explodirao k300

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

explodirao k300

Post od napalm death »

danas sedim u kaficu.. kad, ulaze troica likova,.. sedaju bas sto do moga.. nisu sedeli 5 minuta kad.. explozija !!

na stolu eksplodira telefon kao bomba.. ok, necu preterivat ali ipak mislim da je malo previse za bateriju da se onako ponasa..

tacno pola baterije je eksplodiralo a ono pola se ponasalo kao kad zapalite barut, onako pršce iz nje kao prskalica ipusta uzasan dim koji je gori od suzavca i onako, jako jako gust

svi smo izletili vani jer je smrad bio nepodnosljiv.. na svu srecu likovima nije nista bilo samo je ovome jednom malo u oci uletio uzasan dim a meni eto, malo sprzilo ruku, ma nista posebno, kao zar od cigare..

ja sam uspeo izvaditi svoju glupu debilnu retadriranu motorolu ali, dok se upali kamera, dok ja nastimam da snima u naj vecoj rezoluciji lik je moga kupit drugi telefon.. i kad sam sve to nastimao pritisnuo sam da se snima li, iz nepoznatih razloga nije snimala tak oda.. na zalost nisam vam mogao prenjet frku

znam da je bila jedna situacija gde je liku eksplodirala baterija na dva telefona ali to je bilo na punjenju i zbog struje.. tacnije, mislim da su mu punjaci pukli a ne baterija, ne secam se.. gledao sam na netu da se baterija par puta pocela dimit ali eksplozija.. to je vec uzas, ne do Bog da je telefon bio u djepu ili jos gore u ruci.. bilo bi svasta

na polju nije bilo ladno, malo toplije vreme nego inace a u kaficu nije bilo mnogo vruce jer su bila vrata otvorena, roba se unosila tako da promena temperature nije razlog.. svi smo zaprepasteni i ko zna i ko ne zna o telefonima

u cemu je fazon ??
Poslednja izmena od napalm death u Ned, 25. Nov 2007. 05:52, izmenjeno 1 put ukupno.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

napalm death, pa verovatno da je neka kineska najlosija klasa baterija (kakve vam mogu vesto uvaliti u ovdasnjim servisima i radnjama) i mali kratak spoj i -BOOM- :o :o :o
D500&E71

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Prvi put cujem da baterija moze tako da eksplodira. Cuo sam da moze da iscuri, ali ovo... :blinky: Ne daj boze da eksplodira u dzepu, ostade bez potomaka... :uhuh:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Imate na youtube-u par snimaka kako baterija zna da eksplodira/gori....

Nisam video nikad tako neshto uzivo, meni je samo nabubrila baterija....

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Gledao sam isto na youtobe snimak, neka konferenijca, i odjednom panika, kad ono prsla baterja laptopa, bez neke vece eksplozije, ali zato gori, i to bas se intenzivno rasplamsava.
Sad eto kucam ovo na mom lapu i razmisljam, druze necemo se druziti dugo, cim ti istekne garancija, caos,necu da te sanjam.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Pa to je i logino svi znate sta se moze desiti sa litiujum jonskim baterijama i koliko su one opasne ako se pokvare(ZAISTA mogu explodirati)...npr tojota prius(svi znate koji je to auto) mozete zamisliti zasto se 6 godina radilo na zastiti projektovanju baterija a samo nekoliko na samom automobilu...u pocetku niko iz tih razloga nije hteo da kupi auto zbog straha od baterija ali japanci to uradise kvalitetno tako da je sad izuzetno sigurno....btw uvek postoji ona "luda sreca" npr 1:1000000 da bas VI budete taj "srecnik"...mnogi toshbini lap topovi su vracani samo zbog baterija da se zamene zatim sony je imao slicne gubitke...danas je to izuzetno retko zbog samog napretka u razvoju i proizvodnji a i niko vise ne kopristi bateriju(tj fon duze od godinu dana) pr sama baterija izdrzava ciklus od 500 punjena na koliko je inace i testirana u fabrici i ne preporucuje se duze koriscenje od tog okvira sto zbog gubitka "snage" ,garancije i sl....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Elektronika u samoj bateriji je zadužena da vodi računa o zaštiti od kratkog spoja i prepunjavanja, ali kada ona zakaže - sve je moguće.

kefalo, prvo i osnovno pravilo za produžavanje života baterije u laptopu je da se ista skine kada se uređaj koristi na punjaču. Najbitniji razlog za to je grejanje koje škodi bateriji.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

:lol: ja evo vec zadnjih 8-9 godina od kad imam laptop drzim ukljucen sa baterijom i nikad nista da je exploridiralo niti sta
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

madness99, naravno da ništa ne treba da eksplodira, ali budi siguran da si prilično skratio životni vek baterije. Možda je model koji imaš konstruisan tako da toplota "zaobilazi" bateriju... :wink:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

madness99, sve do jednom :D

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

zato vi svi sto imate fonove od 2 godine i navise-menjajte bateriju ili bacite
bitniji je zivot od ljubavi prema starudiji :D
nokia c7

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Joj bre ljudi,sad ste me iscimali...Planiram da ovih dana kupim novu bateriju za moj drugi fon k510i i vec sam nasao kod jednog lika sto prodaje maskice u radnji i bateriju za moj fon.Cena joj je 600din,pogledao sam na jos par mesta i svugde ista cena.Sad sam se iscimao da nije to neka kineska pa da mi ne explodira i unisti fon???Sta da radim,i gde da kupim,i po kojoj ceni???
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A zasto samo kineska da explodira? Zar original ne moze? teoretski gledano sve je moguce, sto ce reci: PAMET U GLAVU!!!
Uglavnom, pazite gde drzite telefone, moze kobno da bude po budutjnost i porodicu :D :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

pa ima resenje.. nosajte mobitel u ovome i bez brige:

Slika :D :D :D

ma mislim da se novije baterije ne ponasaju tako.. barem ove litiumske sto se ne trebaju formirat

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

E i to sam hteo pitati,dali treba da formiram tu bateriju koju budem kupio???Mislim na litiumsku za k510i...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa u principu mnogi ljudi koji se u to razumeju daleko bolje nego ja kazu da ove nove tipove bat ne treba formirati uopste,al neki prodavci inssistiraju pa sad... kako kome drago...
Nokia E71... Elegant, but deadly

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma nema potrebe.. to je proslost sa formiranjenm.. a ne znam zasto si se utripovo.. nemas 3310 da se plasis za bateriju.. ako ok radi onda bez brige

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Ma zato se ulazu napori da se koriste manje stetni materijali u izradi baterija mnogi baterije kad crknu kao i telefone bacaju na djubriste a otrovne materije koje sadrze su katastrofalne po prirodu(da ne spominjem komponente kompjutera) jedva cekam da japanci konacno izbace na trziste tzv baterije na gorivo koje jednostavno dopunimo tecnoscu i sljaka.. :oops:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Odgovori