте ово видели, а можда и не
.
SE prodaje Motoroli 50 odsto UIQ-a
08:16 | Izvor: Tanjug
Stokholm -- Japansko-švedski proizvođač mobilnih telefona Soni-Erikson prodaje Motoroli 50 odsto svoje filijale UIQ.
Kompanija UIQ (User Interface Quartz), koja je u vlasništvu Soni-Eriksona, bavi se proizvodnjom "inteligentnih" mobilnih telefona - kombinacije klasičnih "personalnih digitalnih pomoćnika" (Personal digital assistants) i mobilnih telefona.
Soni-Erikson je lane kupio tu kompaniju od britanske softverske kompanije Simbijan (Symbian) za sumu novca koja nije objavljena, kako bi konkurisao najvećem svetskom proizvođaču mobilnih telefona Nokiji (Nokia).
UIQ će, kako je izjavio predsednik kompanije Soni-Erikson Majls Flint, sada funkcionisati kao nezavisna jedinica.
Flint je rekao da se ne radi o spajanju, niti o zajedničkoj kompaniji, već o zajedničkoj izradi jedne platforme koju će moći da deli određen broj operatera, što znači da bi tom procesu mogla da se pridruži i treća kompanija, ali nikakav datum zasad nije određen.
Cilj prodaje 50 odsto UIQ-a je da se povećaju ulaganja u tu kompaniju, koja nije ostvarila predviđanja "Sonija-Eriksona" vezana za njen razvoj.
Soni-Erikson smatra da više sam ne može da obezbedi investicije neophodne za razvoj UIQ-a, dok Motorola tom kupovinom želi da ostvari prodor na tržište multimedijskih proizvoda i time poboljša rezultate svog poslovanja.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... 68153&fs=1

SE prodaje Motoroli 50 odsto UIQ-a
08:16 | Izvor: Tanjug
Stokholm -- Japansko-švedski proizvođač mobilnih telefona Soni-Erikson prodaje Motoroli 50 odsto svoje filijale UIQ.
Kompanija UIQ (User Interface Quartz), koja je u vlasništvu Soni-Eriksona, bavi se proizvodnjom "inteligentnih" mobilnih telefona - kombinacije klasičnih "personalnih digitalnih pomoćnika" (Personal digital assistants) i mobilnih telefona.
Soni-Erikson je lane kupio tu kompaniju od britanske softverske kompanije Simbijan (Symbian) za sumu novca koja nije objavljena, kako bi konkurisao najvećem svetskom proizvođaču mobilnih telefona Nokiji (Nokia).
UIQ će, kako je izjavio predsednik kompanije Soni-Erikson Majls Flint, sada funkcionisati kao nezavisna jedinica.
Flint je rekao da se ne radi o spajanju, niti o zajedničkoj kompaniji, već o zajedničkoj izradi jedne platforme koju će moći da deli određen broj operatera, što znači da bi tom procesu mogla da se pridruži i treća kompanija, ali nikakav datum zasad nije određen.
Cilj prodaje 50 odsto UIQ-a je da se povećaju ulaganja u tu kompaniju, koja nije ostvarila predviđanja "Sonija-Eriksona" vezana za njen razvoj.
Soni-Erikson smatra da više sam ne može da obezbedi investicije neophodne za razvoj UIQ-a, dok Motorola tom kupovinom želi da ostvari prodor na tržište multimedijskih proizvoda i time poboljša rezultate svog poslovanja.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... 68153&fs=1
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB
Čemu ta "bombastičnost"? To je udruživanje ili "jači tlači", svejedno. LINK
Najjači je komentar - You hate touch screens? Good luck finding a phone in 2 years!
Uh, umalo da zaboravim, opet oko jačine zvuka na w950,
nema šanse da bude "tih" ako su fajlovi dobro konvertovani sa dobrog "izvora" (na bilo kakvim slušalicama) 
Najjači je komentar - You hate touch screens? Good luck finding a phone in 2 years!

Uh, umalo da zaboravim, opet oko jačine zvuka na w950,

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Postovanje svima
Vec par godina sam ljubitelj i korisnik SE telefona(ne racunajuci jednu Nokiu symbian
)
Po meni,najbolji izbor za zahtevne ekcentrike
Jednom probas..i to je to.
Posle cele P serije(izmedju malo odmora sa K750 i W810
),male probe sa W950,evo me konacno na P1
..koji smatram,trenutno,najkompletnijim i ,po mom misljenju, jednim od najelegantnijih poslovnih telefona.
Bilo bi mi jako drago kada bi neki od vas sa duzim stazom na tom telefonu,ili dosta slicnim W950,razmenili sa mnom neke utiske i trikove o samom telefonu,i programima koje smatraju neophodnim da bi se iz njega mogao izvuci maximum.
Takodje bi mi znacila informacija o najboljem fw-u,da li je to poslednji ili neki prethodni.
Izvinjavam se na predugoj pisaniji..krenulo me
Unapred zahvalan :)Pozdrav svima

Vec par godina sam ljubitelj i korisnik SE telefona(ne racunajuci jednu Nokiu symbian

