Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
machak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 18:08

Post od machak »

fala kljun!
I jos jedno pitanje: na jednom kompu mi normalno radi update service, a na drugom trazi update flash playera. I apdejtovao sam ga, iz explorera, kako pise na SE sajtu, i ne radi i dalje. Onda sam probao da ga apdejtujem iz firefoxa, pa sa harda, pa sam sve uninstalirao, pa ispocetka drugim redom, i tako u krug, ali nece i dalje. Ima li neko ideju, sta jos da probam? :cry:
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

machak mozda ti problem nije u programu, vec u Windows-u, probaj njega da re-istalliras. a dok to neodradis, uradi update na onom kompu na kom ti radi SEUS.

evo (najzad) odradio sam ubacivanje ikona u p990. evo dva screenshoot-a da se uverite:
Slika Slika
nazalost nije sve ikone promenio, al dobro je i ovako.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

Post od Sale2322 »

Aj molim te reci kako si promenio ikone na p990 i ako imas posalji mi ovu temu na private... Hvala unapred!!!
Uskoro: P990i + 2 GB

skorpioNS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2007. 19:17

Post od skorpioNS »

p990i
treba mi program za gps.
Znam za tom tom, ali nemam ga krekovanog, ima li neko ili neki drugi za gps.
Hvala ljudi unapred!

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

Ljudi, od sinoc sam ponosni i prezadovoljan vlasnik W950-ice. Kako je dooooooobar telefon,extraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je
Sada bih zamolio da mi kljun pomogne oko smart movie programa,kako smo se dogovorili...Kljun, cekam instrukcije, :D :)

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

Zdravo, narode, evo i mene posle duzeg vremena, pa da malo prenesem utiske za ovih 15-tak dana kako koristim P1i. Prvo da napomenem da sam pre njega koristio W950, a pre njega E70. Iskren da budem posle E70 sam resio da Nokiu ne koristim neko vreme i do sada se nisam prevario. Sa w950 sam bio izuzetno zadovoljan ali bilo je vreme da se ide dalje.
P1 je jedan zaista zaokruzen telefon koji iako koristi staru verziju procesora na 200 MHZ, ipak je pokupio svo iskustvo iz M600 i P990 cime je SE ponudio jedan pre svega pouzdan ali i lep telefon. Sto se cene tice, smatram da ce do nove godine ici na 300eur, ali ispod toga tesko. Tastatura je nesto sto trazi vezbu, ali kada se uvezba daje zaista mnogo. Aplikacije su prilicno brze, brze nego sto sam ocekivao sto je rezultat povecanog RAM-a. Zvuk jeste slabiji u odnosu na W950, ali se to da resiti kupovinom kvaliteetnijih slusalica. Sinhronizacija sa Outlookom je brza, samo treba voditi racuna o tome da polja u kontaktima na kompu i telefonu nisu bas identicna sto kao rezultat daje da se broj koji je default za odgovarajuci kontakt na kompu to ne bude kada se prebaci u tel. Kamera je sasvim zadovoljavajuca, a to govorim iz perspektive nekoga ko je koristi da bi zabelezio cinjenicno stanje na terenu vezano za posao koji se bavim, i kasnije mogao to isto da pogleda na kompu.
djurkash

uki car
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2007. 04:50

Post od uki car »

kakav je w950 ja planiram da ga kupim za 3 dana koliko traje baterija
da li je n70 bolji od w950 da li se isplati da se menja
Trebami informacija jer sam video u jednom sony eriksonovom casopisu da ima 3 olovke za 15e
da li se olovka trosi ili to je ako se izgubi ili polomi hvala u napred :lol:

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

@za uki car,
Olovka se ne trosi, ja sam uspeo da je polomim na w950, ali i da je sredim kasnije pre prodaje telefona. Inace nije mogla da se kupi ni u jednoj radnji tada. Sa w950 ces biti zadovoljan, bitno je samo da uradis update ukoliko to bude stari softver na njem. SE je prestao da radi nove firmware za M600, P990 i W950 i zadnji koji sam i ja koristio je sasvim dobar. Koristio sam Nokiu ai sam presao na SE sto ti je i moj odgovor na poredjenje n70 i w950. Baterija je 900 mAh sto je ok, ali kada sam presao na P1i sa 1120 mAh, razlika je bila ocigledna. Ipak ja svoje telefon kao i prethodni moram puniti avako vece.
djurkash

