Buducnost Mt:s-a , TS-a

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@Aleksaboy
VIP nudi homebox koji ti je zamjena za fiksni telefon (numeracija kao za fiksne brojeve) ali ti je to u stvari mobitel, tj. sve veze govorne i internet (GPRS/EDGE/UMTS) se ostvaruju bezicno. Zakonom je odredjeno da ti taj homebox ne smijes premjestati sa adrese koja je naveden u ugovoru, inace bi mogao uzeti SIM i ubaciti ga u pravi mobitel i imati mobilni sa fiksnim brojem i cijenom za fiksni:-)
Ovdje moze vidjeti kao to izgleda:
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=22312564&idnews=389142
T-mobile je oduvijek bio dio HTa ili tocnije t-coma, i u Njemackoj je t-mobile dio t-coma (zajednicko im je ime DT).Jedino ako mislis na Iskon, koji je bio samostalna firma koja je nudila internet ali je kupljen od t-coma i sada je njegov 100% vlasnik, a to je napravljeno da bi mogli snizavati cijene i konkurirati ostalim alternativnim operaterima (inace je HT definiran kao operater "sa znacajnom trzisnom snagom" i za svako snizavanje cijena mora pitati Hr.agenciju za telekomunikacije, da bi se sprijecio dumping cijena).

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Dobit Telekoma Srbije 12 mlrd. RSD?
08:23 | Izvor: Beta
Beograd -- Telekom Srbije očekuje 12,86 milijardi dinara dobiti pre oporezivanja u 2007. godini.

Poslovni rashodi, navodi list, biće povećani 5,5 odsto, na 60 milijardi dinara
To je šest odsto manje nego što je bilo predviđeno budžetom. Rebalansom budžeta ukupne investicije u ovoj godini smanjene su za šest odsto na 28,6 milijardi dinara, a troškovi marketinga povećani su 61 odsto, odnosno 109 odsto u oblasti mobilne telefonije, objavio je kompanijski list "Telekom svet".

Očekivani godišnji poslovni prihodi su, rebalansom budžeta koji je usvojio Upravni odbor Telekoma, povećani jedan odsto na 75,3 milijarde dinara, a 59 odsto prihoda se očekuje od fiksne telefonije i interneta, a 41 odsto od mobilne.

Predviđa se da će ukupan prihod od mobilne telefonije u 2007. godini dostići 30,3 milijarde dinara, što je šest odsto više nego što je planirano budžetom.

Kako se ističe, Telekom Srbije planira u 2007. godini da za 109.995 poveća broj korisnika fiksne telefonije, privuče 1.085.652 nova korisnika mobilne telefonije, poveća broj ADSL priključaka za 135.160 i dostigne stepen digitalizacije mreže 95,9 odsto.

Kompanijski list navodi da je Telekom Srbije je u prvih šest meseci 2007. godine ostvario neto dobit od 8,3 milijarde dinara, 12 odsto veću nego u istom periodu 2006.

Porast dobiti je zahvaljujući pozitivnim kursnim razlikama ostvaren i pored pada poslovne dobiti (EBIT) za osam procenata, sa 7,9 na 7,3 milijarde dinara.

Ukupni poslovni prihodi kompanije od januara od juna iznosili su 35,8 milijardi dinara, 20 odsto više nego u istom periodu 2006, a povećanju su najviše doprineli prihodi od mobilne telefonije, koji su porasli 40 odsto, navodi list.

Kako se ističe, poslovni rashodi u provoj polovini godine dostigli su 28,5 milijardi dinara, 30 odsto više nego u navedenom periodu 2006, a realizovane su investicije u iznosu 11,3 milijardi dinara.

Telekom jedini pruža usluge fiksne telefonije u Srbiji, a u oblasti mobilne telefonije, prema poslednjim podacima kompanije, drži oko 60 odsto tržišta sa oko pet miliona pretplatnika, u konkurenciji sa Telenorom i Vip mobajlom.

Prema podacima časopisa Biznis i finansije, Telekom je sa 15,8 milijardi dinara dobiti u 2006. godini zauzeo prvo mesto po zaradi među kompanijama u Srbiji.

http://www.b92.net//biz/vesti/srbija.ph ... _id=269835

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

Za one koje zanima, homebox koji nudi VIP u Hr. je dobio svoju inacicu i u Srbiji sa Telenorovim Connectom:

http://www.telenor.co.yu/?section=business&page=4203

Evo usporedbe:

homebox:

Tarifiranje na 15 sekundi i bez uspostave veze
pretplata 1500 din (u cijenu ukljecno 1Gb interneta)
telef. prema fiksnim 1 din. (ovo je najjeftinija cijena u Hr. inace je uobicajna cijena 2,8/1,4 din)
telef. prema VIP 10 din.
telef. prema ostalim mobilnim 15 din
dodatni Mb 2din. (moguce konekcje GPRS/EDGE/UMTS)
Sa ugovorom na 24mjeseca se dobije uredjaj za 10din.
(ovo su cijene sa PDVom, odnos kn/din 1/10)

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=22312564&idnews=389142

connect:
Mesečna pretplata 500 din.
Uspostava veze 1,9 din.
Tarifiranje Na 15 sekundi
Cena minuta ka Telenor mreži 3,5 din.
Cena minuta ka fiksnim brojevima 3,5 din.
Cena minuta ka MTS i Vip mreži 6,5 din.
Cena prenosa podataka 10 din./MB
Cena SMS-a 2,5 din.
Cena uređaja uz ugovornu obavezu 15.000 din. (sa PDV-om)