Po meni,najbolji izbor za zahtevne ekcentrike

Posle cele P serije(izmedju malo odmora sa K750 i W810

Bilo bi mi jako drago kada bi neki od vas sa duzim stazom na tom telefonu,ili dosta slicnim W950,razmenili sa mnom neke utiske i trikove o samom telefonu,i programima koje smatraju neophodnim da bi se iz njega mogao izvuci maximum.
Takodje bi mi znacila informacija o najboljem fw-u,da li je to poslednji ili neki prethodni.
Izvinjavam se na predugoj pisaniji..krenulo me

Unapred zahvalan :)Pozdrav svima
"Who Dares Wins"
- LesaTheGreat
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32
Sada citam sestu stranu, pa naidjoh na Spyker-ove reci "kada se tema razgradi(ako se razgradi), promenicu naslov u UIQ3 diskusija..."
Ja mislim da se dobro razradila, bar do sada, ali isto tako imam utisak da je svakim danom sve manje poseta...Ajde da to malo pojacamo...
Sto se tice "mog" W950, cale sutra prima platu, sto znaci da ce parice poslati odmah sutra,sto znaci da cu telefon imati u svojim rukama vec prekosutra,sto znaci da jedva cekam,sto znaci da sam totalno poludeo za ovim fonom...Samo da ne pregorim...
Na istoj sestoj strani, JONES je rekao "a i kontam da mu cena nece preterano padati ja mislim za godinu dana ako padne na 340", a do isteka tih godinu dana ima jos 2 meseca. Cena vec skoro duplo manja od njegove ocekivane,hehehheh. Mislim, to je super za nas,ali...Ako moze neko da kaze svoje iskreno misljenje... Zasto je cena W950 tako mala? S obzirom na kvalitete koje poseduje priznacete da je pomalo i obezvredjen. Meni je super cena,ne kazem zbog toga,ali ipak u globalu gledano... Vredi vise!
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
Ja mislim da se dobro razradila, bar do sada, ali isto tako imam utisak da je svakim danom sve manje poseta...Ajde da to malo pojacamo...
Sto se tice "mog" W950, cale sutra prima platu, sto znaci da ce parice poslati odmah sutra,sto znaci da cu telefon imati u svojim rukama vec prekosutra,sto znaci da jedva cekam,sto znaci da sam totalno poludeo za ovim fonom...Samo da ne pregorim...
Na istoj sestoj strani, JONES je rekao "a i kontam da mu cena nece preterano padati ja mislim za godinu dana ako padne na 340", a do isteka tih godinu dana ima jos 2 meseca. Cena vec skoro duplo manja od njegove ocekivane,hehehheh. Mislim, to je super za nas,ali...Ako moze neko da kaze svoje iskreno misljenje... Zasto je cena W950 tako mala? S obzirom na kvalitete koje poseduje priznacete da je pomalo i obezvredjen. Meni je super cena,ne kazem zbog toga,ali ipak u globalu gledano... Vredi vise!
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
- LesaTheGreat
- Neredovni učesnik
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
LesaTheGreat lifetimer ne možeš nikako proveriti barem ja nisam uspeo ni na jednom uiq-u. filmovi preko divx plejera ili pak smartmovia ali ako imaš ''problema'' sa smartmovie lepo instaliraš njega sa kodecima pa instaliraš divix plejer pa puštaš u divx koji vuče kodeke iz smartmovia i time je tvoj problem rešen
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Ima jedna stvarcica koja me mnogo nervira na mom w950.U meniju sam napravio dva foldera games i programs i razvrstao igrice i programe u njih.E sad,kada prikacim telefon kao flash disk(fast file transfer),prebacim sve sto sam hteo,otkacim ga(safely remove hardware),sve sto sam imao u ova 2 foldera on je opet vratio u tools gde se po defaultu nalaze ikonice kad se nesto instalira.Ima li neki nacin da se to izbegne posto me nervira svaki put da opet prebacujem ikonice u programs i games.
P.S.To mi se desava samo sa onim sto je instalirano na no name memoriji(a tamo mi je sve instalirano),dok ono sto je bilo na memoriji telefona ostaje u folderu u koji sam ga prebacio.
Nadam se da me neko razumeo.
P.S.To mi se desava samo sa onim sto je instalirano na no name memoriji(a tamo mi je sve instalirano),dok ono sto je bilo na memoriji telefona ostaje u folderu u koji sam ga prebacio.
Nadam se da me neko razumeo.

