Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sasa86, ja stvarno ne razumem sta ti imas protiv Indijanaca? Ja sam Indijanac i u cemu je tu problem? :chytry: Taj softver koji spominjes je najmanji problem ubaciti, bilo je toliko price na ovom forumu da to nema ko ne zna.. Ja tebe decko stvarno ne razumem, hoces nesto da kazes a nemas pojma o cemu pricas i onda me samo zasmejavas. Evo raspitaj se malo, ja necu nista vise komentarisati u vezi tebe i tvog telefona. Neka ti drugi pojasne ako vece neces sam da potrazis i da se raspitas, jer ja nemam nameru da ti dokazujem da gresis.
P.S. Dodacu samo da postoji razlika u hardveru i sofvteru telefona pravljenih za odredjena trzista pa tako potoje oni koji su pravljeni npr. za Aziju i imaju njihove simbole na tastaturi, oni koji su pravljeni Istocnu Evropu i imaju nas jezik i sl. Samo i iskljucivo u tome moze biti razlike i nista vise

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sasa86, bas kako je Azimuth rekao, nema razlike. Ako nesto pravi Nokia, nema veze gde je pravljeno. Nokia kao firma stoji iza toga, i svaki njihov proizvod morada bude isti, bio on proizveden u samoj Finskoj, ili u Maleziji. Sve ostalo su razlike u zavisnosti od toga za koje je trziste uredjaj pravljen.
Ovo tvoje pametovanje lichi sada na ono formirajte bateriju 3x12h (Li-Poly u pitanju :D :lol: )
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Sasa86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 02:17
Kontakt:

Post od Sasa86 »

ja samo pokusavam da vam kazem da ima razlike u kvalitetu izrade,neki telefoni su mnogo manje izdrzljivi po nekim pitanjima i pocinje oklop da im se bukvalno raspada posle godinu i nesto vise,pricam vam iz licnog iskustva a ne pametujem.Dva ista telefona,na jednom pise madjarska a na jednom finska i naravno madjarski se ogulio kao krompir a tasteri su se rasklimali ko zubi kod neke babe, a potpuno su jednako korisceni i u jednakim uslovima a vi nemorate da verujete :cry:
e61

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

A, moj cale je kupio NOVOG mercedesa e klasu, i kvario se toliko da ga je prodao i kupio audija... I, sta sad, Mercedes pravi lose aute?

To sto si ti imao loseg iskustva sa JEDNIM modelom, ne znaci da su svi losi, jer su oni ISTI, jer ih rade iste masine... Znaci, nokija ima iste masine u svim svoljim pogonima, rade po istim standardima, i nema razlika...
iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vjecnaja Pamjaaaaa...
Umro mi je fon. Tj. ubio sam ga k'o zeca. O cemu se radi? Ispala mi torbica u kojoj mi je bio fotoaparat, kljucevi (masa njih), i 3 fona, visina oko 2 metra. Nista od ovih elemenata nije bilo u medjusobnom dodiru, ali mi je ekran na E61 mrtav, puk'o je. Jel zna neko koliko bi kostala eventualna popravka, i da li mi se to uopste isplati? Nije mi problem da kupim nov ali me nervira da vracam nov telefon u stanje u kojem je ovaj bio. To je bas mukotrpan posao. Srecom uradio sam backup pre koji dan.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Cek,jel ti pukao ekran ili staklo? Bas mi je cudno kako se to deslio staklo je prilicno debelo.
Ekran imas u alpha copy,cena bi bila recimo oko 6k din,al ces zato posteno da se nacekas :uhuh:
Mojoj devojci je pukao displej na n73 i evo vec mesec dana je u servisu alpha copy i sve vise pizdim :x Nemam izbora i moram da cekam,mobis je jos gori po ovom pitanju.E sad verovatno ti je problem da ostanes bez telefona tako dugo,tako da u tom slucaju ne znam sta da ti kazem.Prodaja telefona u ovom stanju ti se definitivno ne isplati.Razmisli o narucivanju ekrana preko neta,pa da ti ugradi neki 'serviser'

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Spyker napisao:I, sta sad, Mercedes pravi lose aute?
Ako je merilo vrednosti kvalitet, onda da, pravi lose automobile.
Ogroman novac ulazu, da bi im se vratila stara reputacija nemackog kvalitetnog automobila.

miodrage napisao:ekran na E61 mrtav, puk'o je
Pa, de' to pokvari :ohmy: :uhuh:
Bolje gledaj ako moze nesto preko neta da se naruci, jer ovde kod nas i ako nadjes taj displej, izacice te mnogo skupo

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Sasa86 napisao:ok svako misli da zna najbolje ali uporedi onu na cijoj poledjini pise da je finska i onu na kojoj pise da je madjarska.:P
Ja od Nokia 3650 pa do n70(zadnji Nokia Symb koji sam imao) nikad nisam naleteo da je pravljen u Madjarskoj, i kod drugova kad sam gledao telefone primetio sam da Symbian Nokia-e sve imaju nalepnicu da su pravljene u Finskoj, a npr gomila 6230, 6230i i ostalih s40 telefona ima nalepnicu da su bash iz Madjarske tj Hungary(ili kako se vec pise). Da li je to slucajnost ili se Nokia smart telefoni stvarno prave samo u Finskoj? Ako vam nije tesko ajde bash proverite vashe nokie, cini mi se da ne greshim.
5130+Koss the plug....