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

uki car, bolji je w950 neuporedivo ... Uzmi ga, veruj mi da neces pogresiti ...
iPhone + CX300

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

"Da li se olovka troši" :lol: Ne, a inače to je multimedijalni instrument - zadnja strana je idealna za čačkanje ušiju (nije šala, probao :chytry: )
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sale2322 necu ti poslati fajlove na PP, nego cu objaviti temu o tome kako se ubacuju ikone.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

i tako dodje još jedan vlasnik p990. koji ima hibridni sw pola stari pola novi.ali radi lepo hehe. update je polovično prošao ali se situacija ispravila.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

VeNoM najzad si uzeo p990, cestitiam na kupovini i dobrodosao u klub p990. kako ti je to sw polovican?

batabg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 05:37

Post od batabg »

Ovako
Kupio sam pre nedelju dana p1i iskreno odusevio sam se telefonom...
pre sam koristio p910 i nokiu 6300 koji je lep telefon...
p1ima mnogo dobre funkcije,pogotovo novi meni koji mi se svidja do jaja i dosta je brzi u odnosu na ostale se telefone iz p-serije..
kamera od 3.2mp je dosta dobra...
sve u svemu da ne davim previse
preporucio bih svakom ovaj tel..
P1i
bata

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

kljun pa update nije ili pak jeste uspeo do kraja tj pokazuje da je nov sw ali prilikom updatea program se zakočio na 100%.ali radi sve ono ok...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

machak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 18:08

Post od machak »

VeNoM, i meni se desila ista stvar. I evo radi mi vec mesec i po dana, uglavnom ok. Jedino sto me bas smara je sto skoro nikad ne zatvara aplikacije kad izadjes iz njih, nego sve moram da gasim u task manageru. Ili je to normalno? :smutny:
Zato sam mislio da uradim update ponovo, da vidim hoce li proci ok.
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

machak, to je apsolutno normalno, zna da smara, ali opet ponekad jje jako korisno...

Opusti se i uzivaj u telefonu :)

Pozdrav... :wink:
iPhone + CX300

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

Uzeo sam W950 i posle dva dana mogu da kazem da je telefon perfektan,iako ce tek mane tek isplivati,ima vremena. Meni se licno tastatura svidja, a telefon ima life timer iliti hidden servis menu (>*<<*<*).
Da li iko zna da li mogu da iskljucim gps posto mi stalno pise da je prikacen (pokazuje mi prijem gore u levom uglu iznad indikatora prijema mreze).
U service menu pise:
PDA software version: CXC 162088 R6D22
Phone software version: CXC 162037 R9G007
Bluetooth software version: CXC 162058 R3A01
CDA version: 162014/3 R6D19

Sad bih vas molio da malo prokomentarisete koliko je ovo dobro :D , a koliko je lose :smutny:
Salim se,samo neka mi neko kaze koliko je star ovaj software i da li treba da se uzima novi ili ne? Hvala

E da,jos nesto... Kako da telefonu promenim ime,da kada saljem preko bluetooth-a ne pise W950i vec nesto drugo?Hvala

gille
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Okt 2007. 08:22

Post od gille »

Night_Wolf_11,
Na strani 47 sam napisao svoje utiske kao korisnik,pa se posluzi slobodno :)
araphel,
Dobro nam dosao u klub :D
Spyker,
moras nauciti da ponekad "cujes" i tudja misljenja i stavove,zivotno iskustvo je izuzetna stvar
luca,
Za onog ko vec poseduje P990 ,kupovina P1 nije mozda za sada ni potrebna,sem ako ti smetaju gabariti i slabija kamera.
Mozda je bolje sacekati sledeci model,ako novac predstavlja problem.Kao sto si rekao,cena mu trenutno pada i vec sada vredi vise nego sto kosta,ali kao i uvek..za bolje uvek treba dodati :wink:
"Who Dares Wins"

gille
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Okt 2007. 08:22

Post od gille »

kljun,
Cestitke :wink: Jedva cekamo temu za ikone :D
LesaTheGreat,
Cestitamo majstore,dobro dosao u klub :)
djurkash,
drago mi je sto nas je sve vise,bice to prava rezmena iskustava 'na nivou' :D
batabg,
Ovo se polako pretvara u 'dominaciju' QWERTY tastature :D :D
Cestitam na izboru i da te sretno sluzi :wink:
"Who Dares Wins"

Odgovori