- LesaTheGreat
- Neredovni učesnik
Pozdrav svima!
Imam dva pitanja, pa pomoz'te ako mozete, pliz!
1. Da li neko slucajno zna gde moze da se kupi m600i u beloj boji? Zvao sam sve radnje sa ovog sajta, ali nigde nemaju!
2. Instalirao sam GDesk, ver. 0.20, i sve lepo radi dok ne iskljucim telefon (imam P990i) i ukljucim ga ponovo. Posle toga, kad pokrenem program, javlja ECOM ERROR 17004 i prikazuje neke plave krugove na desktopu, pa moram da reinstaliram gdesk. Nisam video ovo na spisku bagova na gdesk sajtu pa ne znam je li problem u mom telefonu ili se javlja kod jos nekoga? Softver na fonu je R9GA001.
Hvala i poz!
Imam dva pitanja, pa pomoz'te ako mozete, pliz!
1. Da li neko slucajno zna gde moze da se kupi m600i u beloj boji? Zvao sam sve radnje sa ovog sajta, ali nigde nemaju!
2. Instalirao sam GDesk, ver. 0.20, i sve lepo radi dok ne iskljucim telefon (imam P990i) i ukljucim ga ponovo. Posle toga, kad pokrenem program, javlja ECOM ERROR 17004 i prikazuje neke plave krugove na desktopu, pa moram da reinstaliram gdesk. Nisam video ovo na spisku bagova na gdesk sajtu pa ne znam je li problem u mom telefonu ili se javlja kod jos nekoga? Softver na fonu je R9GA001.
Hvala i poz!
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)
Prlecar, razumem te, i meni se to desavalo... Ja sam se jednostavno pomirio s tim da je to tako, i prestao da obracam paznju na to, i isto i tebi savetujem.
LesaTheGreat, prvo sto se tice life timera, ne znam gde sam ga nasao, valjda preko neke sifre... A, mozda sam se i pogresno izrazio, mozda to uopste nije bio life timer.
Sto se tice programa, ne sme se to ovde postovati... Ja sam skidao sa dva sajta, ali su oba ugasena, tako da ti ne mogu pomoci, ali sigurno neko moze...
LesaTheGreat, prvo sto se tice life timera, ne znam gde sam ga nasao, valjda preko neke sifre... A, mozda sam se i pogresno izrazio, mozda to uopste nije bio life timer.
Sto se tice programa, ne sme se to ovde postovati... Ja sam skidao sa dva sajta, ali su oba ugasena, tako da ti ne mogu pomoci, ali sigurno neko moze...
iPhone + CX300
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Obezvredjen je zbog Telenorove ponude ovog telefona na ugovor i zato sto nema kameru, gomila ljudi se zaletela i uzela na ovaj nacin fon, sta se posle radilo s ovim telefonima pitaj boga, ali poznata je cinjenica da prodavnice otkupljuju i nove telefone iz paketa, posle ih otkljucaju za sve mreze, i ako fon nema oznaku Vodafon ili slicno na masci onda moze da se kaze da nije skidan s mreze.LesaTheGreat napisao:JONES je rekao "a i kontam da mu cena nece preterano padati ja mislim za godinu dana ako padne na 340", a do isteka tih godinu dana ima jos 2 meseca. Cena vec skoro duplo manja od njegove ocekivane,hehehheh. Mislim, to je super za nas,ali...Ako moze neko da kaze svoje iskreno misljenje... Zasto je cena W950 tako mala? S obzirom na kvalitete koje poseduje priznacete da je pomalo i obezvredjen.
5130+Koss the plug....
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
machak odgovor na tvoje provo pitanje neznam, ali na drugo znam.
2. Ja imam Gdesk i to verziju 0.11 i mogu ti reci da je dosta stabilna i nema takvih ispada kao ta verzija koju ti korsitis.
Ovu verziju progama mozes skinuti sa ove adrese:
http://handheld.softpedia.com/get/Syste ... 7428.shtml
Neverujem da je problem u softweru telefona, vece su sanse da je problem u programu, tj. verziji programa. Progaj ovu verziju programa. Imam istu verziju softwera kao i tvoju, tako da bi ova verzija progama morala da radi.
LesaTheGreat Ako hoces smart movie, javi mi se na PP da ti posaljem program.
2. Ja imam Gdesk i to verziju 0.11 i mogu ti reci da je dosta stabilna i nema takvih ispada kao ta verzija koju ti korsitis.
Ovu verziju progama mozes skinuti sa ove adrese:
http://handheld.softpedia.com/get/Syste ... 7428.shtml
Neverujem da je problem u softweru telefona, vece su sanse da je problem u programu, tj. verziji programa. Progaj ovu verziju programa. Imam istu verziju softwera kao i tvoju, tako da bi ova verzija progama morala da radi.
LesaTheGreat Ako hoces smart movie, javi mi se na PP da ti posaljem program.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- LesaTheGreat
- Neredovni učesnik
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Prlecar problem se javlja sam od sebe nije potrebno da prebaciš kabl dovoljno je da fon ostane dovoljno dugo upaljen samo da ga ugasoš ponovo pokreneš i on je ponovo sve vradio u onaj 9 folder.e sada meni nije bila tolka frka oko svrstavljanja da nemam negde oko 50 programa i igara pa to malo potraje dok ih ponovo rasporedim i onda sam digao ruke fak.
LesaTheGreat divx plejer ne može da prikaže subtitl tako da znaš tako da je SM bolja sulucija
LesaTheGreat divx plejer ne može da prikaže subtitl tako da znaš tako da je SM bolja sulucija
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
- MasterBlaster
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 22:12
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Nema potrazivanja piraterije... Imas www.google.com i sam nadji 

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...