Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

morbius: "Primetio sam da ima bubica koje su u vidu čepova, prigušuju li one okolnu buku?" Da, prigušuju, zvuk sa sluški se "izolovanije" tj.jače čuje.
morbius: "Ne bih da odvrćem zvuk do štetnih nivoa." Pa nemoj, imaš volume taster, ljudi smo, nismo životinje.
btw adapter 2,5mm to 3,5mm (malecki činč) košta ispod 100 dinara.
Šta još fali za slušanje audio knjiga?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

Fali predlog za neki konkretan model.
Ne interesuju me preterano stvari kao što je dubina basa, treba mi jak i čist zvuk i što bolja izolacija od okolne buke. Podrazumeva se i da slušalice ne žuljaju u ušima i da ne ispadaju.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To ti važi za dosta modela sa ramom (raifom :D ) oko glave, tj. velikih sluški, za bubice tipa Sennheiser mx 75, kao i za 80% plug, tj. inear modela, a basovi nisu nikakva exkluziva i ne moraš ih uključiti na playeru/telefonu, ali je lepo da postoji mogućnot da ih slušalice verno prenesu. Za slušanje ljudskog govora ti terbaju samo srednji. Na w950 postoji preset equilizer koji se zove spoken word.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

morbius, za to što tebi treba odgovara masa slušalica, 500-1.000din. Ne postoje slušalice koje će ti same po sebi pojačati zvuk osim mehanički (tj.izolacijom spoljne buke - plugin, inear, a one znaju da žuljaju u ušima). Kupi nešto u tom cenovnom rangu omaže 16ohm (veća omaža-slabiji output) i podesi EQ kao što gargamel4 reče, nek'EQ bude u obliku ćirilićnog slova Л :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 12. Jan 2007. 22:49

Post od kroki23 »

ljudi, meni jednostavno sve sluske koje sam do sada koristio , a uglavnom su bile neke do 500din, se cuju suvise slabo... U kombinaciji sa n70 i adapterom ad15. Mislio sam da ce ad15 resiti problem sa glasnocom ali uzalud, meni se ipak najbolje do sad pokazale ove koje sam dobio uz nokiu hs 23.dakle, kako pojacati zvuk na fonu? uzeo bih neke sluske do 2000din.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Pa naravno da je slab i da AD-15 to ne može da ispravi. Dobri inear modeli možda i mogu da se nađu za 2000, ali ako možeš više nemoj da se ustručavaš. MIslim da ćeš i sa oni Creative-om EP-630 biti zadovoljan.

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kroki23 »

gargamel, pa kako da resim onda problem glasnoce kad ad15 ne moze?pukao sam 1000din za njega uzalud. jel bi neki drugi adapter resio problem? koliko su te ep-630

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

gargamel4, nađoh puno Sennheiser modela, ali tih mx 75 u lokalu ni od korova (razlikuju li se od MX-55 po čemu osim po boji?). I koliko vidim, sve su samo sluške, bez mikrofona. :(

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kroki23 »

Narucio sam zenhajser cx300,stize mi sutra, ali je model fake, nije original. Svi mi kazu da razlike u zvuku nema. za 1900din,vrh!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ispadnu mi MX75 i predje drugar stolicom tj tockicem preko njih i onaj ulaz otpadne :shock: dal neko zna koliko kosta ta popravka?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

cccccccc........

kroki23 - ne bi. Takav je kakav je. Ostaju ti stvarno kvalitetne slušalice sa velikom (16oma) impedansom da bi bile glasne.

morbius, po mnogo čemu :wink: MX 75 su sportski model, kabl od zelenog silikona (manje više što je zelen, ali ipak je silikon), kao i kapice, imaju neku meni nepoznatu tehnologiju zaštite od znoja manje vlage i prašine, i kao najuočljiviji detalj iznad same bubice kao nastavak koji podseća na manju bubicu koja se utakne u gornji deo ušnog kanala čime je skoro isključena mogućnost da ispadnu iz uveta. I dobija se mnogo fensija futrolica: google je čudo

madness99
, bubice se ne popravljaju :uhuh:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ma onaj 3.5 jack na to sam mislio mora da to moze da promeni,a MX75 je bas fensi i extra svima se svidjaju 8)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

stwan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 19:43

Post od stwan »

jel znate mozda gde ima da se kupi za nokiu n70 adapter za slusalice od 3,5mm u novom sadu? mislim u kojoj radnji i koliko kosta, od prilike?
hihop konza!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

madness99 brate, veruj mi da sam bio u 4audio predstavništvu i sa MX 550 imao isti problem i da onaj beli pogled koji su mi uputili kada sam pomenuo popravku bilo kakvih bubica ne želiš na svojoj koži da osetiš.

Trebalo bi da to možeš i u domaćoj radinosti da popraviš. Između samog džeka i kabla nalazi se ono malo telo u kome su spojevi žica. Preko toga se nalazi zelena gumena navlaka. Navlaku povuci ka kablu tj. slušalicama. Pažljivo iseci plastiku koja drži žice, trebalo bi da provališ koja boja žice ide na koji konektor i da to nekom dobrom lemilicom, čitaj koja se greje do 450 stepeni, zalemiš nazad i nekom plastikom ili silikonom zatvoriš. Kad se to malo ili skroz prosuši navuci zelenu navlaku nazad i voila.

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Zna li neko gde ,mogu da se nadju sliske hpm80 imaju ugradjen fm prijemnik i koliko kostaju???? : :dry: :dry:

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kroki23 »

Stwan, cimaj lomnica_city, on je meni prodao ad 15 za 1000din,tada je imao jos jedan ili dva.mislim da ima i ad41/46 koji imaju i spikerfon

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Planiram da uzmem kvalitetnije slusalice koje cu koristiti na n73,pa mi treba preporuka koji model izabrati:creative ep-630 ili koss keb-24,ili nesto trece?Sta preporucujete?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Hocu da kupim Sennheiser CX 300 headphones ali mi treba pomoc gde mogu da ih kupim u Beogradu (Srbiji) po najpovoljnijoj ceni? Takodje mi treba i adapter preko kojeg bih povezao sluske sa Qtek S200 a da po mogucstvu ima mikrofon kako ne bih izgubio handsfree. Ove koje sam dobio uz fon su za prosecnog korisnika i bole me usi od njih! Moze li mi neko pomoci? :blinky:

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

@kroki23, da li si dobio te CX300 i kako rade,da li stvarno imaju zvuk kao originalne? Ja sam skeptican sto se tice fake-ova,mada nikad se ne zna... :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Zeljko, imaš: 4Audio i TechnoMax, pa traži 8)

Odgovori