kamera 2 mpx do 150 e?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

MilančeBGD, Hvala za opsirno objasnjenje!
Ma to za kameru mi i nije frka, posto slikam retko, ponekad na kolokvijumima/ispitima uslikam zadatke, posto se ponavljaju :D :D :D , tako da ce mi tu macro cak i pomoci. Mnogo vise mi je vazan ekran, koji je znacajno unapredjen (rezolucija) u odnosu na k750/w800/w810/k550 itd.

A i idem na varijantu zamena k750 za polovan k800, pa mozda dobijem stariji k800 (koji kako kazes pravi bolje slike)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

hmm.. ne mogu da verujem.. zar je nakon toliko vremena k750 jos uvek ne pobediv

MilančeBGD, jesili siguran u to sto pricas.. mislim, k800 je namjenjen aklo nista samo za slikanje.. i opet,.. slabije pravi slike od k750 ?? ajde ok, verujem ti

sto se tice teme.. ja bi ti preporucijo ili k750 ili w810.. evo vidim da su i oslati za w810.. k55 i k530 necu ni da spominjem jer su za mene to dosta niza klasa telefona

razlika izmedju k750 i w810 je minimalna.. mislim pre da je stvar ukusa,.. hardverski su dosta razliciti, po reasporedu tipk.. softwerski su gotovo indenticni osim sto w810 ima walkmanov sw tako da ima bolji player itd.. ostalo, kamera itd je potpuno indenticno.. malo je mozda svetliji i jasniji displej na w810 ali to je za nijansu

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

MilančeBGD napisao:Bekra, pokajaces se ;) Po meni k750 pravi bolje slike od k800 ;)
Nema sanse. 8)
K800 brze pravi slike, slike u pokretu su bolje na k800, u makro modu takodje, kao i slike po mraku.
Imam oko 1500 slika na kompu slikano k750 i oko 100 slika slikano k800. U svakom pogledu slike sa k800 su bolje (i slike iz daljine).
+ k800 je jako brz telefon za razliku od k750.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

napalm death, stvarno pa ne bih izmisljao stvari ;)
Uopste nisam toliko zadovoljan, boje su sve nekako blede, sve je razmuceno :dry:
Ne znam da li je problem do mene ili je ipak do telefona...
markog, ma ok je sve to, i brze pravi, i makro je odlican, i nocne slike su ok, i sve je meni to odlicno, ali slike ovako na daljinu nisu meni nesto odlicne.Evo jedne koju sam uhvatio pre jedno nedelju dana i po meni je sasvim ok ispala.
Slika

A ti markog, sigurno imas neke slike od pre :) pa evo imam i ja u kompu neke od pre i slike su :o
I kad sam rekao k750 pravi bolje :) pod time sam mislio sa nekim camera driverom koji je dosao zavrsnici i koji je izvukao maksimum iz telefona.Verovatno ce i k800 praviti ok slike kad bude imao tako dobar camera driver ali do toga ima jos dosta...
Ja iskreno nisam dobio neku veliku promenu prelaskom sa k750/w810 na k800, tj. dobio sam mnogo toga ali opet to je samo malo unapredjeni k750, mislim da prelazak sa k750 na k850 je ipak nesto ;)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

da.. potpuno se slazem da prelazak sa k750 na k800 nije nesto.. jedno mala promena kdo nocnog slikanja i eto.. displej, opstalo nije vredno toga

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Moj drugar ima k750i, i stvarno mu pravi extra fotke. Ono sto me najvise iznenadilo kad je predamnom slikao jedan, vrlo malo osvetljen, kutak sobe bez blica. Slika je bila svetla, jasna i gotovo bez suma. Posle mi je otkrio da mu je ubacio drajver za kameru.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Evo nadjeh i tu temu gde se porede k750 CID36(znaci telefon koji je kupljen cim je izasao) i CID49 ( ovo je novija zastita i ona se ugradjivala u telefone koji su bili novije proizvodnje) pa i sami vidite koje su razlike...

http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=150788
Ja licno verujem da ovo SE radi na svim telefonima, tako da izgleda treba odmah uzeti telefon cim se pojavi...

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

A jel bi ste mogli da mi kazete koja je kod mene ploca, jel CID 36, ili CID 39, i jos neke informacije o mojoj verziji softvera, jbg, nemam kabal, da sam to vidim. :(

Software info:
R1N035
prgCXC125952_EU_1_CL
R1N035

LCD SW versions
Main display
Current: 0

Camera SW versions
Camera
Current: 4.5

ITP SW version
CXC 125 932 R1E

Customization
CDA102286/0 R2A
cxc125953 R1N035
1EOW
EMEA_2

Content version
PA19

Ovo pitam zato sto cu ipak jos neki vremenski period ostati na k750, jer su se novcane zalihe veoma smanjile, pa nameravam od ostatka da finansiram budzenje k750 (verovatno cu metnuti softver od w800, i neki drajver za kameru i zvuk). I, jel se ovo isplati uopste? :unsure:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

mala ispravka.. nije cid 39 nego 49 ;)

pa kad je uzet telefon.. od prilike, svi novoji su cid 49

prelazak na w800 (po meni) ne vredi,... ne vidim bitnu razliku prelaska jer.. sta dobijas, samo walkmana player. .a gubis dugme za precice sto bi meni licno smetalo

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

To nije ploca :) cid36 i cid49 su zastite ;)
U ovoj temi je rixxon pisao kako se moze na osnovu toga zakljuciti koji je CID:

viewtopic.php?t=11453

Po ovome mislim da je tvoj telefon cid36 ali kad nabavis usb kabal mocices tacno da znas 8)

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bekra »

Sad sam video Rixxonovu temu, i sve mi smrdi na CID 36. :D
Ali privlaci me onaj walkman player sa w800, pa cu videti, da odnesem u servis da mi stave w800 sw, i drivere za kameru i zvuk, zvuk je malcice tih za mene, pa mi prvenstveno treba taj driver za zvuk.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Oni tamo nisu ni culi za to ;) znaju samo da ubace w800 sw :roll:

Odgovori