Srpski ili engleski?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Koji jezik koristite na Vasem telefonu?

engleski
41
79%
srpski
11
21%

Ukupno glasova: 52

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Srpski ili engleski?

Post od Spyker »

Dakle, koji jezik na telefonu koristite, i sta vam vise odgovara? Ja sam oduvek koristio engleski, nekako mi je glupo na srpskom, ne znam zasto, ali mi je normalno da bude na engleskom.
iPhone + CX300

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Engleski...ne znam da li je u pitanju navika,ali cini mi se da neke reci su vezane za engleski i ne mogu lepo da se prevedu.Pokusao sam da se prebacim jednom,ali sam se brzo vratio na staro :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja takodje koristim engleski. Majci sam na Nokii 1100 stavio Srpski i smesno mi je kako je napisano, pogotovo ona podesavanja. Lakse se snalazim kada pise na engleskom!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Koristim engleski jer sam se toliko navikao na engleski da neke komande ili opcije ne bih mogao nikako da nadjem da su na srpskom :shock: Sramota ali je tako :oops:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Evo ja sam prvi glasao za srpski, mada iskreno receno i meni vise odgovara engleski ali posto UVIJEK koristim srpski T9 za pisanje nekako mi logicno da i meni bude na srpskom.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

engleski definitivno....Mnogo je lakse nekako... najcesce srpski koriste >pretezno< ljudi kojima telefon sluzi za poziv i poruku :) naravno nije tako kod svih....
.

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Meni mi je uvek na engleskom, na srpskom mi je nekako skroz neprikladan, a koristim hrvatski T9 i nezamislivo mi je da kucam poruke na stari "standard abc" nacin
w810 + 8GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

uff.... engleski naravno... na srpskom tako glupo zvuce neke reci da ostajem bez teksta kad procitam,ili pocnem da se cepam od smeha...
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

vlada1970, je ima dobru izjavu: "neke komande ili opcije ne bih mogao nikako da nadjem da su na srpskom " tu si bre upravu 100%! :) :) :)
Smesno zvuce te nase reci na mobu!!!

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Re: Srpski ili engleski?

Post od tekt »

definitivno engleski,kad ukljucim srpski na telefonu nemogu da se snadjem kao izgubljen slucaj sam,jedino sam ubacio srpski kad pisem sms....(da su od pocetka postojanja telefoni imali srpski nebi ni pomislio da mi fon bude na engleskom :chytry: )

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

ma Engleski mi ko maternji, Engleski jezik sam uvek imao u telefonu, jedino sam experimentisao i ubacu u N71 Srpski jezik, al totalno sam bio izgubljen nisam uopste mogao da se snadjem, pa sam naravno vrno na Engleski, jedno vreme sam na Motoroli A835 drzao Nemacki jezik, cisto da vidm koliko znam napamet telefon i precice.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Svakako engleski...

Mnogo je lakshe da se snadjem a i preglednije je obichno na engleskom nego na srpskom...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Engleski takodje, skroz je cudno kad je fon na srpskom/hrvatskom ili tako nekom jeziku.

Kad je fon na srpskom treba mi minut da se priviknem :D
and justice for all...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ja navikao na engleski, kao i 93 posto vas .

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Na mađarskom :D :D :D
Šalim se, ovo je čisto da razbije monotoniju. Nema šanse da se sa srpskim snađem ko sa engleskim, barem u informatici. "Iseko sam sliku iz albuma, i zalepiću je u novu fasciklu". Misiiiim stvarno. Na w950 mi je malo i drago što nema srpski, ali na e50 sam dotični ubacio u telefon samo da bih imao T9, sa kojim se mnogo lakše kuca, mada umeju da ispadnu i poprilično neverovatne kombinacije samo ako se malo ne pazi, ali kad nešto upisujem u kalendar i kontakte tu apsolutno koristim čćšđž.

:)

edit: i još jedna stvar koju sam zaboravio da napomenem - ako bih se već prebacio na srpski, izuzetno bi me nerviralo to da mi je OS na srpskom (još gore na ćirilici) i da je sve sistemski podržano, a da skoro ni jedan dodatni program nema podršku. Isto važi i za telefon i za komp.
Poslednja izmena od gargamel4 u Čet, 08. Nov 2007. 15:04, izmenjeno 1 put ukupno.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ajde ja sam ocito jedini na srpskom..

inace koristim naravno engleski ali da se ne lazemo.. kako sam presao na z3, kad prebacim na engleski nemam govorno biranje zvanja nego govorno biranje za opcije tipa posalji poruku, otvori tu aplikaciju itd a kad prebacim na srpski onda mi je govorno biranje klasicno, pritisni dugme, reci ime i zove

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Koristim Engleski ili ponekad Francuski.
Debilno mi je na Srpskom meniju, kada ima skracenica, jer ceo izraz ne moze da stane u jedan red.
A, cesto mi se desi da ne razumem uopste sta te skracenice znace...to je pogotovu slucaj sa prastarim ericsson telefonima

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Engleski,pre svega jer sam se godinama navikao tako da sad nema sanse da bi stavio srpski na telefon cak i da ga imam! :roll:
Svaki put kad mi neko da neki telefon sa srpskim menijem,osecam se ko da prvi put drzim taj telefon u ruci,a o nekim debilskim prevodima funkcija necu ni da govorim! :lol: :wink:

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

koristim engleski, na srpskom ne mogu da se snadjem :oops: , nekako je cudno :oops: na srpskom.

8)

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Inglish of kors :D Meni sa srpskim jezikom mi je mnogo konfuzniji, ali starijim ljudima posluzi za poruku ili tako nesto ko sto rece ZzHn
HTC M8Q HTC 10

Odgovori