Raskidanje ugovora i posledice

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Sijamski_Mrmot
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Maj 2007. 13:24

Post od Sijamski_Mrmot »

Izvini ali mogao je i da uzme obican telefon (da se ne lazemo :uhuh: ) koji bi mu isto tako omogucavao sve sto je potrebno (pozive, sms, gprs i mms...). Sada ne bi imao problem koji ima.

Ja na to gledam prosto: Potpisao = Prihvatio uslove = Mora da plati

Jos jednom napominjem da sam negde cuo da postoji mogucnost smanjenja paketa uz doplatu razlike u ceni telefona (kao da je tada kupio uz mani paket ako sam dobro razumeo...) pa neka se raspita o tome u Telenoru...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Igoritza, pa nazalost ne preostaje mu nista drugo do da plati sve,ili 17 meseci po 2000 din,sta mu je bolje.....ali glavna sustina je da mora platiti ono na sta se obavezao......

Ako je ona varijanta da ide na 6 meseci,neka proda telefon,dobice oko 200e i time je pokrio 8 meseci ugovora,a kada se vrati iz USA nosace i-phone (svi ga uzese tako)

Ako ide na duze,poet mu je najbolje da proda telefon i time je opet dobar za 8 meseci pretplate,taman da se snadje tamo,pa onda pored para koje salje kevi za zivot posalje jos 30 $ za racun......
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E zato da se mi manemo lepo postpaida i obaveza, ziveo prepaid i trosenje onoga sto si platio :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Sam je kriv sto je to potpisivao, iskreno mi je zao jer on sigurno nije znao da ce ici u USA, li ugovor je to, i telenor je u pravu... Pa sta mislite kada bi Vam iz Telenora rekli na pripejdu da ne mogu da vam omoguce zadnjih 500din kredita, jer su preoptereceni? Vi bi im psovali sve po spisku, napravili bi ovde temu od nekoliko strana i ogovarali ih do besvesti... Zasto onda ocekujete da oni postupe drugacije?

A, i da se ne varamo, nisu oni dobili taj telefon besplatno... I oni su ga platili Nokiji, i to kada je kostao bas dosta, tako da ako ne dobiju te pare, oni su na gubitku... Sve u svemu, nema nista od toga...

Ja sam razmisljao da u pocetku uzmem n73 na ugovor, i da obavezem cala, ali sada vidim da bih pogresio, jer su i izasli bolji paketi, a i on koristi biznis paket, ne daj boze kakvu bih glupost napravio...
iPhone + CX300

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Heh sto se tice saveta sa Wireda nisam siguran da bi to upalilo cak i u Americi (cak i po komentarima posle samog teksta) Kod nas definitivno ne bi upalilo, sve lepo pise u ugovoru (see the paperwork)...
U slucaju smrti postoji nesto sto se zove ostavinska rasprava i naslednik nasledjuje i ugovor sa sve ugovornom obavezom......
Jedina sansa je da nadje nekoga da mu ustupi ugovor (pretpostavljam da to moze i kod Telenora) stim sto bi taj neko preuzeo i ugovornu obavezu pa bi verovatno morao da mu "ustupi" (citaj "prakticno pokloni") i telefon (boli ga uvo za N73 ako se vrati uzece nesto bolje).....
Tja to je losa strana takvog nacina kupovine telefona (zato mene i ne privlace razne ponude za dinar i sl) ovako lepo sklopis govor koristis broj dokle ti treba menjas tarife kako ti odgovara i ako ti se ne svidja raskines ugovor kad god hoces.....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

skeptichni chicha napisao:U slucaju smrti postoji nesto sto se zove ostavinska rasprava i naslednik nasledjuje i ugovor sa sve ugovornom obavezom......
Sto se tiche moje imovine, a to vas najvise zanima, sve sto imam, sto ce reci kucu, okucnicu, radnju i imanje ostavljam sasmom sebi.
Pantelija :)

I sad si zaje*o Telenjor samo tako.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Igoritza, za Vašeg prijatelja imam par rešenja:

1. Ugovor je moguće, sa postojećim tarifnim paketom i ugovornom obavezom, preneti na drugo lice. Naravno, potrebno je da ta osoba koja bi bila budući vlasnik svojim potpisom potvrdi da prihvata Vašu (tj. njegovu) ugovornu obavezu. Što se telefonskog aparata tiče, to je stvar dogovora između sadašnjeg i budućeg vlasnika broja, Telenor se u to ne meša.

2. Tarifu JESTE moguće promeniti na manju, uz plaćanje razlike u ceni telefonskog aparata. Konkretno u ovom slučaju, s obzirom da je u pitanju telefonski aparat Nokia N73 kupljen uz tarifu od 2.000 din mesečne potrošnje, razlika u ceni aparata prilikom promene tarife na onu sa mesečnom potrošnjom od 1.000 din bila bi 3.000 din (ovo je moja gruba računica, s obzirom da nemam informaciju uz koji je tačno tarifni paket sklopljen ugovor). Zahtev za promenu tarife, uz pismeno prihvatanje naplate razlike u ceni telefonskog aparata, moguće je podneti u bilo kom Telenorovom predstavništvu ili direktno poslati nadležnoj službi.

