Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
udji
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 21. Nov 2007. 22:29

Post od udji »

:( MOTOROLA F3 dali iko zna gde mogu da nabavim punjac za motorolu f3 izgubljen punjac za motorolu f3 trazi se pomoc hvala

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Pozdrav svima,
Treba mi flet kabel i nova maska/kuciste za Nokia 8910i. Procitao sam da je neko trazio za flet 25evra :blinky: , a u veleprodaji je 2evra. :x Mislim mozda su zlatni kontakti 8) .
Hvala,
Igor

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Kratko receno.....odes i kupis taj u veleprodaji i sto bi se onda mucio.Dakle eto resenja.
Sve i da je ta cena,ostalo kosta ZAMENA druze....pokusaj da otvoris taj telefon :smutny:

igord
Mobil fan
Mobil fan

Post od igord »

Sto se tice veleprodaje cena je 2 evra, a minimum poridzbina je 100e. Pa da uzmem 50 flet kablova(mislim da se zbog toga zove veleprodaja, ili mozda nisam upravu), sta da radim sa 49 da kitim jelku za novaka??? Telefon sam otvorio bez problema. Postavio sam jednostavno pitanje, kao i obicno nisam dobio odgovor. Hvala na pomoci :x

wuler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Nov 2007. 20:11

Post od wuler »

imam problem sa htc tytn.desava se sledece,ekran se skroz zabeli i tada se tel zamrzne.onda moram nekoliko puta da ga palim i gasim dok ne proradi,barem neko vreme,pa se opet zabeli ili razmrljavi.molim za pomoc ako znate nesto o tome gde bih mogao da ga popravim.

igord
Mobil fan
Mobil fan

Post od igord »

Probaj na oglasima, ili malo potrazi po forumu. Ili mozes da probas da stavis WM6(ako je vec nemas), mozda pomogne.

wuler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Nov 2007. 20:11

Post od wuler »

probao sam,retko ko ih servisira,ostaje mi dalje da trazim.hvala na pomoci a ako neko drugi ima neko rasenje zahvalan sam u napred.

kushja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 17:02

Post od kushja »

pitanje za nekog ko moze da pomogne prilikom flesovanja benqsimensa ef81 sa rzskom verzijom 3gswupfu ver 2.0.8 tel se ugasio na pola flesovanja i nemogu ga vise upalit dali postoji nacin da se povrati iz mrtvih poz

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

uuuuuufffffffffff.... tesko.... ako nece vise da se upali,jebaj ga... si ga nosio u servis? mislim da sad moze da posluzi samo kao drzac za papir....
Nokia E71... Elegant, but deadly

kushja
Novajlija
Novajlija

Post od kushja »

pa to sam i ja znao hvala ti na tom savjetu ali sam ocekivao nesto konstruktivniji odgovor. sto je sve moguce uraditi hardverski ili softverski jer kompjuter nece da ga pozna ni na test mode

Jadeshine
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 28. Avg 2006. 10:53

Post od Jadeshine »

Hi... Treba mi pomoc, jel neko zna gde bih mogla da zamenim masku za Nokiu 7373? Naprso mi je ekran danas... Thanks unapred... :)

igord
Mobil fan
Mobil fan

Post od igord »

kushja, Odnesi u servis, kod kuce sam neces moci da ga fleshujesh sam.
Jadeshine, Da li ti je naprso ekran ili zastitni deo maske za ekran? Ako je maska u NS imas skoro u svim servisima.

Jadeshine
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 28. Avg 2006. 10:53

Post od Jadeshine »

Naprso je zashtitni deo maske za ekran... A gde ima u BGD-u?? I koliko otprilike koshta da se zameni maska? Pozz

:unsure:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kushja, Imas kompletno objasnjenje na temi za EF81 ovde na forumu. A sve sto treba da uradis je da drzis pritisnut taster # dok ukljucujes telefon i on ce uci u "service" mod. Posle toga mozes da uradis update firmvera i ozivis telefon.

Kada ga povezes sa PC-om proveri da li se vidi Benq-Siemens Diagnostic Device medju portovima u Windows device manageru.

kushja
Novajlija
Novajlija

Post od kushja »

E to i jeste veliki problem sto telefon jednostavno ne reaguje na tu komandu i neznam sta jos mogu da probam stim ako postoji jos neki nacin za koji ja neznam. U servisu sam ga probao na simensovom boxu i to nije pomoglo jednostavno ga ne vidi.
da li postoji jos neki nacin da se udje u test mode, jer telefon je radio bez greske sa svojim osnovnim softverom ali kada sam htio da mu podignem verziju jednostavno je odradio sve do reset telefona i prijavio gresku i naravno mrtav.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

kushja, Siemens BOX je predvidjen za Siemens/Benq-Siemens telefone zasnovane na EGOLD, SGOLD, SGOLD2 platformi (primer: S75, EL71,E71,S65,...). Benq-Siemens (kao i Siemens SXG75) je zasnovan na BREW platformi.

Daklem prvo stavi telefon na punjac i napuni ga.
Pokreni ga tako sto ces drzati pritisnut taster # i crveni telefon istovremeno. Morao bi da udje u service mod (upalice se ekran).

Povezi ga preko DCA-140 na PC. Proveri da li su se pojavili potrebni COM portovi.
Pokreni update.

kushja
Novajlija
Novajlija

Post od kushja »

Posto ne ostaje neka druga mogucnost a to sam u startu probao, jednostavno od ispravnog telefona dobio tel za djelove ne ostaje mi nista bez da se zahvalim i pokusam izvaditi pare iz njega. Naravno neka i to moje iskustvo bude nekom korisno da ne treba probati nesto ne provjereno

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Da li ko zna gde ima da se kupi original maska za sony ericsson p1,pa da da ovde tu informaciju ili na pvt??????????????

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

kushja, procedura instalacije firmware-a na EF81 je sve osim neproverena stvar. Ti si prvi za koga sam cuo da je bas ubio telefon (da nece ni u service mod da udje) posle update-a. Nego zasto svoje pitanje ne postavis na Benq/Siemens forumu na temi o EF81? Mozda je neko imao slican problem i resio. Probaj i na benchmark forumu.

dejdza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Okt 2006. 10:41

Post od dejdza »

da li ima da se kupi i gde nov ili polovan ekran za nokiju e65 i koliko kosta zamena ? unapred hvala i pozdrav

Odgovori