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Ja sam naleteo na dosta nokia pravljenih u nemackoj (smart modele).Mislim da flagship i novi modeli se prvo prave u finskoj,da bi se kasnije ta proizvodnja prenela u druge fabrike.Razlike u kvalitetu ne bi smelo da bude,ali iskreno da mozete da birate izmedju 'made in Hungary' i 'made in Finland' sta biste izabrali? :wink:

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Evo da se i ja nadovezem na ovu pricu.
Masterokrata moj cale ima Nokiu 1112 i na njoj pise Made in Finland(dobio ga iz firme, a firma uzela u mt:s-u), jeste da taj telefon nije noviji Series40 ali nije ni Symbian. Na svakoj nokiji koju sam do sada imao pisalo je Made in Finland, al to su bili svi Symbian modeli.
Phantom Lord Lepse mi zvuci kad na telefonu pise: Made In Finland, al totalno mi je svejedno, bitno je da telefon radi, i ovaj iz Madjarske i ovaj iz Finske radi po istom principu.
A da nebih otisao skroz od teme, evo i ja da kazem nesto o E61, video sam ga uzivo i nesvidja mi se, nije to zbog nedostatka kamere, nego jednostavno nelezi mi u ruci.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Phantom Lord, bas ekran, da je staklo, lako bih ja. Nema veze, danas sam bio u Mobil-centru u Subotici gde sam i uzeo telefon, sutra narucuju display, dolazi prekosutra, najdalje u cetvrtak imam fon. Cijena, prava sitnica 65 evritja.
I da, telefon je Made in Finland, akoneko hoce da qpi :) Ma ne dam ja njega ni za sta. 3300 mi je isto mnogo Fin :D, a ostale Nokije koje sma imao su sa raznih strana sveta. Nikad nisam imao problema, nadam se da necu ni odsada.
Ovo sto mi se sada desilo je iskljucivo moja krivica.

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

jedno pitanje od mene,e61 mi treba prvenstveno za rad sa tekstom,mislim word i excel,kakav je po tom pitanu i jel postoji mogucnost mogucnost modifikovanja excel dokumenta?Treba hitno da kupim fon zbog skole :D :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Da,postoji mogucnost editovanja xls dokumenata, kao i obrada texta, medjutim dostaprimitivno,jer ipak je ekran mali cak i na ovom fonu.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Juce sam imao prilike da se malo duze poigram sa e61i i mogu reci da razlika izmedju njega i e61 nije toliko drasticna kao sto su je mnogi review sajtovi pretstavili.
Maska nije cvrsca,tj isto po malo 'zvace',tastatura nije mnogo udobnija,mada je dobrodosao veci razmak izmedju tastera.Nervira me sto su mnogi pricali kako je feedback tastera na e61 los i neudoban,a kako je to popravljeno na e61i,e pa nije,ja ne primecujem razliku.
Jedina prednost je navi pad,ali nazalost da stvari ne bi bile savrsene u stilu nokie,hrom se guli sa tog tastera :disgust:
Sve u svemu,nije da hvalim svog konja (e61i je kupio moj otac) mislim da e61 izgleda profesionalnije i skladnije i definitivno se ne isplati dati vise novca za noviji model.
Just my two cents,bez ljutnje vlasnici e61i :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Phantom Lord, po meni je razlika samo kamera. Sve ostalo je isto. E da, Navi-Pad mi je ocaj blagi. Mozda sam subjektivan jer sam daleko vishe naviknut na joystick, i kad samprobao Navi-Pad, bio sam pogubljen. O nekim igricama ne smem ni da razmisljam :)

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Koja kamera? Mislis na ono pozadi,to nije kamera,to je smesno :D
E moram da prestanem,napravicu svadju ovde :lol:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Da li mozete na qwerty tastaturi od e61 da kucate brze nego sto pisete? Nesto razmisljam da ako bih ga uzeo mozda bi mi bilo lakse pisanje u skoli, koje inace mrzim... Pa mi ovo palo napamet, a ako se nevaram, e61 oma najbolju qwerty tastaturu, pa ajde da proverim...
iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa tesko, jedino ako ne znas da drzis olovku. Ipak je pisanje olovkom nesto najbrze. Zamisli samo stenografiju bez toga? I ja mrzim pisanje, ali mislim da ne mozesda nadmasis olovku. Ali da ces kucati brze od svih ostalih, to je sigurno.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Slazem se,nema sanse,mada bi kucanje na pravoj tastaturi bilo definitivno brze,bar meni.Mozes da dokupis nokia bluetooth tastaturu 8)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

He,he, pa na pravoj tastaturi ne moze da se poredi, ja u skoli imam poseban predmet brzog kucanja, kucam skoro isto brzo kao i sto pricam... Ali to je kada se koristi deset prstiju, a na maloj tastaturi mogu samo dva... To sam hteo da proverim, ali ako je nemoguce, nista onda, nema veze...
iPhone + CX300

Odgovori