nokia 6600 ili nokia 6230

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
...

nokia 6600 ili nokia 6230

Post od ... »

menjam telefon, i planisam da uzmem jedan od gore navedenih (nokiu 6600 ili nokiu 6230)... da cujem predloge... tj. kritike i pohvale na navedene aparate...
unapred hvala...

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Po meni je 6600 definitivno bolji model...
A i mnogo mi je lepsa...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

skyline

Post od skyline »

definitivno 6600,jer to je ipak neka vrsta smartphone-a,ja planiram takodje da ga uzmem za par dana!

Gost

Post od Gost »

6230 ima vise opcije, npr sa 6230 mozes snimati video u trajanju od 4 min sa zvukom a kod 6600 mozes snimati samo 9 sec. 6600 nema radio i mp3 i veca je od 6230. Uprkos tome sto je u pitanju smartphone, ja bih se odlocio za 6230.

Sky

Post od Sky »

cenim tvoje misljenje Goste,mada razmisli ipak sta tebi stvarno treba,telefon za koji imas masu programa i igara za download ili telefon koji u stvari samo telefon sa naprednijim tehnologijama tipa kamera sa videom,mp3,radio...

Gost

Post od Gost »

OK, sto se tice mase naprednoh programa tu si u pravu ali 9sek videa, mislim da je to premalo. Ja sam isto hteo da kupim 6600, najmanji telefon sa kamerom, symbian... stvarno je super ali ipak tih 9sek :x

Sky

Post od Sky »

Goste,care,uzmes li nokiu 6600 neces pogresiti veruj,ja sam je dobio pre par dana!Na netu imas gomilu sajtova koji nude programe za download.Izmedju ostalih imas i program koji produzava snimanje videa!!!Sve imas!Ja sam se trenutno napalio na total ir remote.Program stvarno pravi cuda sa ostalim uredjajima kojima mozes upravljati daljinski! :wink:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

E sky aj baci neki sajt za skidanje aplikacuja za fon. Ja se razmisljam dal da cekam 7700 il da odmah uzmem 6600 ili p900, jel kamera stvarno moze samo 9 SEC. videa, ja mislim da moze vise

GreenFriend

Post od GreenFriend »

Mirko,najvise ces naci na sajtu aivanet.com,imas sve od sistemskih pa do zabavnih ali vrlo korisnih aplikacija.Na 7700 nemoj da cekas jer ce biti uzasno skupa,sacekaj malo jeftiniju alternativu 7610(dok joj malo padne cena),a snimanje videa kod 6600 se lako produzi sa 9 na nekih 40 sekundi,samo skines potrebnu aplikaciju!

Gost

Post od Gost »

Anonymous napisao:OK, sto se tice mase naprednoh programa tu si u pravu ali 9sek videa, mislim da je to premalo. Ja sam isto hteo da kupim 6600, najmanji telefon sa kamerom, symbian... stvarno je super ali ipak tih 9sek :x
Druze , symbian telefon znaci da koristi operativni sistem kao sto imash taj windows sa kojega sad kucash .

Evo ti malo uporedjenja . Zamisli da ti microsoft kaze da nemozesh da pustash mp3 na windows media playeru . Ti mu kazesh vazi , sad cu da skinem winamp i da rokash . Svatash ?

A ako kupish obicni (ne-symbian teefon ) tek tu cesh morati da radish sto ti nokia kaze . film od 30 sec i to je to ... Nemash moc upravljanj ...ok ?

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Real, men, real... :D
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Nemojmo sada o tome kako je Nokia 6600 kabasta, pa naravno da jeste kada je telefon pravi mali kompjuter. Telefon je mogao da bude manji, ali verovatno mnogo skuplji u proizvodnji a time i nedostupniji široj pubilci.

Svi aparati su na tržištu jer imaju svoje kupce, pa ko šta voli neka kupuje.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

.