Najveca mana je sto je 1Gb oko 10.000 din dok je u Hr. oko 700-1000 ovisi koliko se racuna dio pretplate na sam telefon.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

One cene ka VIP mreži i ka ostalim HR mrežeme su vam srednjevekovne. Katastrofa. A ja mislio da samo nas deru. Aaaaalo bre 15din. minut :o

Telekom Srbija je prodat OTEu i Telekomu Italia 1997 u (ako se dobro sećam) avgustu, za milijarduipo maraka, i tada su pružene garancije novim suvlasnicima o zaštiti od konkurencije u trajanju od deset godina, tako da zato već počinju polako priče o drugom operateru, ali ako ponuda bude dobra kao u Hrvatskoj, verujem da će se na novu mrežu prebaciti samo nestrpljivi kao moj drugar iz Zemuna koji je '91 podneo zahtev za fixni a dobio ga pre 3 meseca.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Mt:s se privatizuje, kaze juce na TV Dinkic, i svi oni koji do 31.12.2007. napune 18 godina i svi oni koji imaju vec 18 godina i vise dobijaju besplatne deonice od privatizacije mt:s-a i drugih drzavnih firmi koje se prodaju. jedini uslov je da ta osoba koja dobija deonice do sada nije ni jednom dobila besplatne deonice. deonice su u iznosu od oko 1.000 evra po osobi. nazalost ja punim 18 tek sledece godine.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

ne mt:s nego citav telekom srbija se privatizuje ali to je sve na dugackom stapu ali i pored toga je dobra vest
Remember, remember
The 5th of November

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

batancev pa dobro, na to sam i otprilike i mislio, al jedini problem je sto neki nece doziveti da dobiju deonice od privatizacije(npr. penzioneri), jer se deonice dobijaju tek krajem 2008 godine, a do tada moze biti svasta.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

mozda zvuci morbidno ali na mladjima svet ostaje
ti isti penzosi odn. vecina njih je svojim stavovima i glasovima sve nas dovela gde smo sada
u g*****a
ali to je off
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cekaj cekaj, nesto tu meni nije jasno... I ja i Pera, Mika, Tantula... svi ce da dobiju deonice, ili kako?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

miodrage tacno tako, i Pera i Mika i Tantula i Ti cete dobiti deonice, al jedini uslov je da niste dosada dobijali besplatne drzavne deonice i da imate vise od 18 godina. vreme ce pokazati da sam mozda u pravu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ispunjavam sve u slove. Samo mi nesto tu nije jasno... Zasto bi drzava razdelila imovinu na kojoj treba da zaradi? Ako treba svi gradjani da dobiju, ili ajde, da odbijemo 2% (sto je beznacajno), drzava treba da podeli 7 miliona deonica, puta 1000E koliko si ti rekao = 7 MILIJARDI Eura!!!! To tesko da ce ici.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Cifra je je nekih 4 Milijarde (nisu svi punoletni a neki su bogami i dobili akcije) e sad to je u varijanti da se dele pare od SVIH drustvenih firmi a ako se deli od onoga sto su naveli da ce deliti cifra vise nije 1000 nego nekih 40-50 evrica sto vec spada u kategoriju moguceg.......
E sad sto se konkretne privatizacije Telekoma tice pa ja od toga nista ne ocekujem iz ugla korisnika a zasto pa vec sam pominja ranije na ovom topiku ne bih da ponavljam.....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa u nasoj zemlji ima samo 7 miliona glasacha, to ce reci toliko punoletnih... E sad, broj onih koji su dobili neke akcije po meni ne prelazi 2% ovog broja, sto je zanemarljivo. Akoje i 4 milijarde, ionda je to 500+ Evritja. a da to tek tako podele narodu... ma nema od te priche nista.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

miodrage ma i ja sve mislim da od toga nema nista al voleo bih da nisam sam u pravu, jeste da ja nedobijam nista od toga. tako je isto bilo i za robne kuce Beograd, obecali neke akcije, a ono posle prodaje akcije se odjednom smanjile.

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

@gargamel4

Da VIP je poznat u Hr. kao skup igrac (a ove cijene za homebox su u rangu cijena fiksnih telekoma), a ni t-mobile nije puno jeftinij ali od kada je Tele2 dosao prije dvije godine sada se moze razgovarati prema svim mrezama za 4,9din plus uspostava poziva od 2,5 din. :-)

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

miodrage napisao:E sad, broj onih koji su dobili neke akcije po meni ne prelazi 2% ovog broja, sto je zanemarljivo.
4 000 000 stanovnika ima pravo na te akcije.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vojkan22, odakle ti taj podatak? Ko su ti ljudi, i na osnovu cega imaju pravo na akcije?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

miodrage, nemoj sad i ti da cepidlacis, to je bilo onako odokativnom metodom slucajnog uzorka :lol: Sta si se stisao za 10 akcija od po 500-1000e ... Nije to toliko velika cifra :lol:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

To znaci da je bolje za nas da svi predjemo na mt:s jer ce akcije vise da vrede :roll: Sto pare da dajemo strancima kada mozemo sami sebi.

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

miodrage, Dinkic rekao. Na akcije imaju pravo svi koji su zakljucno sa 31.12.2007. punoletni + nisu ranije dobijali besplatne akcije.

Odgovori