2 kartice u jedan adapter, bukvalno.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 17. Maj 2006. 12:40
2 kartice u jedan adapter, bukvalno.
Video sam negde da je kod nas počelo da se radi ono seckaš karticu tacno na bakar, pa se dve takve nabiju u neki adapter koji liči na SIM, i onda menjaš 2 broja. Pomozite, gde je to. Ja koristim Green2 sa kloniranim brojevima, ali zet hoce 3 naša + jedan italijanski. E sad, ja hozu da mu nabacam ta 3 naša na Green 2, pa njega da recnemo i taj italijanski, pa sve to naguramo u fon, pa da vidimo kako ce da se ponaša. Loodilo, a? Čini mi se da sam to video na ovim reklamicama gore, ali sada nigde nema. (italijanska je v2, pa ne može da se klonira)
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
-
- Novajlija
Ne mogu dve u isto vreme da budu aktivne na dva telefona(ovo nije moguce za sad) i nije preporucljivo ovo isprobavcati.
Ja radim na Green2 karticama i sa njima nema problema,rade u svim telefonima.Ako je originalna kartica u jednom telefonu aktivna a kloniranu ubacis u drugi sa tim brojem istim,u sistemu ce biti prijavljena ona koja se poslednja prijavila u isti tj. na mrezu,znaci onaj telefon koji je zadnji upaljen.
Primer,ako uzmete telefon vase lepse/jace polovine da onesete nesto do servisa
i kartica ostane u njemu,vi je isklonirate i broj ubacite na Green2 gde imate vec svoje brojeve u svom telefonu.Kada vi aktivirate njen/njegov broj vama stizu poruke recimo ujutru ko je sve zvao ili slao njoj poruke preko noci ako je bio iskljucen telefon ili uvece pre nego sto legnete ako ne gasi telefon nocu vi aktivirate njen/njegov broj i vama stize.Nemu/njoj telefon pokazuje da je u mrezi i da ima signal i ako nije.
Pozdrav
Ja radim na Green2 karticama i sa njima nema problema,rade u svim telefonima.Ako je originalna kartica u jednom telefonu aktivna a kloniranu ubacis u drugi sa tim brojem istim,u sistemu ce biti prijavljena ona koja se poslednja prijavila u isti tj. na mrezu,znaci onaj telefon koji je zadnji upaljen.
Primer,ako uzmete telefon vase lepse/jace polovine da onesete nesto do servisa

Pozdrav
-
- Novajlija
Nisam ni mislio da budu aktivna dva broja u dva fona (mada sam cuo po inostranstvu da daju tu uslugu, npr. za auto, jahtu, zvone oba, pa gde se pre javiš, kao kada imaš više fiksnih u kuci.) nego je sledeca situacija. Ja koristim kloniranu sa 4 broja. I moj zet hoce da mu kloniram 3 nasa broja. I to je OK. Ali se problem javlja kod kloniranja njegovog 4 broja, jer je italijanski, WIND kartica iz 99, i izgleda da je v2 enkripcija, jer mi uopšte ne polazi za rukom da je iščitam. E sad, postoji u taj DUOS sistem, koji trpa dve kartice-cipa u jedan adapter koji je iste veličine kao i obična SIM kartica. Pitanje: šta mislite šta bi se desilo kada bi na jedno mesto stavili tu WIND karticu, a na drugo Green2 kloniranu, da li bi to radilo? Da li je neko imao proverenog iskustva, da ne iseckamo sve moguce kartice, i onda na kraju ne radi. To me brine. Nadam se da sam sada bio malo jasniji.
- Lomnica_city
- Expert
Mislim da on hoce da u jednom adapteru drzi dve SIM kartice sa SAMO onim delom sa cipom (2xminiSIM) ali to telefon NECE prihvatiti kao dve kartice,vec ce samo ona koja dodiruje SIM kontakte biti"ocitana"a druga ne moze da ih dohvati pa ne moze!Znaci vrati se na moj prvi post i vidi sta ti treba,i ne sece se nista,samo treba da imas malo lufta da to moze da se zavuce ispod baterije ili poledjine maske (nisi rekao koji je telefon u pitanju pa ne znam sigurno)!
Pozdrav
Pozdrav