Post od . »

6600 zakon: Symbian OS, mogucnost prosirivanja memorije kupovinom Secure Digital kartoce na 512MB - raj za MP3 i aplikacije 8)

pixel
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2004. 14:20

Post od pixel »

Imao sam mozda istu dilemu 6600 ili 6230 i odlucio se i kupio 6230.
Presudio je dizajn. Za moje ukuse 6600 je nezgrapan i jako ruzan telefon, kao u ostalom i vecina nokijinih telefona. 6230 je za one koji vole klasicnije jednostavne oblike. Sto se tice funkcionalnosti, naravno symbian je odlicna stvar ali s obzirom koliko funkcija sam dobio i na 6230 mislim da mi nije potreban. Prvih par nedelja ti sve te funkcije i instalirani progrmi budu zanimljivi, a posle vecinu ni ne koristis, nego sluze samo da impresioniras nekoga kad mu pokazujes sta tvoj ljubimac sve moze. Od funkcija koje su meni prakticne i svakodnevno korisne, jedino koristim pop3 mail, internet browser, mp3 i radio. Na 6230 imam savrsen STEREO zvuk kako na slusalicama, tako i na spikerfonu, dok to 6600 nema, a 6230 ima i radio.
No, ukusi i potrebe su razliciti.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Upravo zbog toga sam se ja odlucio za 6600,mnogo funkcija,mogucnost personalizacije telefona instaliranjem programa,itd itd.

Sa ovim telefonom,a i ostalim symbian "zverima",nikad nije dosadno,jer dok je symbiana,bice i raznih programa pisanih u njemu,svako ce naci neku korisnu aplikaciju prema sebi...
Istina da posle odredjenog vremena dosade isti programi,ali jednostavno obrises one koje neces vise i instaliras "sveze" :!:
Iskreno,voleo bih da 6600 ima radio i mp3 ugradjen fabricki(postoje programi :wink: ),ali nisu neophodni... :mrgreen: :mrgreen:

boki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2004. 19:20

Post od boki »

Sto se tice tih 9 sec. snimanja, tu nemas problema. Dovoljno je da skines neku aplikaciju tipa Camcorder Pro ili ETI Camcorder sa gorepomenute adrese i mozes da snimas koliko god hoces bez ohranicenja tj. koliko imas mesta na kartici.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Mrzelo me je da čitam prethodne komentare, ali mogu da kažem da je 6600 daleko bolji model, počevši od kamere, pa preko ekrana, a ima i theme i što je najvažnije ima Szbian S60 operativni sistem. 6230 je daleko manje zanimljiv i brzo predje u dosadu. 6600 ima očajan mp3, dok je na 6230 savršen a ima i radio, ali kao što već rekoh 6600 je daleko jači.

Uzmi 6600, nećeš zažaliti.
U susret novim izazovima...

Zorzzz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 29. Sep 2004. 08:05

Post od Zorzzz »

Ma ljudi, kome sta treba. 6230 je super, ima brz softver, i jos gomilu ok opcija. Ako nekome ne treba smart phone, to je izbor. Opet, ako treba da se vuce gomila podataka, knjiga, mini kancelarija, onda je 6600 bolja, bez obzira kako izgleda. Meni je izgled aparata uvek bio posle funkcionalnosti, jer ga bas rabim do maximuma. Dakle, vidi samo da li hoces da ti lepo izgleda, ima MP3, kamericu :), EDGE :), ili ti bas treba neka kobinacija Palm+mob jer to je 6600. A da je debela, pa jeste, ali...
Pozdrav od Djordja

Shark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 14:03

Post od Shark »

6230 je bolji telefon. radio sam na njemu i 6600 u isto vreme, i 6230 je lepši,bolji i brži telefon. I ja ga uskoro uzimam.
Shark

Zorzzz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 29. Sep 2004. 08:05

Post od Zorzzz »

ma jeste on lepsi i brzi, ali nije smart phone, tj nema citanja knjiga, e-mail-a bez limita ( zavisi od velicine mms kartice), nema dodavanja potrebnih aplikacija, ne full pristupa internetu. Sve ima svoje, pa kao sto rekoh, kome treba lep,brz i pouzdan (ali ne smart) phone, 6230 je izbor. (ili 6650, jos je brza). A kome treba smart phone, 6600.
Pozdrav od Djordja

Odgovori