Naravno, više informacija o ovome možete dobiti od službenika Telenorovog Call Center-a. Ja se nadam da sam pomogao da se nađe izlaz iz nastale situacije.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

pa shta se stis'o ortak bre?? 2k RSD= ~30$ a on tamo moze da zaradi (naravno sve zavisi shta tje da radi) to za par sati-dan (pritom dan ako se bahati :D) a lepo ovde da kevi ili nekoj N/A osobi karticu na full korishtjenje i opet mu ostane fon... zar ne??
veseli p0z
@pu

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja sam uzeo pre dve godine Nokiu 6230i za 10000 kesha i mesecno Bel 400 (cale proklinje taj dan :D ) Mada sada je jos mesec dana i fajront sa ugovorom al paket mi Bel 400 mnogo vise odgovara nego ovi novi jer dosta zovom 062/063
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

Bel 400? Pa to je MTS-ov tarifni paket, nije baš praktičan ukoliko više pozivate Telenorove brojeve... :|
Only the good die young,

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja mislim da je mislio na pro 400 ...
iPhone + CX300

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

Da citiram mnogo dobru izjavu iz jednog novog domaćeg filma: "Ja sam policajac, ja ne mislim." :D
Only the good die young,

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Stoned Ryder napisao:"Ja sam policajac, ja ne mislim." :D
Sta je ovo danas na forumu , smejem se kao lud :lol: Vi ste blesavi danas sto posto . :D

Dobro si primetio Stoned Ryder , oni ne misle , nego izvlace iz tebe i sto jesi i sto nisi napravio :lol:
Poslednja izmena od vlada1970 u Sub, 27. Okt 2007. 23:09, izmenjeno 1 put ukupno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

jeste moja greska PRO400,sinoc sam bio umoran posle celog dana u BG pa ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

uradjeni jahachu, hvala ti puno, car si od choveka. to je ekstra info shto si mi dao, za smanjenje uz doplatu ostatka sprave, za odredjenu tarifu.
There is no knowledge that is not power

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

hej, obnova teme, u krastavcu sam opasnom, shto bi rekli ameri.

usled nekih privatnih problema i dogadjaja, nisam placao tri meseca rachun za fon, na fleksi 2000 tarifi sam (sad sam ja u pitanju :) )

e sad, shta se deshava -

stiglo mi reshenje o raskidu ugovora, da im platim 36000 dinara. (godinu dana koristio, ostalo mi josh godinu)

e sad, ja hocu da nastavim da koristim, eto, tako mi se stvari potrefile da sam bio bez ikakve kinte u medjuvremenu (duga pricha, i verujem da nikog ne zanima)a sad bih da uradim sledece -

odem u telenor, zamolim ih iskreno da mi aktiviraju ponovo karticu, platim iznos koji faliza 3 meseca ne koriscenja, i da se ugovor "vrati na konja"

ako odnesem 8000 din, kolko dugujem ovima iz telenora, i ako vide da sam spreman da nastavim saradnju, hoce li mi izaci u susret, sobzirom da je reshenje o raskidu vec napravljeno ???

jel imao neko slichna iskustva, i ako nema reshenja, dal da cimam ortakovog ortaka kojem je cale velika zverka u telenoru ... ??

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ako bas bas slozis neku facu i budes toliko ubedljiv koliko nikada u zivotu nisi bio, mozda ti i izadju u susret ali ce verovatno traziti i neku kamatu za te racune koje nisi izmirio. Samo ne znam kako ces ih uveriti da si " spreman da nastavis saradnju " kako kazes al dobro. Ako nista drugo, iscimaj tog
ortakovog ortaka da on iscima svog matorog koji ce srediti preko nekog svog ortaka da ti produze ugovor. Trece ti nema druze...

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

pa uvericu ih da sam spreman, tako shhto cu im odneti 8000 din koje dugujem, a cenim da i njima i meni to ide u korist -

ja nastavljam da koristim

oni imaju mogucnost vece zarade (umesto knap mesechnog dugovanja, ja mogu i da nakrcam preko, svakog meseca, shto se i deshavalo)

relativno opravdanje je ono shto nisam rad da spominjem: sve svoje plate sam troshio da skupim, za medicinsku pomoc dragoj mi osobi, nije mi ni padalo napamet da mislim o telenoru ...

'bem li ga, valjda ce da sve ispadne kako valja, na kraju krajeva, cale ortakovog ortaka je prvi chovek iza sandre shtajner (PR i komunikacije telenor srbija), on bi valjda mogo da mi sredi da nastavim, nisam pametan, sacu da ga cimam na SMS ...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Igoritza brate, neznam sta da ti kazem, u krastavcu si i to opasnom, ne bih se ja zezao sa Telenorom, neznam kolko su oni spremni da ti pogledaju kroz prste, voleo bih da ti uspe to, ali po meni, male su sanse, njih neinteresuje sto ti nisi mogao to da platis, ni razlozi ni nista, po njima ti ako nisi bio spreman da izdvojis svaki mesec dovoljo novca za to, onda nisi ni trebao da se prijavljujes, mislim da oni tako razmisljaju, voleo bih da se varam.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Igoritza, imas ovde djuice-a . Ja sam do sada ukapirao da on radi za Telenor . Posalji coveku na privatno poruku i objasni sta se desava i nadjite se u nekoj poslovnici .

Ja bih razumeo i nadam se da ce i Telenor da razume situaciju , mada ipak mislim da sve zavisi kako im objasnis slucaj . Verovatno ce sefovi kod njih da ukapiraju da od tebe jos mogu da zarade i da ce im najbolje biti da nastave saradnju sa tobom , jer nisi nigde pobegao itd. Platices im sva dugovanja uz dodatne troskove ukljucivanja broja i ko zna sve cega se nece setiti ali mislim da ce ukapirati da ce tako i njima i tebi biti najbolje.

Ja ne bih cimao ortakovog ortaka jos dok ne vidim u poslovnici ili korisnickom servisu kako razmisljaju . Moguce da ce vec na prvu da pristanu .

Nisma nikad cuo za takav slucaj , i sve ovo mi razum govori kao najbezbolnije resenje.

8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori