Sad mene interesuje kako to radi kod nas? I da li neko može to da proba sa prepaid brojem i kaže ima li razlike? Ja sam na postpaidu, a to sto potrošim ne "leže" mi odma' na račun, tako da ne mogu da vodim neku evidenciju...Ako vaš provajder usluga koristi GPRS mrežu, možete izabrati da šaljete i primate SMS poruke putem ove mreže umesto tradicijalne GSM. GPRS je generalno jeftiniji od GSM-a...
SMS jeftiniji preko GPRS-a?
- gajic_ivan
- Mobil fan

- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
SMS jeftiniji preko GPRS-a?
Ovako...Bilo mi dosadno pa sam malo čeprkao po svom w950 i naišao na (po meni
) zanimljivost. U podešavanjima za razmenu SMS poruka postoji opcija da se izabere tip veze preko kog će se slati SMS poruka (GSM ili GPRS).. I sad, vođen time da telefon troši manje baterije ako je na GSM mreži ja sam ovde stalno ostavljao GSM (ne samo na ovom već i na prethodnim telefonima). Ali, otvorim ja Help iliti Pomoć i tamo piše sledeće:
- Lobachewsky
- Gatekeeper

- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- Lobachewsky
- Gatekeeper

Da se ne vadim sada
ali kada sam rekao da ne podrzava mislio sam na prepaid jer je covek pitao kako je i na prepaidu.
Nego, posto je covek postpaid,
sigurno da mu je vise znacio djuiceov konkretan post vezan za postpaid.
Ne znam ni sam sto sam napisao ovaj post- savest b'ate, savest
Nego, posto je covek postpaid,
sigurno da mu je vise znacio djuiceov konkretan post vezan za postpaid.
Ne znam ni sam sto sam napisao ovaj post- savest b'ate, savest
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- gajic_ivan
- Mobil fan

- Kontakt:
- Lobachewsky
- Gatekeeper

-
skeptichni chicha
- Mobil fan

- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Re: SMS jeftiniji preko GPRS-a?
A sta je ovde zanimljivogajic_ivan napisao:Ovako...Bilo mi dosadno pa sam malo čeprkao po svom w950 i naišao na (po meni) zanimljivost. U podešavanjima za razmenu SMS poruka postoji opcija da se izabere tip veze preko kog će se slati SMS poruka (GSM ili GPRS)..
Doduse ne vidim neku svrhu obzirom da Telenor to naplacuje isto a mt:s ni ne podrzava.
"Lobachewsky"
Ja sad moram tebe da pitam da li si ti probao, kad tako cvrsto stojis iza toga da ne moze?
Znaci odem u opcije, use packet data stavim na yes, posaljem poruku i ona stigne... Telefon Nokia 6070, Telenor prepaid...
Ti verovatno mislis da to onda funkcionise kao IM, da naplacuju po protoku? Jok bre, nikakve razlike nema...
Izmenio:gameforce: Zabranjeno citiranje celih poruka!
Ja sad moram tebe da pitam da li si ti probao, kad tako cvrsto stojis iza toga da ne moze?
Znaci odem u opcije, use packet data stavim na yes, posaljem poruku i ona stigne... Telefon Nokia 6070, Telenor prepaid...
Ti verovatno mislis da to onda funkcionise kao IM, da naplacuju po protoku? Jok bre, nikakve razlike nema...
Izmenio:gameforce: Zabranjeno citiranje celih poruka!
- Lobachewsky
- Gatekeeper

@vojkan22
Kao sto sam vec rekao, slanje SMS poruka via Packet data , je dostupno post paid korisnicima Telenora. Sa aktiviranom opcijom u telefonu (odnosi se na pre paid) poruka ce svakako biti poslata, jer kada mreza odbije slanje preko packet data poruka se salje klasicno, preko GSMa. Kod nekih modela to mozes i primetiti tako sto se indikator prisutnosti packet data mreze (slovo G, E... zavisno od modela) 'precrta', sto nije slucaj sa post paidom. Razlike u tarifiranju nema. Brzina u odnosu na GSM: primeti se poboljsanje pri slanju 'vezanih' ili slikovnih SMS poruka.
Kao sto sam vec rekao, slanje SMS poruka via Packet data , je dostupno post paid korisnicima Telenora. Sa aktiviranom opcijom u telefonu (odnosi se na pre paid) poruka ce svakako biti poslata, jer kada mreza odbije slanje preko packet data poruka se salje klasicno, preko GSMa. Kod nekih modela to mozes i primetiti tako sto se indikator prisutnosti packet data mreze (slovo G, E... zavisno od modela) 'precrta', sto nije slucaj sa post paidom. Razlike u tarifiranju nema. Brzina u odnosu na GSM: primeti se poboljsanje pri slanju 'vezanih' ili slikovnih SMS poruka.
djuice user permanently deactivated.
- gajic_ivan
- Mobil fan

- Kontakt: