Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Ja sam uzela juce svoj duuuugooo zeljeni W950
Shodno procitanom na ovih sezdesetak strana u temi, najvise strahova sam imala vezano za jacinu zvuka. Posto su mi usi vec ionako dosta "istrosene" glasnom elektronskom muzikom, konzumiranom najvise kroz slusalice i to katkad prekomerno buchno, taj strah je i bio opravdan.
E pa nije bilo razloga za to, jer sa w950 ne prelazim 80% voluma
Kada sam uzela fon, uplasila sam se da je zvuk doista slab dok nisam skontala kako da pravilno namestim in-ear sluske zbog izrazito uskih ushnih kanala. Sinoc sam izguglala zgodnu idejicu smisljenu od strane ljudi koji su imali slican problem > Levom rukom, iznad glave, povucete vrh desnog uveta, dok desnom rukom ubacujete slusku u kanal. Pustite vrh uveta. Ponovite postupak vice versa i voila... nema mrdanja, a zvuci okolisha blokirani - tako da onima koji su imali zamerke na jacinu zvuka, savetujem da urade isto, jer je moguce da su imali isti problem
1) E da, zanima me da li ima (i gde) da se kupi neko sredstvo za ciscenje touch-screenova, jer je nekako mrvica lepka od one nesrecne torbice koja ide uz telefon, dospela na ekran. Moze li vodom skvasheni stapic za usi da pomogne za pocetak ili cu tako tu mrvicu lepka samo razvuci?
2)I zanima me, ima li u ponudi normalnijih torbica za ovaj model, jer je ova fush nevidjeni?

Shodno procitanom na ovih sezdesetak strana u temi, najvise strahova sam imala vezano za jacinu zvuka. Posto su mi usi vec ionako dosta "istrosene" glasnom elektronskom muzikom, konzumiranom najvise kroz slusalice i to katkad prekomerno buchno, taj strah je i bio opravdan.
E pa nije bilo razloga za to, jer sa w950 ne prelazim 80% voluma

Kada sam uzela fon, uplasila sam se da je zvuk doista slab dok nisam skontala kako da pravilno namestim in-ear sluske zbog izrazito uskih ushnih kanala. Sinoc sam izguglala zgodnu idejicu smisljenu od strane ljudi koji su imali slican problem > Levom rukom, iznad glave, povucete vrh desnog uveta, dok desnom rukom ubacujete slusku u kanal. Pustite vrh uveta. Ponovite postupak vice versa i voila... nema mrdanja, a zvuci okolisha blokirani - tako da onima koji su imali zamerke na jacinu zvuka, savetujem da urade isto, jer je moguce da su imali isti problem

1) E da, zanima me da li ima (i gde) da se kupi neko sredstvo za ciscenje touch-screenova, jer je nekako mrvica lepka od one nesrecne torbice koja ide uz telefon, dospela na ekran. Moze li vodom skvasheni stapic za usi da pomogne za pocetak ili cu tako tu mrvicu lepka samo razvuci?
2)I zanima me, ima li u ponudi normalnijih torbica za ovaj model, jer je ova fush nevidjeni?
Poslednja izmena od GdjaGica u Čet, 13. Dec 2007. 06:56, izmenjeno 1 put ukupno.
GdjaGica, što se zvuka tiče izgleda da imaš dobre ripove pa su i dovoljno glasni. Blago tebi
O originalnim slušalicama na svu sreću ne želim ni da razmišljam, jer ako je njihov kalup za sluške isti i za levu i za desnu, onda onaj koji je oblikovao moje uši nije, tako da imam problem sa desnom da je uglavim, dok leva super stoji. Kažem na svu sreću jer su one koje koristim jedno 16 puta bolje i udobnije, i nemaju onaj čvrsti dugački nastavak za hvatanje rukom.
Fleka verujem da bi mogla da se bez posledica skine pomenutim štapićem sa alkoholom, ali se iako nije benzin u pitanju ipak ne bih igrao s tim, nego bih probao ili dobrom suvom krpom (dobra znači da ne ostavlja dlačice), ili selotejpom koji nije preterano jak. Selotejp prlično dobro skida skoro sve sa glatkih površina tako što svu prljavštinu lepi za sebe, ali i to neki kvalitetniji da ne ostavi svoj lepak i napravi još veće s***je. A kad to središ pravac neka prodavnica folija i da zaštitiš ekran. 3% se lošije vidi ali nema više glavobolje oko zaprljanosti i grebanja.

O originalnim slušalicama na svu sreću ne želim ni da razmišljam, jer ako je njihov kalup za sluške isti i za levu i za desnu, onda onaj koji je oblikovao moje uši nije, tako da imam problem sa desnom da je uglavim, dok leva super stoji. Kažem na svu sreću jer su one koje koristim jedno 16 puta bolje i udobnije, i nemaju onaj čvrsti dugački nastavak za hvatanje rukom.
Fleka verujem da bi mogla da se bez posledica skine pomenutim štapićem sa alkoholom, ali se iako nije benzin u pitanju ipak ne bih igrao s tim, nego bih probao ili dobrom suvom krpom (dobra znači da ne ostavlja dlačice), ili selotejpom koji nije preterano jak. Selotejp prlično dobro skida skoro sve sa glatkih površina tako što svu prljavštinu lepi za sebe, ali i to neki kvalitetniji da ne ostavi svoj lepak i napravi još veće s***je. A kad to središ pravac neka prodavnica folija i da zaštitiš ekran. 3% se lošije vidi ali nema više glavobolje oko zaprljanosti i grebanja.

gargamele, hvala na savetu 
ovo picaj**arenje sa novim telefonom mi je vazda islo na nerve, jer znam da ce ekran ionako biti "izoran" kroz koji mesec kada budem prestala da razmisljam o tome kojom cu pozom odgovoriti na poziv. Sto se tice lepka na ekranu, resila sam stvar sredstvom za ciscenje monitora. Mrvice lepka vise nema, ali je i ovo malo sto sam ocistila ostavilo razliku jer nije ravnomerno pokupilo nakupljenu masnocu sa ekrana. Kontam da ovakve stvari, bez zastite, nikad ni ne mogu biti besprekorno ciste
Nisam pristalica folija, jer znam da bi i nju stalno briskala i jos bi plus imala osecaj da mi smeta. No, ne bi li nekako izbegla konstantno smirglanje ekrana, bar mogu uciniti toliko da kupim drugu torbicu. Ovo je uzas. Ne znam kako je ovo samo proslo u SE i kako im je palo na pamet da je pored usivanja - toliko izlepe masnim lepkom koji nije u stanju da se osusi

ovo picaj**arenje sa novim telefonom mi je vazda islo na nerve, jer znam da ce ekran ionako biti "izoran" kroz koji mesec kada budem prestala da razmisljam o tome kojom cu pozom odgovoriti na poziv. Sto se tice lepka na ekranu, resila sam stvar sredstvom za ciscenje monitora. Mrvice lepka vise nema, ali je i ovo malo sto sam ocistila ostavilo razliku jer nije ravnomerno pokupilo nakupljenu masnocu sa ekrana. Kontam da ovakve stvari, bez zastite, nikad ni ne mogu biti besprekorno ciste

Nisam pristalica folija, jer znam da bi i nju stalno briskala i jos bi plus imala osecaj da mi smeta. No, ne bi li nekako izbegla konstantno smirglanje ekrana, bar mogu uciniti toliko da kupim drugu torbicu. Ovo je uzas. Ne znam kako je ovo samo proslo u SE i kako im je palo na pamet da je pored usivanja - toliko izlepe masnim lepkom koji nije u stanju da se osusi

tnx na odgovorima o dilemi p990i ili p1 ali jos vise mi se pobrkalo sve jer stize w960 ..i sta sad...a cena verovano oko 400 evra...a sa druge strane p990i 250e......sad sam u bedaku...a ne daje mi se 400 e za w960 a za par meseci izadje naslednik p990i i mogu se obesim 

DO SADA SAM PROMENIO 22 TELEFONA A NITI JEDNU NOKIU .........DA LI MORA DA NAPONENEM DA PREFERIRAM SONYERICSSON ?
Pa što se folie tiče naravno da ne može baš da bude isto kao bez, ali je skoro kao čist ekran, a dobra stvar je u tome što se folija za razliku od ekrana skoro i ne prlja, dok se ekran jako teško čisti. Treba samo znati staviti je da nema balončića, i uz malo truda može dobro da ispadne.
A originalna futrolica samo lepo izgleda, ali nema preteranu upotrebnu vrednost. Moja na ostavlja lepak na sve strane, ali toliko mekano deluje da više volim da je ne koristim i imam celu nego da je akam mesec dana i posle više nemam.
Uostalom ako dođeš na okup za dva dana (pogledaj temu) možeš uživo da vidiš kako to izgleda
.

A originalna futrolica samo lepo izgleda, ali nema preteranu upotrebnu vrednost. Moja na ostavlja lepak na sve strane, ali toliko mekano deluje da više volim da je ne koristim i imam celu nego da je akam mesec dana i posle više nemam.
Uostalom ako dođeš na okup za dva dana (pogledaj temu) možeš uživo da vidiš kako to izgleda

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
folija krajnje ruži ekran i veoma je nezgodna jer ti trebaju fantastični živci da bi je namestio kako treba.inače veoma je korisna jer ne može da ošteti ekran.isprobao sa ključevima.tako da što je ekran ružniji meni ne smeta 

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
Ewo i mene da se prikljucim uiq klanu. moje ime je Dejan

Dalje,opera je dosta dobro uradjena,cak sta vise preko nje i obilazim owaj forum...
Ali imam jedan problem,gde da nabaawim jawa sertifikate kako bi mi jawa app. radile bez onih dosadnih Alow pitanja???
unapred zahwalan
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
Na W950 ovo ne radi! Dok je razgovor u toku odbija da pokrene snimanje. Ako prvo pokrenem snimanje pa nazovem, u trenutku uspostavljanja veze prekida se snimanje!kljun napisao: ... sto se tice snimanja razgovora tu mozes da koristis Sound Recorder koji imas u samom telefonu, u folderu Multimedia...
EDIT:
A moram još malo da komentarišem zvuk kod W950i
1. Ekvilajzer koji ne dopušta manuelno podešavanje zvuka meni lično predstavlja veliki nedostatak ovog telefona. A presete je formirao verovatno gluv čovek jer su uglavnom svi neupotrebljivi!
2. Zvuk preko slušalica jeste dovoljno glasan i sasvim solidan. Solidan, pretežno zahvaljujući prilično kvalitetnim slušalicama HPM-82 koje se uz ovaj model dobijaju. Ali kad te iste HPM-82 ubodem u K750i zvuk je mnogo čistiji i bolje definisan! Kod W950i je bas malo mutan i muljav!
3. Zvuk preko spikerfona je - sramota! Sramota me je da mi zazvoni telefon u društvu! Kao sa buvljaka!
4. Kada se telefon poveže sa pojačalom (konkretno - osrednji aktivni 2.1 sistem Logitec X-240) može se dobiti zadovoljavajući zvuk pogodnom kombinacijom ekvilajzera i pravilnim doziranjem subwoofer-a.
5. Najzad, kada ga povežem sa audio uređajem u kolima (ništa posebno), zvuk je potpuno prihvatljiv (verovatno zato što buka motora prikriva sve nedostatke i telefona i audio uređaja - živela Zastava!)

Ne shvatite me pogrešno, ja sam veliki fan SE-a, imam 2 SE telefona i planiram da nabavim još koji, ali W950 definitivno nije zadovoljio moja očekivanja!
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
Ako wam je w950 los,koji je bolji???

Istina zwucnik je sramotno krestaw...jedino se midi melodije i to na 90% jacine lepo cuju...imam i ef81 on kida mjuzu na zwucniku,opusteno se duplo jace cuje od w950... Od eq koristim samo Mega Bass,jer je jedini koji daje prawi zwuk! DA NEMRSIM PUNO,KOJI JE PO WAMA BOLJI FON A DA JE U TOJ KLASI???
Mislim stwarno je sramota slusati neke,kako uporedjuju w950 sa k750,ili gowore kako je zwuk slab,pa treba i#znati stawitii lepo te slusalice u usi,a ne gurnem ih i eto slab zwuk...ma dajte...imate alternatiwu n91,pa uziwajte sa njim.
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black