Potrebna pomoc oko kupovine telefona (max 250e)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lilly
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Nov 2007. 22:18

Potrebna pomoc oko kupovine telefona (max 250e)

Post od Lilly »

Okic, nemojte sada da se smejete ali poslednji telefon koji sam kupila je Samsung x660 i to samo zato sto sam bila zapela za mob na preklop. :oops: Znaci, ne pratim desavanja u mobilnom svetu, ne udubljujem se u analize i uporedjivanja istih... sto ce reci - slabo se razumem u mobilne. :? (a vas je za sve ovo bas briga jel' da?! :lol: )
E sad, cemu ovoliki uvod? Htela bih da (zasluzeno) sebe castim sa jednim novim aparaticem. Sta mi je bitno: da je dobar, funkcionalan, da ima bluetooth, kvalitet kamere mi nije primaran - imam digitalac - ali nije na odmet, i da, obavezno da mogu preko pretrazivaca da pristupam net-u, znaci ne ono, wap ili kako god, vec "pravi" net. E-mail pristup takodje bi bio veliki plus. Valjda je to sve... Cenu sam naglasila u naslovu teme, 250 evrica je maksimum koji bih mogla da odvojim trenutno, ako ima nesto jeftinije -super.
Hvala vam unapred.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa mislim da ti se u tu kombinaciju uklapa Nokia N73,super kamera,funkcionalan,velik ekran,tako da je pogodan za net,a mozes da ubacujes sta god ti zatreba... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Lilly
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Lilly »

Hvala na odgovoru.
Interesantno, ali to je prvi telefon koji me je zainteresovao, kada sam preko pretrazivaca trazila neke ideje, ali cini mi se da je na kraju teksta o njemu k800i ipak odneo prevagu (ako se dobro secam) koji je ujedno dosta jeftiniji.

Neekoll@89
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 15:56

Post od Neekoll@89 »

Lilly,pogledaj nokiu n76,pravi zenski telefon na preklop:oops: ,tanak,lep telefon,veliki ekran,ima
sve napredne funkcije... :wink:
Ljudi sta sam ja izgubio pare na telefone...le le...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Neekoll@89, n76 se guli,pa jako neugledno izgleda posle nekog vremena....
kapoerista90, n73 odogovara po svim parametrima,ali ako devojka do sad nije imala symbian,onda joj i ne znaci mnogo
Lilly, kao sto si sama rekla,k800 je odlican telefon za taj novac i ima sve sto ti trazis.....
Ako ti dizjan ne odogovara pogledaj k810 (malo redizajnirani k800,za malko vise novca)
D500&E71

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Lilly, , PO MENI, je k800 dosta ruzan u odnosu na n73..

n73 mozes da nadjes u bez, crvenoj varijanti koji izgledaju stvarno extra..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Re: Potrebna pomoc oko kupovine telefona (max 250e)

Post od milann »

Lilly, tebi bi onda potpuno odgovarao E50. Ustedeces pritom pare, a i sam telefon je vrlo zgodan za zensku ruku (tanak i lak).
Poslednja izmena od milann u Sub, 24. Nov 2007. 22:52, izmenjeno 1 put ukupno.

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

ja sam zbog neta pomenuo N73 zbog ekrana koji je za internet extra,a sve ostalo je prakticno plus... mislim da je N 73 bolji od k800i ako je net primarna stvar... k800i ima bolju kameru(mizerno mala razlika),i to je to...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

milann, ne bih se slozio sa tobom.. ako devojka vec ima parice nek pazari n73 jer je stvarno odlican i odgovara Lillynim, kriterijumima.. a i mnogo mi je lepsi od e50, a ona je ipak zensko i treba da ima lep telefon..
N-Naravno..!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

gallee napisao: a i mnogo mi je lepsi od e50
Pa dobro, stvar ukusa. Eto, ja kad bih video zensko da nosi E50, istog trenutka bih se i zaljubio.. :oops: :oops: :D :lol:

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Definitivno N73. :wink: Ima sve sta ti treba, dobro izgleda i uklapa se u budzet (+ ti ostane para za 2gb memorijsku). :D

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

kapoerista90, i k800 ima jedno 2 puta bolju autonomiju,znaci ako kod nekog baterija na n73 traje 2 dana,kod njega ce baterija od k800 trajati 4 dana....
A prednost java telefona je sto se ne zaglupljuje,brzi je,a uvek postoji opera mini za net....
D500&E71

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Stoji, E50 je lep, ali N73 je daleko boli po skoro svemu... meni se E50 mnogo svidja...

