EDGE 6630
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
EDGE 6630
Ovo sve vazi samo za 063 ... Dali je 6630 podrzava EDGE i sta je to ? Procitao sam da korisnici ciji tel podrzavaju EDGE ce moci da na portalu prate direktan prenos programa BK televizije arhive emisija,muzicke numerei video spotove renomiranih estradnih umetnika. E pa sad ko ce to sve da prevede na srpski ?
tako ti je to...
EDGE ili EGPRS je zapravo paketno preuzimanje podataka, ali sa više stanica istovremeno, te je tako i do 6 puta brži od običnog GPRS. To je sve omogućeno i radi. EDGE se uključuje i isključuje automatski u zavisnosti od dostupnosti. EDGE se može i u potpunosti uključiti. Kod nas je tarifa ista kao i kod korišćenja običnog GPRSa, ali to nije slučaj i sa svim stranim mrežama. 

U susret novim izazovima...
-
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48
Pope, MOZE
Ja sam to licno probao i radi.
Jedina mana je to sto radi samo na nekim mestima u BG, ostalo ne moze, jer nema 3g-a. Ja sam bas gledao bk uzivo, i slika je dosta losa, zamucena, secka i ostalo, ali to ce vremenom da dodje na svoje i valjda ce biri kako treba...
Da bi mogao da gledas, trebas prvo da podesis real one player, tako sto udjes u settings, pa connection i tu stavis da mobtel gprs (ili kako ti se vec zove konekcija za net)...
Ja sam to licno probao i radi.
Jedina mana je to sto radi samo na nekim mestima u BG, ostalo ne moze, jer nema 3g-a. Ja sam bas gledao bk uzivo, i slika je dosta losa, zamucena, secka i ostalo, ali to ce vremenom da dodje na svoje i valjda ce biri kako treba...
Da bi mogao da gledas, trebas prvo da podesis real one player, tako sto udjes u settings, pa connection i tu stavis da mobtel gprs (ili kako ti se vec zove konekcija za net)...
-
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48
Ne treba da ti se pojavi to 3G. Da bi ti radila prava 3g mreza potrebna ti je 3g sim kartica sto mobtel (koliko ja znam) jos nema u ponudi za siru uoptrebu. To kad ti se pojavi, telefon ti je ispao iz mreze (verovatno je losije dekodiran), i to se desava u 70% primeraka 6630.
E sad za player.
Prvo naravno ukucas GPRS podesavalja:
1. Udjes u meni
2. Onda tools
3. Pa settings
4. Pa connection
5. i tu kliknes na Access Points
6. Napravis konekciju za mobtel gprs (ako je nemas, ako imas super, ne moras da radis gore pomenuto)
Kada si podesio konekciju udji lepo u web i proveri da li radi mobtel home page. Ako radi super. Kada si proverio, u web browse-eru:
1. Klikni options
2. Udji u bookmark manager
4. Add bookmark
5. U name upisi Mobtel 3G portal (ili kako vec ti hoces, to nije bitno)
6. za adresu stavi http://wap.mobtel.co.yu/xG3
7. ostalo ne diraj i klikni options pa save
Kada si zavrsio ukucavanje novog bookmarka udji u real player:
1. Klikni options
2. Settings
3. Otvori Connection
4. Proxu nediraj, neka ostane kako je bilo
5. Udji u Network
6. Za default access point stavi aktivnu gprs konekciju ako si me pratio gore pisace ti mobtel gprs i klikni select
7. Ostalo nista ne diraj
Ovim je podesavanje (inace veoma jednostavno) zavrseno.
Jedino sto sada treba da uradis je da odes na mobtel 3G portal (koji si prethodno ukucao u web-u) i izaberes sta ces da radis. Mozes da pratis bktv uzivo, da gledas neke emisije...............
NAPOMENA: Ovo je sve jos u test fazi, i pokriveni su samo neki delovi BG-a. Tamo gde signal sa baznom stanicom nije dobar, telefon nece da pusti taj klip, ili tv sa objasnjenjem not enough bandwitch........
Ako te nesto zanima pitaj, mada mislim da detaljnije od ovoga ne moze niko da objasni
Pozdrav
Stefan
E sad za player.
Prvo naravno ukucas GPRS podesavalja:
1. Udjes u meni
2. Onda tools
3. Pa settings
4. Pa connection
5. i tu kliknes na Access Points
6. Napravis konekciju za mobtel gprs (ako je nemas, ako imas super, ne moras da radis gore pomenuto)
Kada si podesio konekciju udji lepo u web i proveri da li radi mobtel home page. Ako radi super. Kada si proverio, u web browse-eru:
1. Klikni options
2. Udji u bookmark manager
4. Add bookmark
5. U name upisi Mobtel 3G portal (ili kako vec ti hoces, to nije bitno)
6. za adresu stavi http://wap.mobtel.co.yu/xG3
7. ostalo ne diraj i klikni options pa save
Kada si zavrsio ukucavanje novog bookmarka udji u real player:
1. Klikni options
2. Settings
3. Otvori Connection
4. Proxu nediraj, neka ostane kako je bilo
5. Udji u Network
6. Za default access point stavi aktivnu gprs konekciju ako si me pratio gore pisace ti mobtel gprs i klikni select
7. Ostalo nista ne diraj
Ovim je podesavanje (inace veoma jednostavno) zavrseno.
Jedino sto sada treba da uradis je da odes na mobtel 3G portal (koji si prethodno ukucao u web-u) i izaberes sta ces da radis. Mozes da pratis bktv uzivo, da gledas neke emisije...............
NAPOMENA: Ovo je sve jos u test fazi, i pokriveni su samo neki delovi BG-a. Tamo gde signal sa baznom stanicom nije dobar, telefon nece da pusti taj klip, ili tv sa objasnjenjem not enough bandwitch........
Ako te nesto zanima pitaj, mada mislim da detaljnije od ovoga ne moze niko da objasni

Pozdrav
Stefan
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
Ovo sam sve odradio i nisam probao u Beogradu, mogao sam samo Crnog Gruju da skinem i jos neke stvari za download kao sto su smesne reklame itd. A sve ostalo mi je bas ovako izrecitovao not enough bandwitch... tako da to mi sada radi . Jos ostaje da mlada momcad iz BK odrade ono sto su rekli da su odradili.I hvala Popste za detaljna uputstva.

tako ti je to...