„DUOS sistem“ sistem objedinjavanja dve SIM kartice u jednu.
DUOS sistem je patentiran i kao takav jedini legalan sistem koji je od nedavno prisutan i na našem tržištu.
Preduzeće ***** je generalni distributer ovog proizvoda za SiCG.
DUOS sistem obuhvata skoro sve grupe korisnika mobilne telefonije bilo da su u okviru malih, srednjih ili velikih sistema poslovanja gde je u toku radnog vremena u upotrebi busines broj, ljude koji su često na relaciji zemlja-inostranstvo zarad umanjena rominga, ljude koji imaju tajni broj, ljude koji pri promeni sopstvenog broja žele da sve poznanike lakše prebace sa postojećeg na novi broj kao i mnogi drugi.
Šta je DUOS sistem ?
DUOS sistem omogućava da se od dve postojeće napravi jedna SIM kartica, tako da ćete umesto sa dva telefona od sada sve završavati jednim telefonom. Postupak izrade je vrlo jednostavan i ne oštećuje ni jednog od operatera mobilne telefonije. Fizički se izdvaja čip (srce) kartice i smešta na podlošku koja na sebi ima kolo koje povezuje dve SIM kartice.
Kako funkcioniše DUOS sistem ?
Ugradnjom DUOS sistema u meniju vašeg telefona pojaviće se dodatna aplikacija pod nazivom „2in1„ kojom se za par sekundi prebacujete sa mreže na mrežu tj. sa broja na broj bez gašenja i restartovanja telefona bez zahteva za PIN-om(kao kod modela telefona sa duplim ledjima ili kao kod kloniranih kartica).
Dostupnost oba broja se postiže divertovanjem broja na broj ako vam je to zaista neophodno. Na kraju vaše SIM kartice se uvek mogu vratiti u prvobitno stanje tako da imate dve odvojene SIM kartice.
Uz Duos sistem (kartice) ide i aparat za preciznu izradu kartica tj. precizno sečenje čipa (srca) kartice.
Radi na svim postojećim telefonima , tako da korisnik može menjati telefon i prebacivati karticu iz jednog u drugi telefon.
Telefoni se softverski ne diraju niti se išta u telefonu menja znači vrši se zahvat samo na SIM karticama.
Sve gore navedeno mozete da narucite ili da se informisete na sledecem broju telefona!!!...
Jel postoji firma koju necemo reklamirati...
- Lomnica_city
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
-
- Novajlija
- Lomnica_city
- Expert
Braticu dize godinu i kusur staru temu,otad se stosta promenilo,a sto se tice nosenja druge kartice u novcaniku,ja par godina nosih 063 u dzepicu za sitnu lovu i ne izgubih je nikad,a sad je lako klonirati vise kartica na jednu i izbeci nosenje dve-tri kartice u novcaniku,kao sto rekoh dosta se promenilo za ovih godinu i kusur!
Pozdrav
Pozdrav

- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
Evo pošto gameforce ne voli da se otvaraju nove teme zanima me sledeće: koja je procedura kad hoću da stavim 3-4 broja na jednu karticu (Vip prepaid, m:tel RS prepaid, mt:s prepaid i eventualno mt:s postpaid
). Znači ja hoću da imam 4 broja na jednom telefonu nije mi bitno da originalna kartica radi na nekom drugom telefonu. I kad bih ovo uradio da li bih imao u meniju opciju da mjenjam brojeve i kako to ide? Kad promjenim broj da li se resetuje telefon ili ide on the fly?

- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Daddy Yankee, džabe si sarkastičan!
Nije da ja nešto volim ili ne, nego je to PRAVILO FORUMA!
Drugo pravilo foruma je da se potraži prvo (što si ti pokušao i ja to cenim ali nisi dovoljno).
Da si se malo potrudio našao bi temu na 3 strane koja piše samo o tome.
(dakle i ovde si pogrešno postovao)
Pogledaj malo ovde:
viewtopic.php?t=5728
Sve što si ti pitao već piše
Nije da ja nešto volim ili ne, nego je to PRAVILO FORUMA!
Drugo pravilo foruma je da se potraži prvo (što si ti pokušao i ja to cenim ali nisi dovoljno).
Da si se malo potrudio našao bi temu na 3 strane koja piše samo o tome.
(dakle i ovde si pogrešno postovao)
Pogledaj malo ovde:
viewtopic.php?t=5728
Sve što si ti pitao već piše

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Takvu mogucnost mozes dobiti samo kloniranjem kartica ali bez Vipa(kako sam citao da je njihovu karticu nemoguce ocitati).Sve to pod uslovom da nadjes nekog da hoce da ti uradi kloniranje kartica.Dual sim adaptere vise niko ne prodaje.(navodno,kako su me obavestili,zabranjena im je prodaja i nece ih biti u ponudi).
LG G2 Black,16GB