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

loki13, meni na n73 baterija ladno izvide 3 dana, sa maximalnim koriscenjem.. :shock: :wacko:

n73 def.. ima veci ekran od k800 >>> a to ti je mnogo bitno za lagodan suf po nety..`
N-Naravno..!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Iz ličnog iskustva e50 je stvarno jako dobar i zahvlan telefon i veoma je funkcionalan za surf i mail, sjajan ekran, kamera ništa posebno, nema 3G koji retko kome i retko kad treba (SE se tek sad setio da počne da stavljataj 3G u skoro sve telefone a video pozive i u svetu malo ljudi koristi), kompaktan, čvrst (ne krcka), nije ružan............A i deo foruma je rešio da se zaljubi. Ima li bolje kombinacije?

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

evo ja sam presao sa k800 na n73(i ne kajem se ni malo) ali licno mislim da bi za nju dosta bolji izbor bio k800... znam kako se cure nerviraju kad ne mogu sve da urade u sekundi a k800 je 5x brzi od n73
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Lilly
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Lilly »

Evo mene! :)
Hvala vam svima na savetima i i dejama.
Koliko sam shvatila, svoju potragu za novim telefonom, bi trebalo da suzim na N73, E50 i K800i? Super! To su tri telefona vise u uzem izboru nego sto sam ih imala juce! :lol:
Citajuci vase odgovore pojavila su se neka pitanja (i nemojte da mi se smejete :oops: ):
-sta je to symbian (N73), zasto je dobar-nije, zasto bi mi bio potreban-ne bi?
-onaj deo sa operom mini u K800i takodje nisam shvatila...? :oops: Please, objasnite...

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Lilly, opera mini ti je java programkoji se instalira na bilo koji telefon i preko njega imas pristup celom netu,varijanta internet brovswera za telefon....mada fabricki brovswer na k800 radi isti posao kao i opera mini....
Sto se tice symbiana,to ti je poput windowsa za komp,znaci na njega mozes instalirati skoro sve programe koji imaju odogvarajucu extenziju.....prednosti su neogranicena personalizacija telefona,a mane su sporost,krace trajanje baterije,bugovanje i sto i za neke proste operacije moras instalirati aplikaciju (npr brojac sms poruka,slika pozivaoca i dr)
Sto se tice symbiana,ako se dobro razumes u kompove (znaci instaliranje,deinstaliranje,crack itd) onda ti koriscenje ovog operativnog sistema nece predstavljati problem,u protivnom hmhmhm,slobodno ga preskoci
D500&E71

Lilly
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Lilly »

Hvala loki. :)
Sto se symbiana tice, s' jedne strane mi se dopada ta personalizacija, ali te mane mi sad bodu oci. U kompove se razumem, nisam bas sys.admin ali nisam ni mnooogo losija, tako da mi to sve i mozda ne bi predstavljalo problem... Ne znam, zbunjena sam i dalje. Potrudicu se da ovih dana nadjem vremena da odem do neke radnje i uzivo uporedim E50, N73 i SE K800/810 pa da vidim da li ce mi to pomoci. Mada, trenutno onaj izbacen poklopac za kameru na K800 mi deluje bas ruzno... :dry: A i mislim da mi se dopada varijanta telefona koji ima veci displej, kao sto bih rekla da ima N73.
Ako imate jos nekih sugestija, saveta ili predloga - slobodno pisite.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Lilly napisao:Mada, trenutno onaj izbacen poklopac za kameru na K800 mi deluje bas ruzno... :dry:
Pogledaj onda K810i (naslednik k800i), za koji mnogi tvrde da je lepsi od K800i i nema izbacen poklopac za kameru.. 8)

Odgovori